Giro 2023: Geen breuken voor Gaviria, Nierkneuzing voor Oscar Rodríguez
Fernando Gaviria kwam gehavend over de finish - foto: Cor Vos
donderdag 18 mei 2023 om 08:11

Giro 2023: Geen breuken voor Gaviria, Nierkneuzing voor Oscar Rodríguez

Movistar begon woensdag nog vol goede moed aan de elfde etappe van de Giro d’Italia, maar het werd voor de telecombrigade een rit om snel te vergeten. De Spaanse ploeg zag onderweg Oscar Rodríguez uitvallen na een valpartij en in aanloop naar de sprint ging ook Fernando Gaviria onderuit.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Kort na de valpartij van enkele topfavorieten voor de eindzege in de Giro, waarvan Tao Geoghegan Hart het grootste slachtoffer was, vond aan kop van het peloton nog een valpartij plaats. Óscar Rodríguez verloor de controle over zijn fiets, botste tegen een verkeersbord én een huis en moest opgeven.

De renner van Movistar kwam in aanraking met een andere renner die langszij kwam en raakte daardoor uit balans. De botsing die daarop volgde met het bord en het huis, was behoorlijk hard, waarna Rodríguez minutenlang op het asfalt bleef liggen. Medische assistentie was snel ter plaatse, maar de Spanjaard kon zijn weg niet vervolgen.

De 28-jarige Rodríguez ligt momenteel met een nierkneuzing in het ziekenhuis van Novi Ligure. “Maar verder is zijn algemene toestand goed. In het ziekenhuis van Tortona volgde een eerste diagnose, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Novi Ligure. Vandaag zal er een nieuwe evaluatie volgen”, laat Movistar weten via social media. De klimmer was bezig aan zijn tweede Giro d’Italia.

Goed nieuws voor Gaviria 
In de finale van de elfde etappe ging het opnieuw mis voor Movistar. Sprintkopman Fernando Gaviria kwam namelijk ten val in de voorlaatste kilometer en kon zo niet meesprinten om de overwinning. Even werd er gevreesd voor een breuk in zijn arm, maar de Colombiaan heeft geen breuken overgehouden aan zijn crash. “Fernando heeft wel last van heel wat schaafwonden.”

Het is wel nog onduidelijk of Gaviria vandaag aan de start zal verschijnen van de twaalfde etappe naar Rivoli.

 
5 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2023
10 (!) uitvallers waarvan er 2 in een hospitaal liggen, een stuk of 3, 4 half gewond naar de finish gesukkeld...op dezelfde dag... Gezonde sport...
    18 mei 2023
    Zijn er inmiddels 11 en nog eentje die bijna een vinger heeft achtergelaten. Wat een slachthuis…
Ik heb nog steeds heel weinig info gezien over die val van Gaviria. Je zag in een split second vanuit de heli Gaviria (of Sutterlin) uit balans raken en Thomas toucheren. Daarna zien we uit de moto voor het peloton achter een gebouw en bomen wat gedaamtes en fietsen rond stuiteren en daarna de moto achter het peloton die Sutterlin en Mulubrhan naast hun fietsen oppikt. Maar wie vielen nog meer? Peloton was wel meer dan gehalveerd
    18 mei 2023
    Er zijn maar 3 gevallen. De rest van het peloton heeft direct besloten om de snelheid er volledig uit te halen na de val. Je ziet de hele groep gezamenlijk rustig over de finish komen. Bouwman heeft dit ook reactie gezegd
18 mei 2023
Hmm, als je geen arm hebt gebroken is het al goed nieuws in deze Giro.

Reacties zijn gesloten.