‘Giro 2022: Simon Yates gaat morgen van start in etappe naar Jesi’

maandag 16 mei 2022 om 16:10
‘Giro 2022: Simon Yates gaat morgen van start in etappe naar Jesi’

foto: Cor Vos

Simon Yates zal morgen ‘gewoon’ aan de start verschijnen van de tiende etappe van de Giro d’Italia, zo meldt La Gazzetta dello Sport op de tweede rustdag. De Britse klimmer was zondag, na de bergrit met aankomst op Blockhaus, nog vrij pessimistisch over het verdere verloop van de Giro.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Al enkele dagen sukkelt de topfavoriet voor de eindzege met een knieblessure, nadat hij in de rit naar de Etna ten val kwam. Yates wist zich in de daaropvolgende ritten wel te handhaven in de top van het klassement, maar in de zware bergrit naar Blockhaus vond Yates zijn Waterloo. De Britse kopman van BikeExchange-Jayco zakte in de bergetappe door het ijs en verloor bijna twaalf minuten op de andere favorieten.

Na afloop van de etappe was Yates uiteraard zeer teleurgesteld. “Die blessure heeft mij veel problemen opgeleverd, maar het was niet mijn enige probleem. Ik had opnieuw last van de hitte. Zo is het nu eenmaal. Ik heb wel alles gegeven. That’s it… We gaan zien of ik blijf strijden. We hebben eerst een rustdag en dan kijken we hoe het herstel gaat, maar ik weet nog niet of ik doorga.”

Rittenkaper 
Volgens La Gazzetta dello Sport zal Yates de handdoek niet gooien en dus zijn weg vervolgen in de Giro. De Brit zal wel het geweer van schouder veranderen en in de tweede en derde week op jacht gaan naar ritzeges, zo laat de Italiaanse sportkrant weten. Door zijn tijdverlies is Yates nu weggezakt naar plek 25 in het algemeen klassement, op 11.11 minuut van roze trui Juan Pedro López.

Dit artikel delen:

8 Reacties

madeinstars 16 mei 2022 om 16:20

De voor hem interessante ritten beginnen pas volgend weekend, dus op zich heeft hij tijd zat om te herstellen. Dan kan het nog een gevaarlijke klant zijn voor de komende bergetappes vanuit de vlucht.

pirazzi 16 mei 2022 om 16:25

Zijn team is qua sterkte niet te vergelijken met Ineos, dus hij moet alles alleen doen.

Johnny7 16 mei 2022 om 16:39

Dit viel mij al voor de Giro op. Voor iemand die voor de eindzege wou gaan had hij 1 van de minste ploegen. Echt heel zwak.

ThorHushovd 16 mei 2022 om 17:21

Vooraf praatte hij zijn teamgenoten nog wat vertrouwen in door te stellen dat dit de sterkste ploegsamenstelling is waarin hij gereden had. Was eigenlijk al een veeg teken… Of hij moet echt dusdanig geleerd hebben van de giro van 2018… – toen hij zo vroeg roze pakte en iedereen op een hoop reed, om vervolgens een paar dagen voor de laatste etappe in elkaar te storten… – dat hij nu dacht het roze pas 1 dag voor de tijdrit te gaan pakken en zodoende zijn ploeg niet op kop hoeft te sleuren.

Turtlehead 16 mei 2022 om 18:38

Dat is concurrentie voor alle rittenkapers van TJV ;)

hjjanssen1973 16 mei 2022 om 19:02

Hij leek mij zo slecht, dat ik niet snap dat ie nog doorrijdt. Misschien om de teamspirit op de rustdag niet te verpesten?

Ward 16 mei 2022 om 20:09

Zijn knie zat driedubbel dik bij aankomst bovenaan Blockhaus. Daar heeft hij toch echt wel last van gehad. Als dat betert de komende dagen is er nog wel iets mogelijk heb ik de indruk met oog op dagsucces.

Kopinkas 16 mei 2022 om 22:28

Que si Que no
Jesi Yates no

Simon Says: don’t do it, Yatesi

Volg hier

Headlines

Materiaalzone