Giro 2023: Opgave Óscar Rodríguez na opmerkelijke val tegen huis

woensdag 17 mei 2023 om 15:53
Giro 2023: Opgave Óscar Rodríguez na opmerkelijke val tegen huis

Kort na de valpartij van enkele topfavorieten voor de eindzege in de Giro, waarvan Tao Geoghegan Hart het grootste slachtoffer was, vond aan kop van het peloton nog een valpartij plaats. Óscar Rodríguez verloor de controle over zijn fiets, botste tegen een verkeerdbord én een huis en moest opgeven.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De renner van Movistar kwam in aanraking met een andere renner die langszij kwam en raakte daardoor uit balans. De botsing die daarop volgde, met het bord en het huis, was behoorlijk hard, waarna Rodríguez minutenlang op het asfalt bleef liggen. Medische assistentie was snel ter plaatse, maar de Spanjaard kon zijn weg niet vervolgen.

Wat de ernst van de blessure is van Rodríguez, is niet bekend. Zijn opgave betekent dat Movistar-sprinter Fernando Gaviria een mannetje minder heeft in de sprintvoorbereiding.

Uitvallers

Etappe 11

Dit artikel delen:

3 Reacties

Lay On 18 mei 2023 om 10:19

Wel opvallend dat op live beeld duidelijk te zien was dat Rodriguez gehinderd werd door een Trek-renner, maar dat het Eurosportfragment pas begint vlak na dat moment. Vreemde keuze om de oorzaak van de val niet te laten zien. Is men bang voor claims of zo?

1
xistnc 17 mei 2023 om 17:23

Aan de hevig dansende verkeersborden te zien was het eerder een Lopezje dan dat hij het huis raakte.

0
re-cycle 17 mei 2023 om 17:36

Inderdaad eerst de bording en toen de hoekwoning

0

Headlines

Populair

Materiaalzone