Giro 2023: BORA-hansgrohe neemt Jungels mee in dienst van Vlasov en Kämna
foto: Cor Vos
vrijdag 28 april 2023 om 10:07

Giro 2023: BORA-hansgrohe neemt Jungels mee in dienst van Vlasov en Kämna

BORA-hansgrohe heeft haar selectie voor de Giro d’Italia bekendgemaakt. Dat Aleksandr Vlasov en Lennard Kämna als kopmannen worden uitgespeeld, was al duidelijk. Nu is ook de volledige omkadering duidelijk. De opvallendste naam: Bob Jungels, die voor het eerst sinds 2019 weer de Giro zal betwisten.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Op de voorlopige deelnemerslijst die door de organisatie was gedeeld ontbrak Jungels nog. Ten opzichte van die lijst is de Luxemburgse allrounder, die in 2016 (zesde) en 2017 (achtste) nog in de top-10 van de Giro eindigde, de vervanger van Matteo Fabbro.

Vlasov en Kämna tankten vorige week vertrouwen in de Tour of the Alps. De Duitser won een rit en werd zesde in het eindklassement, terwijl Vlasov zevende stond op het moment dat hij uit koers stapte om zich te melden in België voor Luik-Bastenaken-Luik. Zij delen in de Giro het kopmanschap, al heeft Vlasov een streepje voor.

Giovanni Aleotti, Cesare Benedetti, Nico Denz, Patrick Konrad en Anton Palzer maken het achttal van BORA-hansgrohe voor de Giro d’Italia compleet.

 
6 Reacties
Sorteer op:
Op zich heeft Kamna het palet aan vaardigheden om eens ver in een ronde te komen. Doch 1 aspect zit hem tegen namelijk dat ie zichzelf altijd ergens helemaal overkookt.
28 april 2023
Kämna komt als klimmer tekort voor een klassement denk ik. Goede aanvaller die vanuit een vlucht zeker zijn etappe kan winnen, maar ik zou een goede Bob Jungels als betere klassementsrenner inschatten dan Kämna.
    28 april 2023
    De Jungels van 2018 ofzo dan? ... Kamna kan och een behoorlijk stuk verder komen denk ik, zeker als hij weer wat verbeterd. (want niet elk talent bereikt z'n top vanaf z'n 22e)
    28 april 2023
    De Jungels van de Tour van vorig jaar vermoed ik.
28 april 2023
Goed dat men Jungels ook meeneemt. Een grote motor die belangrijk zal zijn voor Vlasov en Kämna! Onderschat Kämna als klassementsman zeker niet, hij heeft er al een goed jaar op zitten. Zeker ook met de ITT heeft Kämna alvast een streepje voor op Vlasov. Al zal het de laatste week vooral kijken worden wie de beste klimbenen heeft van de twee. Allicht Vlasov.
28 april 2023
Kämna Thomas De Gendt-gewijs op het podium. Als het in één grote ronde kan, dan is het wel de Giro.

Reacties zijn gesloten.