Giro 2023: Arkéa-Samsic schuift David Dekker naar voren als sprintkopman
foto: Cor Vos
dinsdag 2 mei 2023 om 15:27

Giro 2023: Arkéa-Samsic schuift David Dekker naar voren als sprintkopman

Arkéa-Samsic is de volgende ploeg die zijn selectie heeft bekendgemaakt voor de Giro d’Italia. De Franse formatie hoopt met David Dekker, die als sprintkopman zal worden uitgespeeld, te scoren in de vlakke etappes. Warren Barguil maakt ook deel uit van de selectie: de Fransman heeft geen last meer van bronchitis.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Dekker maakt zich op voor zijn tweede deelname aan de Giro d’Italia. De 25-jarige Nederlander reed in 2021 ook al eens de drieweekse rittenkoers, maar wist toen de finish niet te bereiken. “Zijn doel zal zijn om zich te laten zien in de spurts, maar ook Rome halen is een belangrijk doel”, legt Yvon Cäer, een van de ploegleiders in de komende Ronde van Italië, uit in een persbericht.

“Daarmee bouwt David vertrouwen en vorm op, aangezien hij nog jong is. Om op die leeftijd de vooraanstaande sprinter te zijn in de Giro, is iets wat je mee kunt nemen in je ontwikkeling”, aldus Cäer. Dekker wist in zijn eerste maanden voor Arkéa-Samsic nog niet echt te schitteren, al werd hij wel tweede in een rit in de Tour of Oman.

Een eerste Giro-deelname voor Warren Barguil – foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic gaat in de komende Giro op jacht naar ritzeges. Dekker mag zichzelf dus laten zien in de vlakke sprintritten, in de heuvel- en bergetappes rekent de ploeg met name op Girodebutant Warren Barguil. De ervaren Franse klimmer kende niet de beste aanloop richting de Italiaanse ronde, Barguil had last van bronchitis, maar is op tijd hersteld. “Warren heeft het al een hele tijd over de Giro. Met zijn talent kan hij kansen voor zichzelf creëren”, denkt ploegleider Cäer.

Maxime Bouet is de wegkapitein binnen de selectie, Alan Riou, Thibault Guernalec, Clément Russo, Alessandro Verre en Michel Ries zijn dan weer de helpers met dienst. Riou en Russo hebben ook de taak om Dekker zo goed mogelijk te ondersteunen in de sprintfinales.

 
8 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2023
2x top 5 moet best kunnen voor David!
2 mei 2023
Dekker gaf laatst nog aan moe te zijn van zijn volle programma en nu gaat hij ook nog de Giro doen. Willen ze hem uitbranden of hoe zit dit?
    2 mei 2023
    Als hij dat recent aangaf dan is dit geen keuze die de renner voorop stelt.
2 mei 2023
Dat David Dekker überhaupt een sprinter wordt genoemd, is te verbazingwekkend voor woorden. Dit seizoen werd hij een keer 2e in Oman. Een 17e plek in Parijs-Nice is zijn volgende 'goede' resultaat. In 2022 is zijn beste resultaat en 4e plek in Hongarije. in 2021 werd hij aan het begin van het seizoen twee keer tweede in de UAE Tour. Zijn laatste overwinning dateert van 8 maart 2020 in kermisronde Rucphen. Het blijft kortom raadselachtig waarom hij telkens weer als sprinter wordt bestempeld. Maar ik wens Arkea veel succes met hem in de sprint. Je weet maar nooit.
2 mei 2023
dit is buiten Barguil echt wel een matige selectie
    7 man die verplicht mee moeten omdat Barguil z’n triologie wil volmaken, daar lijkt het wel op.

Reacties zijn gesloten.