Giro 2023: Alpecin-Deceuninck met twee Nederlanders aan start
Oud-Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam - foto: Cor Vos
woensdag 3 mei 2023 om 14:43

Giro 2023: Alpecin-Deceuninck met twee Nederlanders aan start

Alpecin-Deceuninck heeft haar selectie voor de Giro d’Italia 2023 naar buiten gebracht. De man die vorig jaar de Giro kleurde met een ritzege en een paar dagen roze trui, Mathieu van der Poel, ontbreekt dit keer. Wel heeft de ploeg plek ingeruimd voor Ramon Sinkeldam, Oscar Riesebeek, Senne Leysen en sprintkopman Kaden Groves.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Groves is een gevaarlijke klant in de sprintetappes. Hij boekte dit jaar al knappe ritzeges in de Ronde van Catalonië (in etappes met bijna 2.500 hoogtemeters) en een solozege in de zware Volta Limburg Classic. Dat maakt de Australische sprinter ook een outsider voor de paarse puntentrui.

Sinkeldam en Riesebeek zullen Groves daarbij assisteren, maar mogen ook hun eigen kans gaan in een ploeg met verder vooral vrijbuiters. Alexander Krieger en de Italianen Kristian Sbaragli, Stefano Oldani en Nicola Conci maken het achttal compleet. Oldani wist vorig jaar nog een Giro-rit te winnen vanuit de ontsnapping.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2023 17:12
Oldani vanuit de vlucht en een prima sprinttrein rond Groves. Ik zeg een etappe of 2 a 3 voor Alpacin
    3 mei 2023 18:05
    2 a 3 lijkt me optimistisch maar Groves kan zeker een heuvel aan en als hij dan nog een ploegmaat aan zijn zijde heeft is hij altijd kanshebber...of om op die zijn fiets verder te sukkelen maar alsnog te winnen...
3 mei 2023 15:49
Dit is een goed stel hoor.
    3 mei 2023 15:56
    De B of C ploeg zeg maar
    EDIT maar desalniettemin degelijke zegekansen met Groves en Oldani

Reacties zijn gesloten.