Giro 2023: Vendrame en Paret-Peintre speerpunten AG2R Citroën, Gall richt zich op Tour

maandag 1 mei 2023 om 11:09
Giro 2023: Vendrame en Paret-Peintre speerpunten AG2R Citroën, Gall richt zich op Tour

foto: Cor Vos

AG2R Citroën heeft de selectie bekendgemaakt voor de Giro d’Italia. Felix Gall, die de Giro aanvankelijke wel op zijn planning had, is niet van de partij: hij richt zich op de Tour de France. De Franse ploeg zal vooral rekenen op Andrea Vendrame en Aurélien Paret-Peintre.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Gall kwam onlangs vervelend ten val in de Tour of the Alps. De 25-jarige Oostenrijker reed de rittenkoers nog wel uit en eindigde zelfs nog als negende in het eindklassement, maar in overleg met de ploegleiding is besloten dat hij niet zal nemen aan de Giro. Hij zal zich in plaats daarvan richten op de Tour de France. “Felix Gall is een van de renners die in juli waarschijnlijk aan de start van La Grande Boucle zal verschijnen”, vertelt teammanager Laurent Biondi.

Lees ook:
Gevolgen van crash Felix Gall groter dan gedacht: “Ik dacht aan opgeven”

AG2R Citroën zal het in de Giro nu vooral zal moeten hebben van Aurélien Paret-Peintre voor een goed klassement. De Fransman noteerde dit jaar al enkele ereplaatsen in rittenkoersen: tweede in de Tour du Var, elfde in Parijs-Nice en dertiende in de Tour of the Alps. “Zijn doel wordt om een zo goed mogelijk klassement te rijden”, aldus Biondi, die Paret-Peintre de ‘absolute kopman’ noemt. “We hopen hem in de top-vijftien te zien en zelfs dicht tegen de top-tien aan, als de koers goed gaat.”

Verder aanwezig voor het Franse WorldTeam: Alex Baudin, Mikaël Cherel, Paul Lapeira, Larry Warbasse, Nicolas Prodhomme, Valentin Paret-Peintre en Andrea Vendrame, twee jaar geleden nog ritwinnaar in de Ronde van Italië. “We weten dat hij het vermogen heeft om een ​​etappe te winnen, net als in 2021”, zegt Biondi over de 28-jarige Italiaan. “Dat is wat we beiden willen.”

Lees ook:
Giro 2023: De deelnemers en rugnummers
Dit artikel delen:

10 Reacties

Poeksel 1 mei 2023 om 11:22

Jammer van Gall, was toch goed bezig dit jaar.

1
ronddraaien 1 mei 2023 om 11:58

1 unieke leider wordt door wielerflits geïnterpreteerd als 2 speerpunten…

0
sprintgeit 1 mei 2023 om 12:39

Met Gall erbij en PP meer in de vrijbuitersrol was er voor m’n gevoel nog wat mogelijk geweest. Een etappe of strijd om het bergklassement oid. Maar met deze twee speerpunten en hun doelen wordt het toch wel wat armzaliger.

0
lo squalo dello Stretto 1 mei 2023 om 14:22

Weer zo’n team dat hier eigenlijk geen startrecht zou mogen krijgen met zo’n selectie. De WT telt echt te veel teams; beter meer ProTeams die zich dan met hun sterkst mogelijke selectie op een grote ronde kunnen richten.

0
4 Jours de Dunkerque 1 mei 2023 om 14:55

Ben het er helemaal mee eens dat veel WT teams het overduidelijk als een “moetje” zien en vrij zwakke teams sturen. Alleen: welke Proteams zouden dan wel moeten starten? Want de meeste Proteams kunnen volgens mij ook niet echt een hele sterke Giro ploeg opstellen.

0
Titaantje 1 mei 2023 om 16:13

dat denk ik soms ook dan, maar in werkelijkheid kunnen de meeste pro teams geen renners met de kwaliteiten van Vendrame en APP voorleggen, en zijn hun andere renners ook niet meer dan opvulling dan de 6 andere jongens van Ag2r zijn.

Een goed voorbeeld is de Lotto ploeg van de vuelta vorig jaar of 2 jaar terug die er echt prutje uit zag, maar die toch meer top 20 plekken pakten dan de deelnemende pro teams gecombineerd.

0
mauri 1 mei 2023 om 18:07

@Titaantje misschien Tudor:

0
mauri 1 mei 2023 om 18:11

Reichenbach Vrijbuiter, Voisard top-15, Kluckers Vrijbuiter, L Eriksson Vrijbuiter, Kolze Sprinter, Wirtgen Steun in bergen, Kamp steun in heuvels, Froidevaux/Kelemen steun op het vlakke

0
go Ineos 1 mei 2023 om 19:34

Als bijvoorbeeld Medellin een Pro Team wordt, die. Met Superman altijd een spraakmakend figuur. Eventueel zou Nairoman zich daar dan wel bij willen aansluiten

0
Peel Rijder 1 mei 2023 om 21:29

Alle toppers naar Jumbo, INEOS en UAE, dan krijg je dus vanzelf ploegen van dit niveau. Kunnen ploegen als AG2R en Astana niets aan doen, het grote kapitaal is de schuldige

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone