Giro 2022: Mathieu van der Poel voert selectie Alpecin-Fenix aan
foto: Cor Vos
dinsdag 3 mei 2022 om 18:46

Giro 2022: Mathieu van der Poel voert selectie Alpecin-Fenix aan

Mathieu van der Poel kent zijn ploeggenoten voor de Giro d’Italia. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen krijgt onder meer sprinter Jakub Mareczko en Nederlander Oscar Riesebeek naast zich. De Ronde van Italië gaat aanstaande vrijdag van start.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Van der Poel zal het zijn eerste deelname zijn aan de Ronde van Italië. Vorig jaar reed hij met de Tour de France zijn eerste Grote Ronde. Die deelname was meteen zeer succesvol, de 27-jarige renner won de tweede etappe en reed enkele dagen rond in de gele trui. In de leiderstrui rijden, dat is dit jaar in de Giro zeker niet onmogelijk voor Van der Poel. De openingsrit, die eindigt op een heuvel, moet hem perfect liggen.

Naast Van der Poel, Riesebeek en Mareczko staan ook Tobias BayerStefano OldaniSenne LeysenAlexander Krieger en Dries De Bondt in de selectie van het Belgische ProTeam. Riesebeek greep vorig jaar nog net naast een ritzege in de vijftiende etappe van de Giro. De Nederlander uit Ede bleef toen samen met Victor Campenaerts over uit de vroege vlucht, maar Riesebeek moest zich gewonnen geven tegen VocSnor in een sprint à deux.

Belg De Bondt was vorig jaar ook bedrijvig in de Ronde van Italië, hij zat verschillende keren mee in de vroege vlucht. In de tiende etappe kwam hij als zesde over de streep, een dag later deed hij dat zelfs als vierde. Mede dankzij deze ereplaatsen reed de renner uit Bornem naar een zesde plaats in het puntenklassement, dat gewonnen werd door Peter Sagan.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
3 mei 2022 18:56
Toch geen Philipsen. Balen.
3 mei 2022 19:34
Uitrijden of toch weer een rittenkoers van een week; ik ben benieuwd.
    3 mei 2022 20:00
    Ik verwacht dat je in beide gevallen wel ergens over gaat zeuren.
    3 mei 2022 21:02
    Haha geen enkele twijfel.
    3 mei 2022 21:53
    In het tweede geval zal het waarschijnlijk gaan over het onderwerp van mijn post. En het is niet zeuren omdat het over Matje gaat.
    3 mei 2022 22:31
    Ik verwacht dat hij niet uitrijdt. Ik verwacht wel veel spektakel in de etappes dat hij meerijdt. En dat wil het publiek zien: spektakel. Er zijn genoeg renners die anoniem een grote ronde uitrijden. Daar staat het publiek niet voor op de banken.
    3 mei 2022 22:35
    Voor een groot renner mag de lat wel iets hoger, net zoals voor een grote wedstrijd als de Giro het respect ook groot mag zijn. Verder vind ik het wel fijn als iedereen aan dezelfde wedstrijd deelneemt. Eentje van 3 weken en niet 1 week je binnenste buiten trekken en dan fluitend naar huis vertrekken met het voorafgeboekte vliegticket.
    3 mei 2022 22:37
    Lijkt me wel dat hij gaat uitrijden?

    Mocht Van der Poel in mei inderdaad aan de start verschijnen van de Ronde van Italië, dan is het niet om slechts een weekje mee te fietsen. “Ik wilde vorig jaar eigenlijk de Tour uitrijden. Ik heb bij de ploeg aangegeven dat ik niet nog eens ga afstappen na tien dagen. Ik heb de intentie om de Giro en de Tour dit jaar allebei uit te rijden.”
    3 mei 2022 22:43
    Mooie woorden. De Tour verliet hij na 8 dagen trouwens.
    3 mei 2022 23:37
    Je zeurt nu al @Beer. Z'n wederopstanding zit je nog steeds dwars he? #bereirritant
    3 mei 2022 23:50
    Ik verwacht een opgave in het begin van de laatste week. Daar heeft het weinig zin om over die cols te krasselen als je verder toch geen doelen of kansen meer hebt in die ronde.
3 mei 2022 21:36
Wat een ontzettend zwak team. Mvdp de enige die hier iets kan.
    3 mei 2022 22:13
    En dat is ook genoeg.
    3 mei 2022 23:48
    Maar nee, in de Giro is er altijd wel een rit of 8 waar vluchters wegblijven en De Bondt kan het dan gewoon afmaken als 't wat meezit, die is wel vaker verrassend snel.
3 mei 2022 23:47
Ik verwacht Dries De Bondt weer elke dag in de aanval om mee te doen voor de nevenklassementen. Op kop van het peloton rijden zal hij niet vaak moeten doen met Mareczko als sprinter en met uitzondering van twee of drie dagen zal MVDP op 'zijn' dagen wel meezitten in de aanval.
4 mei 2022 15:35
Juist in de tweede week zie ik de meeste kansen voor Mathieu. In de eerste week in Italië zal vooral Ewan de favoriet zijn. De Etna en Blockhaus zijn te zwaar voor Mathieu. Daar kan hij zijn krachten beter sparen.

Reacties zijn gesloten.