Giro 2023: Alpecin-Deceuninck met zes verder na positieve coronatest Conci

vrijdag 12 mei 2023 om 10:34
Giro 2023: Alpecin-Deceuninck met zes verder na positieve coronatest Conci

Nicola Conci, in het blauw - foto: Cor Vos

Alpecin-Deceuninck moet verder met zes man in de Giro d’Italia, want Nicola Conci moet door een positieve coronatest opgeven. De Italiaan is na Ramon Sinkeldam de tweede renner van de Belgische ploeg die uit koers moet.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

En zo sluit het coronavirus voorzicht weer het peloton in. Donderdag werd Clément Russo (Arkéa-Samsic) ook al positief getest op het coronavirus en eerder vanmorgen meldde BORA-hansgrohe al de opgave van Giovanni Aleotti vanwege een positieve test.

De 26-jarige Conci is de zevende uitvaller in deze Giro d’Italia. In de vierde etappe naar Lago Laceno, waar Aurélien Paret-Peintre won en Andreas Leknessund de roze trui pakte, zat hij mee in de vlucht van de dag. Conci werd toen vijfde.

Lees ook:
Giro 2023: Giovanni Aleotti tweede uitvaller door positieve coronatest

Uitvallers

Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 10
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 16
Etappe 18
Etappe 19

Dit artikel delen:

12 Reacties

De Bezemwagen! 12 mei 2023 om 10:45

ai, nummer 3 met corona. Hopelijk waait het niet teveel rond nu zodat er toppers hierdoor naar huis moeten.

1
AWestie 12 mei 2023 om 11:17

Conci aankomen natuurlijk

1
Bimbo Visma 12 mei 2023 om 11:19

Conciek worden

0
Albeijing Feeniks 12 mei 2023 om 12:27

Die corona dat blijft een heel eng beestje

0
Frans Casagrande 12 mei 2023 om 12:47

zouden de toppers nu express corona willen oplopen enige tijd voor een grote ronde zodat ze niet besmet kunnen worden tijdens een grote ronde?..

0
skylimit 12 mei 2023 om 11:35

Ja, ja neerleggen bij een fact of life, we hebben gezien hoe dat ging 2-3 jaar terug met de opglegde maatregelen en lockdowns. Sowieso een zinloze discussie, maar er mag wel wat nuance en tegengeluid zijn omtrent covid.

-3
De Zeboe van de Zoncolan 12 mei 2023 om 11:39

Als jij een isgelijk-teken zet tussen een ploegarts die besluit om een renner vanwege zijn gezondheid uit koers te halen, en een regering die een lockdown afkondigt, dan snap ik wel dat je nu in paniek raakt.

6
skylimit 12 mei 2023 om 10:52

Gewoon ophouden met testen ! Als je ziek bent of je ziek voelt, koorts hebt dan gewoon niet meer van start gaan. Nergens voor nodig om “paniek” te zaaien door berichtgevingen van positieve coronatesten.

-10
Whyze Katje 12 mei 2023 om 10:58

… zodat de bewuste renner tenminste de rest van het team en bij uitbreiding de rest van het peloton kan besmetten….. Geen symptomen is niet hetzelfde als niet besmettelijk. Dus lijkt me heel verstandig om te testen en zo te zorgen dat de verspreiding nog enigszins binnen de perken blijft.

2

Houd er maar rekening mee dat dit vaker gaat gebeuren. De schrik moet er wel in blijven natuurlijk. Draagvlak voor de wpg zal hoe dan ook verzekerd moeten blijven.

-4
AnderJ 12 mei 2023 om 11:02

Je kan ook ophouden met klagen dat renners/ploegen geen onnodig risico’s met hun gezondheid willen nemen!

1. Waarom ga je er vanuit dat er wordt getest zonder klachten en/of niet wordt gecheckt of de test zó positief is dat het niet verantwoord is om te starten? Natuurlijk dat kunnen ploegen in hun tweet zetten, maar je kan ook gewoon zelf nadenken.
2. Jumbo heeft een eigen PCR apparaat om de mate waarin iemand bestemmelijk is te kunnen vaststellen. Dat nemen ze mee in de vraag of ze iemand nog opstellen of niet (https://www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/interview-sportief-directeur-jumbo-visma-over-keuze-voor-immuniteit-herintrede-zelftests-en-tijdritvorm-roglic). Dat zal voor andere ploegen niet anders zijn.
3. COVID maar ook andere ziektes kunnen buitengewoon slecht zijn voor de gezondheid als je ermee gaat sporten, ook als je geen griep hebt. Alleen testen als je té ziek bent om op de fiets te stappen is dus geen goed idee.

Kortom, waar jij beu bent dat er getest wordt, ben ik beu dat jij je bij dat fact of life niet kan neerleggen, maar bij ieder bericht het zelfde liedje post.

9
YogiBear 12 mei 2023 om 11:15

@skylimit je kunt ook gewoon stoppen met klagen en je neerleggen bij een fact of life, zeker binnen het professionele wielrennen.

1

Net binnen

Populair

Materiaalzone