Giro 2023: Ambitieuze Albanese en Fortunato voeren EOLO-Kometa aan
Fortunato won in 2021 op de Zoncolan - foto: Cor Vos
dinsdag 2 mei 2023 om 09:16

Giro 2023: Ambitieuze Albanese en Fortunato voeren EOLO-Kometa aan

EOLO-Kometa heeft de selectie voor de Giro d’Italia bekendgemaakt. Het Italiaanse ProTeam rekent in de drieweekse ronde vooral op Vincenzo Albanese en Lorenzo Fortunato.

Fortunato steekt in een uitstekende vorm. Dat liet de klimmer zien in de Vuelta Asturias, waar hij de tweede etappe en het eindklassement op zijn naam schreef. “Het gaat goed met me, het gaat echt goed”, zegt de 26-jarige renner. “De overwinning in Asturië heeft voor mezelf laten zien dat de verrichtte arbeid zijn vruchten heeft afgeworpen.”

“Ik weet dat ik heel goed omhoog ga en dat ik de benen heb om bij de besten te blijven. De afgelopen dagen hebben me nog meer vertrouwen gegeven na reeds goede dagen in de Tour of the Alps.” In die Tour of the Alps eindigde Fortunato als vijfde in het eindklassement.

Vincenzo Albanese sprintte in de Vuelta Asturias twee keer naar een tweede plek, achter een eenzame koploper. “Ik ben goed bezig”, zegt de 26-jarige renner, die de eerste maanden van het seizoen miste door een val op training. Hij maakte zijn rentree in de Ronde van Sicilië, waar hij meteen de nodige ereplaatsen sprokkelde en derde werd in het eindklassement. “Sinds de terugkeer na mijn blessure heb ik wel teveel tweede plaatsen behaald, een overwinning zou niet slecht zijn geweest.”

“Nu komt de Giro en ik weet zeker dat ik een geweldige koers ga rijden. De eerste week is voor mij het belangrijkste omdat er drie etappes bij mij thuis passeren, dus dan wil ik er graag staan. Ik zal alles geven en ik weet zeker dat het team en ik zullen krijgen wat we verdienen. Ik sta helemaal opgeladen aan de start en na twee vrije maanden wil ik de achterstand inhalen.”

Naast Fortunato en Albanese, beschikt EOLO-Kometa in de Giro ook nog over Diego Pablo Sevilla, Mirco Maestri, Erik Fetter, Francesco Gavazzi, Mattia Bais en Davide Bais.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2023 09:20
Waarom is het voor dit soort berichten niet mogelijk om gewoon het artikel af te maken voor plaatsing in plaats van ‘dit bericht wordt aangevuld’?
    Inderdaad; kan me niet voorstellen dat je per se de eerste wilt zijn die de selectie van godbetert Eolo-Kometa naar buiten wilt brengen. In geval van "BREAKING" kan ik nog begrijpen dat je snel iets online wilt gooien maar voor een selectie als deze?
2 mei 2023 09:26
Deze ploeg gaat 2 etappes en de bergtrui winnen.
    Wel zeer ambitieus. Zie ze ook wel de Giro kleuren en Fortunato heeft op voorhand zijn ambities over de bergtrui al uitgesproken, dus die gaat er sowieso voor gaan.
2 mei 2023 09:24
Ben benieuwd of het de broers Bais weer gaat lukken samen in een vlucht te zitten. Ze zullen het vast proberen.

Reacties zijn gesloten.