Giro 2022: Zieke Alexander Krieger (Alpecin-Fenix) niet meer van start
Krieger op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 21 mei 2022 om 12:58

Giro 2022: Zieke Alexander Krieger (Alpecin-Fenix) niet meer van start

Alpecin-Fenix moet het in de resterende Giro-etappes stellen zonder Alexander Krieger. De 30-jarige Duitser kreeg vrijdagavond last van maag- en darmklachten. “Gezien de warme omstandigheden de komende dagen is hij medisch uitgesloten voor de rest van de Giro”, meldt zijn ploeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 30-jarige Krieger, die vooral uitblinkt als sprintaantrekker, reed deze Giro in dienst van de ploeg. De Duitser stond na dertien etappes 116e in het algemeen klassement, op net iets minder dan twee uur van rozetruidrager Juan Pedro López. Krieger is de tweede renner van Alpecin-Fenix die vroegtijdig moet opgeven: de Italiaanse sprinter Jakub Mareczko ging er in de vierde etappe, met aankomst op de Etna, al uit.

Krieger, die negatief heeft getest op het coronavirus, was overigens niet de enige renner die niet meer aan de start verscheen van de veertiende etappe naar Turijn. Ook sprinters Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech) en Cees Bol (Team DSM) zijn er niet meer bij in de Ronde van Italië.

Uitvallers

Etappe 3
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 7
Etappe 8
Etappe 9
Etappe 11
Etappe 12
Etappe 13
Etappe 14
Etappe 15
Etappe 16
Etappe 17
Etappe 18
Etappe 19
Etappe 20
RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2022 13:17
Best goede coureur dit. Wbt afmeldingen was dit aantal te verwachten met dit weekend voor de boeg.
21 mei 2022 20:01
Hij heeft erg veel pech gehad en van alles meer waar je niet blij van wordt. Zijn eerste jaar bij AFC pakte hij een berg UCI punten
.

Reacties zijn gesloten.