Giro 2023: Boze Mark Cavendish gaat verhaal halen na mislukte massasprint
foto: screenshot Eurosport
woensdag 24 mei 2023 om 19:16

Giro 2023: Boze Mark Cavendish gaat verhaal halen na mislukte massasprint

Mark Cavendish was de grote afwezige in de massasprint van de zeventiende etappe van de Giro d’Italia. De Britse kampioen van Astana Qazaqstan eindigde op een teleurstellende negentiende plaats in Caorle en dat zinde Cav niet. Na de finish richtte hij zijn woede op Filippo Magli.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Op beelden van Eurosport is te zien dat Cavendish zich in het gedrum na de finish richt tot Magli, een Italiaan van Green Project-Bardiani CSF Faizanè. Op het moment dat oud-wielrenner Adam Blythe een praatje doet voor de tv-camera, blokkeert Cavendish de weg voor Magli. Hij zet zijn wiel voor dat van Magli, die daardoor moet stoppen, en begint een discussie.

Te zien is hoe de Brit zich verbaal afreageert op de groterondedebutant, die met enkele Italiaanse gebaren reageert. Het geheel duurt een kleine halve minuut, waarna Cavendish en Magli allebei hun weg voortzetten richting de ploegbus. Mogelijk kwamen de twee in de finale van de rit naar Caorle al met elkaar in aanraking.

Cavendish, die afgelopen maandag aankondigde dat hij na dit seizoen ging stoppen met wielrennen, heeft nu nog een kans op sprintsucces in de Giro d’Italia. Zondag wacht een geheel vlakke etappe rond Rome.

 
13 Reacties
Sorteer op:
Als het ook maar even niet voor de wind gaat veranderd Cavendish in een uitermate zielig ventje. Dat was overigens ook al te horen in een van de afleveringen van In Het Wiel. Aparte vogel blijft het, persoonlijk ben ik blij dat hij binnenkort niet meer in het peloton rond rijdt.
  24 mei 2023
  Ben ik het wel mee eens. Aan de andere kant vind ik zijn drive om te willen winnen wel weer mooi. Vergelijk dat eens met de totaal uitgebluste Sagan. Wat dat betreft had Cavendish beter bij Total gezeten en was Sagan afgelopen jaar al gepensioneerd. Had Cav ook betere ondersteuning gehad voor sprints.
  24 mei 2023
  Ik moet die bullebak als persoon gewoon niet, blij dat hij weg is volgend jaar
  25 mei 2023
  En wat te denken van die Fransman die er nu niet bij is ,daar is CAV nog niets bij …. Nacer B.Nog grotere bullebak
24 mei 2023
Hij zou beter even verhaal kunnen halen bij zijn lead-out. Die bracht hem in deze positie...
Hoort er gewoon bij, heb je na elke sprint wel dit soort dingetjes.
  Wat is er dan gebeurd...?
  @Anton Dat is het hem net, artikel op basis van wat beelden waarbij niemand een idee heeft van wat er gebeurd is maar wel lekker losgaat op wat voor een bully Cavendish wel niet is. Maar misschien had Cav (dit keer) wel overschot van gelijk. Of misschien ook niet. Of was 't dadelijk bekoeld allemaal en was er nauwelijks iets aan de hand (optie met de grootste waarschijnlijkheid). Valt eigenlijk weinig zinnigs over te reageren.
25 mei 2023
Het is een ploeg van niks om hem te ondersteunen in de sprint. Misschien dat ie daar eens naar moet kijken ipv anderen telkens de maat te nemen. Hèt begint een zielige vertoning te worden zo langzamerhand.
24 mei 2023
Sprinter eigen, waagt z’n lijf en leden, creëert hierdoor zoveel adrenaline enz waardoor ie gelijk na de finish erop af stapt, nadien denken ze “mwa was dat nodig?” En terug naar de orde van de dag! Hij is wel een hele grote meneer hoor, altijd van genoten! Sprinten blijft een dingetje, je moet het maar doen! Cav is erbij!
24 mei 2023
Beter zoeits dan mensen de hekken ingaan toch, zijn gewoon bazen.

Reacties zijn gesloten.