Gevolgen van crash Felix Gall groter dan gedacht: “Ik dacht aan opgeven”
foto: WielerFlits
Nick Doup donderdag 20 april 2023 om 18:03

Gevolgen van crash Felix Gall groter dan gedacht: “Ik dacht aan opgeven”

De valpartij van Felix Gall in de tweede etappe van de Tour of the Alps heeft toch nog voor flink wat problemen gezorgd. De beoogde Giro-kopman van AG2R Citroën kende een moeilijke vierde rit en dacht zelfs aan opgeven, vertelt hij na de finish aan WielerFlits.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Gisteren voelde ik mij nog wel goed, maar vandaag voelde ik mij extreem slecht bij de start”, aldus een gehavende Gall. Al twee dagen rijdt hij rond met een ingepakte linkerkant na zijn valpartij op hoge snelheid in de slotkilometer van de rit met finish op de schaatsbaan van Collalbo.

In de bergrit naar San Valentino wist hij de schade enigszins te beperken, maar donderdag had hij meer problemen. “Ik had het echt heel erg moeilijk, ook mentaal voelde ik mij heel slecht en ik was echt heel moe vanochtend. Ik kwam niet op gang op de fiets, daar had ik echt problemen mee.”

‘Die val kost mij meer energie dan verwacht’
De valpartij dwong Gall bijna tot een opgave. “Eerlijk? Ik dacht aan stoppen onderweg, maar in de finale vond ik de benen weer. Het was echt in mijn voordeel dat de zege naar een van de vluchters ging, maar desondanks voelde ik mij wel goed in de finale. Zeker als je ziet hoe slecht ik mij voelde aan het begin van de rit.”

Ruim twee weken voor de Giro d’Italia, toch het hoofddoel van de Oostenrijkse klimmer komende maand, zal dat toch wat zorgen baren. “Maar nu gaat het weer goed”, zei hij kort na de finish. “En ik hoop dat ik goed kan herstellen voor morgen. Maar het laat zien dat de gevolgen van de crash mij nog meer energie kosten dan ik had verwacht.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
20 april 2023
Zou goed kunnen. Teruggekeken en hij valt exact in het midden van de rijbaan waar die gleuf zit.
  20 april 2023
  Zou slordig zijn van de ploeg (ACT) als ze de finale niet goed verkend hebben en/of vergeten zijn om hun renners bijtijds te waarschuwen voor het potentiële gevaar.
  20 april 2023
  @Cornelius je kan niet van iedere voorbereidingswedstrijd de finale verkennen als renner. Zoals meedere renners aangaven kenden ze de finale enkel dmv het routeboek.
  20 april 2023
  @JohnDeere De meer professionele ploegen laten een medewerker (niet-renner) van de ploeg nog eens goed kijken naar de laatste kilometers. Die info (gladde wegmarkering, rotonde beter links/rechts passeren, paaltjes links of rechts, etc.) wordt doorgegeven aan de ploegleiding, die tijdens de koers de renners via de oortjes informeert.
20 april 2023
Vooruitkijkend naar de Giro had hij dan waarschijnlijk er beter de brui aan gegeven
20 april 2023
Die weg had wel even gedweild mogen worden, zamboni's genoeg daar in Collalbo

Reacties zijn gesloten.