Giro 2023: Deze Nederlanders rijden de Giro d’Italia

zaterdag 27 mei 2023 om 06:00
Giro 2023: Deze Nederlanders rijden de Giro d’Italia

Foto: Cor Vos

De 106e editie van de Giro d’Italia gaat op 6 mei van start met een tijdrit in het Italiaanse Fossacesia Marina en finisht ruim drie weken later in de hoofdstad, Rome. Aan interessante deelnemers geen gebrek, met vanuit Nederlands oogpunt extra aandacht voor Thymen Arensman en Bauke Mollema. Bekijk hier welke Nederlanders meedoen aan de Giro van 2023.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dit zijn de Nederlanders in

ALPECIN-DECEUNINCK

GROUPAMA - FDJ

INEOS GRENADIERS

JUMBO-VISMA

TEAM ARKEA - SAMSIC

TEAM DSM

TREK-SEGAFREDO

Lees ook:
Giro 2023: De deelnemers en rugnummers
Dit artikel delen:

4 Reacties

jkjustin 3 mei 2023 om 15:04

Jumbo-Visma
Ik vind het ergens superzonde dat Bouwman mag gaan knechten voor Roglic,had graag gezien dat hij voor eigen kansen mocht rijden. Helaas.
Jos mag zoals altijd lekker gaan knechten.

TREK
Mollema is wss de grootste hoop voor individueel dagucces deze Giro. Maar als ik eerlijk ben, weet ik niet of Bauke dat nog gaat lukken, is toch wel in de herfst van zijn carriere belandt. Hoole wss ook knechten.

Alpecin
Hopelijk kan Riesebeek in een vroege vlucht wat leuks laten zien. Sinkeldam sprintaantrekker voor Groves?

FDJ
Van den Berg sprintaantrekker voor Stewart?

INEOS
Arensman had ik graag wat beter gezien voor de aanvang van de Giro. Wordt wss aanhaken in het bergtreintje voor hem en niet veel meer.

DSM
Tusveld kan misschien wat leuks laten zien in vroege vluchten, maar verwacht ikeigenlijk niet veel van.

Arkea
Dekker zal wss gaan proberen om top 10's te behalen in de vlakke ritten. Met grote nadruk op proberen.

Al met al niet het meest geweldige clubje. Mollema wss de man die de eer hoog moet gaan houden qua prestaties. Bouwman en Arensman hebben de kwaliteiten om leuke dingen te doen, maar gaan wss knechten.

2
KopOverKop 4 mei 2023 om 06:25

Dat zijn er niet veel. Valt gewoon tegen.

OT.: De UCI volgt de laatste inzichtenz kennis mbt deze kwestie. Ik kan desondanks zeer goed begrijpen dat de “echte” vrouwen grote moeite hebben met dergelijke deelname.

https://www.telegraaf.nl/sport/467223016/kritiek-na-eerste-zege-transgender-in-uci-koers-onderwerp-van-een-week-vol-onzin

-2
dakraamflats 3 mei 2023 om 14:31

Alles maar op de Mol, de rest is vooralsnog knecht. Al denk ik dat ’t een gekke giro gaat zijn, veel uitvallers, beetje covid erbij. En als één van de kopmannen van Ineos vroegtijdig erdoorheen zakt, en Arensman staat nog aardig, wie weet. Is een beetje wishful thinking, maar het kan.
Dus met een uitzonderlijk Nederlandse bril: Mollema 2 etappes en het blauw, Arensman podium eindklassement en het wit (witje valt uit door nog nader te specificeren omstandigheden, ik hoop het niet natuurlijk), Tusveld een onverwachte etappe. Zin in…

-3
Albeijing Feeniks 3 mei 2023 om 18:06

Mooi dat je toegeeft dat Arensman hulp van bovenaf nodig heeft om Evenepoel te kloppen! Je bent geobsedeerd door de wereldkampioen.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone