Giro 2022: Jai Hindley wint op Blockhaus na slijtageslag, Juan Pedro López houdt roze

Giro 2022: Jai Hindley wint op Blockhaus na slijtageslag, Juan Pedro López houdt roze

foto: Cor Vos

zondag 15 mei 2022 om 17:21

Jai Hindley heeft de negende etappe van de Giro d’Italia met aankomst op Blockhaus gewonnen. De Australiër van BORA-hansgrohe was na de bergrit van 191 kilometer de beste van de favorietengroep na een slijtageslag op de steile slotklim. Hij klopte Romain Bardet en Richard Carapaz in een sprint met zes. Topfavoriet Simon Yates loste vroeg en verloor veel tijd. Ook roze trui Juan Pedro López kon niet meestrijden met de besten, maar hij behoudt zijn trui wel.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Vanaf de start in Isernia ging het meteen bergop door de Apennijnen. Op de Vallico Del Macerone (3,1 km aan 5,7%) regende het aanvallen, waarbij onder meer bergtruidrager Koen Bouwman, Mathieu van der Poel en Gijs Leemreize zich lieten zien. Zij geraakten echter niet weg. Diego Rosa van EOLO-Kometa wist wel weg te rijden en raapte op de Riomero Sannitico (9 km aan 6,7%) de meeste bergpunten op.

Vroege vlucht
Achter Rosa ontstonden twee achtervolgende groepen die op de klim naar Roccaraso (7,3 km aan 6,1%) samensmolten. Het zorgde voor een kopgroep van negen man. Naast de Italiaan waren ook Joe Dombrowski (Astana Qazaqstan), Natnael Tesfatsion, Eduardo Sepúlveda (Drone Hopper-Androni Giocattoli), Filippo Zana (Bardiani-CSF-Faizanè), Felix Gall, Nans Peters (AG2R Citroën), Jonathan Caicedo (EF Education EasyPost) en James Knox (Quick-Step Alpha Vinyl) mee.

De strijd om de kopgroep vroeg in de rit – foto: Cor Vos

In de openingsfase was er nog een valpartij van Pello Bilbao, maar de Bask kon met enkele schaafwonden terugkeren bij de favorieten. In het peloton had Trek-Segafredo van roze trui Juan Pedro López de controle. De vluchters kregen ongeveer vijf minuten voorsprong, wat koploper Felix Gall dicht bij de roze trui bracht. De Oostenrijker was op 6.48 minuut de best geplaatste renner vooraan.

INEOS Grenadiers jaagt op kopgroep
Na de eerste drie beklimmingen volgde een rustige periode in de koers, want alle ogen waren gericht op de loodzware finale met een dubbele beklimming van Blockhaus. Eerst de Passo Lanciano (10,5 km aan 7,4%), gevolgd door de ongecategoriseerde San Valentino in Abruzzo Citeriore (6,2 km aan 4,9%) en de slotklim naar Blockhaus (13,7 km aan 8,5%). Ruim voor de Lanciano was het INEOS Grenadiers dat een mannetje op kop zette. Jonathan Castroviejo reed in zijn eentje een stuk van de voorsprong van de koplopers af.

Nog voor de voet van de Passo Lanciano werd duidelijk dat de samenwerking in de kopgroep niet goed was. In de wetenschap dat het peloton dichterbij kwam, reden Peters en Tesfatsion weg. Sepúlveda en Rosa maakten de oversteek op de klim van eerste categorie, waarna Rosa en Tesfatsion samen wegreden.

Het peloton op weg naar Blockhaus – foto: Cor Vos

Zij sloegen een gat met de rest van de vluchters, waarna Rosa als eerste bovenkwam op de Passo Lanciano. Hij passeerde zo Koen Bouwman virtueel in het bergklassement. Sepúlveda, Peters en Dombrowski volgden op 50 seconden en het peloton op drie minuten. In de snelle afdaling was er een zware valpartij van Tesfatsion, die een bocht verkeerd inschatte en hard ten val kwam in de berm.

Yates, Kelderman en Ciccone haken af bij favorieten
In het peloton was er vlak voor de San Valentino in Abruzzo Citeriore pech voor Wilco Kelderman. Hij wisselde van fiets en moest in zijn eentje terugkeren, maar dat kostte hem veel moeite. Vooraan was het op de San Valentino gedaan voor Rosa, die werd achtergelaten door Dombrowski. Achter hem waren het UAE Emirates en INEOS Grenadiers die in de favorietengroep reden. Die ploegen grepen de Amerikaan vlak voor de Blockhaus in de kraag, waardoor we een strijd der favorieten kregen op de slotklim.

Tom Dumoulin en Tobias Foss lieten zich al vroeg lossen en zetten een goed klassement definitief uit hun hoofd, terwijl Giulio Ciccone in zijn thuisregio een offday kende. De Italiaan moest vroeg afhaken en ook voor Simon Yates was het game over. Een kleine 12 kilometer voor de finish kon de Britse topfavoriet, die kampte met knieklachten, het tempo niet meer volgen. Ook Kelderman ontbrak vooraan en Koen Bouwman loste op 10 kilometer.

Dat gebeurde allemaal dankzij het werk van INEOS Grenadiers. Voor Sam Oomen ging het eveneens te hard, waarna ook João Almeida in de problemen leek te komen. Op de flanken van de Blockhaus werd het op de kant getrokken en door een rare actie moest roze trui Juan Pedro López even van de fiets. De Spanjaard was daardoor even zijn ritme kwijt en verloor de aansluiting.

Juan Pedro López strijdt voor zijn roze trui – foto: Cor Vos

Carapaz, Landa en Bardet blijven niet weg
Hij zag hoe Richie Porte op kop reed met achter hem Richard Carapaz, Romain Bardet, Mikel Landa, Alejandro Valverde, Domenico Pozzovivo, Vincenzo Nibali, Jai Hindley, Thymen Arensman, Emanuel Buchmann en een zwoegende Almeida. Vijf kilometer voor de finish was het verschil met de groep-López al 30 seconden en met de groep-Yates twee minuten, en die verschillen werden alsmaar groter.

Op 4,5 kilometer van het einde plaatste Carapaz een splijtende demarrage, die alleen Bardet en Landa konden volgen. Hindley, Almeida, Pozzovivo, Nibali en Valverde hielden het verschil klein, maar ook die groep spatte uit elkaar door het hoge tempo. Ruim twee kilometer voor de meet kwamen Almeida, Pozzovivo en Hindley terug bij het koptrio. Daardoor viel het wat stil.

Een versnelling van Bardet zorgde ervoor dat de eerdere kopgroep in ere hersteld werd, want Landa en Carapaz volgden. De Fransman wilde het tempo erin houden, maar Almeida, Hindley en Pozzovivo vielen ook niet stil. Zij kwamen aansluiten, waardoor we een sprint met zes kregen om de ritzege. Hindley ging de sprint van kop aan en hield knap stand tegen een opkomende Bardet en Carapaz.

Thymen Arensman was de beste Nederlander in de daguitslag op de tiende plaats, op 58 seconden van Hindley. Sam Oomen werd 18e op ruim vier minuten. Voor Kelderman waren de druiven zuur. Hij verloor, net als Simon Yates, meer dan tien minuten op de andere favorieten.

foto: La Presse

Het roze blijft van Juan Pedro López
Juan Pedro López had iets minder dan twee minuten voorsprong op de favorieten in de voorste groep en wist, met een ferme sprint in de laatste honderden meters, zijn roze trui nog te behouden. Zijn voorsprong is nu 12 seconden op Almeida en 14 seconden op Romain Bardet. De top-8 staat binnen een minuut van elkaar. Met die kleine verschillen gaan we maandag de tweede rustdag van deze Giro in.

Dit artikel delen:

99 Reacties

vevie 15 mei 2022 om 17:22

Mooie finale! Mooie sprint ook. Carapaz de favoriet, maar het is zeker nog niet in de tas. Dit kan een hele mooie Giro worden. Veel mannen die hier kunnen gaan mee doen en strijden voor het podium. Het wordt heel interessant. Bardet en Landa maken gewoon echt kans om deze Giro te winnen. Ze moeten alleen opboksen tegen een sterk team in Ineos. Almeida ook op kenmerkende wijze blijven strijden.

Yates helemaal weg. Over en sluiten. Ciccone, over en sluiten. Knap van Arensman ook. Mooi, man. Kan meedoen voor top tien. En ook mooi van Pozzo. De oude krijger.

Hindley bevestigt toch, hier. Doet het nu tegen hele sterke mannen. Knap van hem.

Jammer van Kelderman en mensen zullen wel los gaan op Bora, maar wie moest hier wachten? Jammer. Buchmann, Hindley en Kamna stonden allemaal hoog. Die laat je niet wachten.

osca freire gomez 15 mei 2022 om 17:25

Kamna had moeten wachten.

Brabander 15 mei 2022 om 17:57

Kämna (met Umlaut) had kans op roze

Romāns Vainšteins 15 mei 2022 om 18:22

Als Kelderman op 10 binnenkomt vandaag houdt dat in datwachten niet gehoeven had.

Koers 15 mei 2022 om 17:25

Hindley begint gewoon met een paar fietslengtes verschil en nog meer op de 2 die naast hem komen. Timing!

Lalsacien 15 mei 2022 om 17:27

Of parcours kennis!

Kartouche 15 mei 2022 om 17:26

Mooie finale! Eindelijk strijd tussen de favorieten. En chapeau voor Arensman.

Wildebert 15 mei 2022 om 17:27

Benieuwd naar het verhaal van Kelderman. Leuke etappe!

Tuubke 15 mei 2022 om 17:28

Ik ook. Alleen een lekke band kost je toch niet zomaar vijf minuten of meer, lijkt mij.

Edit: het zijn er zelfs tien geworden; doodzonde.

Gebruikersnaam 15 mei 2022 om 17:27

Geniale tactiek van Landa, Bardet & Carapaz. Een keer of 7 vergeten om Hindley en co te lossen en dan met een meter of 10/15 achterstand aan de sprint beginnen.

Vooral Bardet en Landa zaten te veel naar elkaar te kijken, vermoed dat die ook Carapaz hadden kunnen lossen als ze het hadden aangedurfd.

Wildebert 15 mei 2022 om 17:28

Niemand die er vandaag echt bovenuit stak. Dan krijg je dit.

Jean Dumas 16 mei 2022 om 15:16

In week 3 lukt het wel.

Handige Harry 15 mei 2022 om 17:27

Arensman de beste Nederlander, als je daar voor de Giro geld op had gezet, had je flink winst gemaakt.

tvm 15 mei 2022 om 17:34

Was niet zo onverwachts hoor, was samen met Storer de enige die Bardet kon volgen in de voorbereidingskoers (Tour of the Alps) voor het algemeen klassement.

Handige Harry 15 mei 2022 om 18:49

Nou als je de andere Nederlandse klassementsmannen zag, welke ook daadwerkelijk kopman zijn dan is het toch vrij verrassend.
Ik had wel verwacht dat Arensman een redelijk klassement ging rijden maar had toch zeker Kelderman hoger ingeschat.

Romāns Vainšteins 15 mei 2022 om 17:29

Erg leuke etappe.

Almeida wat mij betreft de winnaar van de dag en stiekem naar de rol van favoriet toe sluipend. Ze hadden hem eigenlijk al kapot maar dan toch weer niet, bijzondere eigenschap dat volhouden van hem en hij wordt steeds beter en completer.

Het pak favorieten zit dicht bijeen, wellicht gaat dit de eerste spannende ronde in tijden worden.

vevie 15 mei 2022 om 17:37

Ik weet niet, Romans. De derde week ik zwaar. Daar gaan ze hem echt wel pijn doen bergop. Hij is toch een mindere klimmer dan Carapaz, Bardet en Landa. Ze moet hem wel killen, tho. Anders pakt hij ze alsnog in de laatste TT.

Romāns Vainšteins 15 mei 2022 om 17:55

Almeida is ontzettend hybride, die zit exact tussen tijdrijdende klimmer en klimmende tijdrijder in. Hij laat zich geen hartslag extra ontlokken door de dartele geitjes rond hem heen en steifelt steeds op het juiste moment de gaatjes dicht, met die maffe nekramppose van hem. Ik ken het parcours niet van buiten maar vermoed niet al te veel van deze lange Blockhaus klimmen er in? Zie hem sowieso de trui pakken en ritten winnen nog.

Brabander 15 mei 2022 om 17:58

Ik ben ook fan van Almeida. Lijkt zich echt totaal niet druk te maken om die tempoversnellingen.

Sven.99 15 mei 2022 om 17:29

Favorieten moesten met de billen bloot. Yates en Kelderman grote verliezers.

Het Jachtluipaard van Numansdorp 15 mei 2022 om 17:29

De gemiddelde wielrenner heeft echt zaagsel in zijn hoofd heh? Wat ongekend dom gereden van gasten als Bardet, Landa en Carapaz. Eerst nalaten om Almeida(en Hindley) tijd aan te smeren en je dan ook nog zo laten verrassen in de sprint. Zouden ze uberhaupt het parcours hebben bestudeerd en het routeboek hebben gelezen?

Romāns Vainšteins 15 mei 2022 om 17:32

Ik vind jouw koersbeleving nogal onprettig.

the student 15 mei 2022 om 17:33

Probeer eens uit hoe goed je kan nadenken met een hartslag boven de 180 en weinig zuurstof in je brein.

de nieuweMerckx 15 mei 2022 om 17:33

Almeida is gewoon een erg intelligente coureur. Die deelt in.

Michelangelo 15 mei 2022 om 17:35

Nee, dat heet tactiek. Die is zo ingewikkeld dat die voor leken zoals wij op wielerflits niet te begrijpen is, daar moet je eerst zelf jaren voor hebben gekoerst op topniveau.

EDIT: Inderdaad komt het niet snugger over.

Panache 15 mei 2022 om 19:39

Doseren en energie sparen (iets dat Almeida en Hindley uitstekend doen) is de sleutel tot een goed klassement na drie weken. Je kan de Giro vandaag niet naar je hand zetten. Ciccone, Kelderman, Yates, Sosa, Carthy, Porte, Foss allemaal uitgeschakeld. De 6 voorop hebben een uitstekende zaak gedaan. Vandaag te veel willen en nog verder in het rood kan je in de derde week opbreken. Natuurlijk kan je einde rit seconden tekort komen die vandaag speelbaar waren, maar die inschatting kunnen de renners zelf veel beter maken (wij willen gewoon actie).

Guushovd 15 mei 2022 om 20:02

Eens met Romans!

FDJ 15 mei 2022 om 17:30

Yates met Kelderman de enige die er echt doorzakt van de klassementsrenners

Panache 15 mei 2022 om 19:40

Ciccone, Kelderman, Yates, Sosa, Carthy, Porte, Foss (7 stuks).

Murcia 15 mei 2022 om 17:31

Hindley met een knappe sprint naar de zege in deze afmattende etappe. Carapaz en Bardet hadden er beter aan gedaan om de kleine Pozzovivo niet vanaf plek 2 te laten sprinten maar Hindley kon zijn inspanning ook perfect volhouden. Bergop lijken Carapaz, Bardet en Landa elkaar in evenwicht te houden maar Almeida is een gevaarlijke klant omdat hij bij uitstek in de derde week nog wel wat beter kan worden.

Kelderman leek mij sneu, maar het geeft wel aan waar de prioriteiten liggen bij Bora en Arensman mag geen verrassing meer zijn met een Top 10 notering. Voor wat betreft Yates lijkt mij diens droom over en de kleine Lopez is een vechter en mag blijven genieten van het roze. Bij Jumbo zal men de strategie om voor etappes te gaan moeten blijven volgen want Foss en Oomen komen beide veel te kort voor een hoge AK notering.

de nieuweMerckx 15 mei 2022 om 17:32

Net zo een saaie vent als hij koerst.

tvm 15 mei 2022 om 17:33

Hindley bewijst hier nogmaals dat DSM (Sunweb) destijds geen verkeerde keuze maakte.

Daarnaast heeft hij drie goede knechten, Buchmann voor de finale, Kamna voor de klimmetjes en Kelderman voor het vlakke.

Koers 15 mei 2022 om 17:38

Destijds waren ze of Hindley nou knechtte of niet sowieso wel 2e geworden. Mocht hij geknecht hebben kon Wilco wellicht nog 1e worden.

Lennimator 15 mei 2022 om 17:54

Als je zo denkt… Ronduit belachelijk. Net als gisteren al die Vlamingen die Van Der Poel vanwege het Girmay incident gaan verwijten dat ie een keer in het wiel zat van van Aert, terwijl Matje by far het meeste aanvalt van iedereen.

roeleur 15 mei 2022 om 19:16

Nu mag Wilco knechten voor Jay, een winnaar. Iedereen moet steeds maar wachten op Wilco volgens velen hier, maar Wilco heeft de benen niet om op te wachten.

Jean Dumas 16 mei 2022 om 15:18

De renners die vertrokken zijn er vaak niet beter op geworden, maar de kwaliteit kan niet weg zijn natuurlijk.

Haanaf 15 mei 2022 om 17:35

Kelderman binnen op ruim 10 minuten. Duidelijk niet goed genoeg vandaag.

Jammer. Komende week hopelijk beter.

Alfons Haavers 15 mei 2022 om 17:37

Maar beter stoppen met die jinx-podcasts.

Willem Kieft 15 mei 2022 om 17:37

Voor Yates gefinisht. Had hij vooraf voor getekend.

roeleur 15 mei 2022 om 17:36

Jumbo helemaal uit beeld gereden. Volgend jaar Pozzovivo maar een contract aanbieden. Die heeft ieder bot al gebroken maar altijd betrouwbaar!

RLM 15 mei 2022 om 17:44

Eh, het is niet echt goed maar kan niet elke dag feest zijn. Pozzo met een geweldige rit vandaag maar hem nu een contract aanbieden zou een complete paniekmove zijn.

Vierkante Wielen 15 mei 2022 om 17:59

Van Tom had ik sws niet verwacht dat ie lang mee kon, Bouwman heeft nog lang aangeklampt en daarna laten lopen en Oomen komt met Kämna en Sosa binnen, wat ook niet heel vreemd is. Foss is voor mij de enige die volledig door het ijs zakt vandaag.

Willem Kieft 15 mei 2022 om 17:37

Ik denk dat Simon Yates deze Giro niet gaat winnen.

El Peruano 15 mei 2022 om 19:26

Ik weet het nog zonet niet

Pitufa 15 mei 2022 om 17:37

Jachtluipaard, misschien beter voor je om een andere sport te kiezen, hoewel misschien veel beter om een volkstuintje te zoeken. Wat denk je daar van!!??

Michelangelo 15 mei 2022 om 17:40

Jachtluipaard heeft gewoon een punt. Ook al drukt hij zich niet charmant uit, die drie hebben dom gereden.

Murcia 15 mei 2022 om 17:43

De drie konden niet veel beter, ze hebben een punch maar kregen elkaar niet los en Almeida is bij uitstek de tempoklimmer en dat recept levert hem elke rittenkoers weinig tijdsverlies op. Daarnaast zal er behoorlijk tegenwind hebben gestaan wat aanvallen altijd een tik zwaarder maakt.

Michelangelo 15 mei 2022 om 17:48

Ze kregen elkaar niet los dus gingen ze surplacen zodat almeida terug kon keren.

Ik kijk al lang koers, en je maakt mij niet wijs dat ze niet met drie gesprint hadden als ze samen waren doorgereden.

RLM 15 mei 2022 om 17:53

Wat is daar nieuw aan? Klassementrijden is voornamelijk zo lang mogelijk andermans bord leegeten. Geen van de drie wil doorrijden om Almeida buitenspel te zetten om dan vervolgens op een counter te lopen van de andere 2.

debarreman 15 mei 2022 om 17:57

Het luie paard uit Numansdorp heeft op zich een punt.
Maar in zijn woordkeuze laat hij zien zich ver verheven te voelen boven de krabbers op dit forum. Dan ben je niet meer dan een arrogante egotripper.

Michelangelo 15 mei 2022 om 18:10

RLM, dat iets al jaren zo gaat wil niet zeggen dat het ook slim is. Net als gisteren leek er ook vandaag zaagsel ipv tactisch vernuft in de hoofden van sommige renners te zitten.

Of anders gesteld: wat zijn bardet, carapaz en landa nu beter geworden door hun aanpak? Wie kan mij dat uitleggen? En die mag me ook meteen uitleggen waar de winst gisteren zat voor girmay na zijn manier van rijden.

Etika 15 mei 2022 om 18:20

Koers is geen wetenschap.

Murcia 15 mei 2022 om 18:28

Tactisch vernuft is 1 ding, wat gisteren trouwens niet alleen Bini viel aan te rekenen want bij AF hadden ze misschien kunnen bedenken dat bij een grote kopgroep alleen Matthieu hebben zitten niet altijd tot grote successen zal leiden. Soms loont het om aanvallen een beetje met de ploeg te bespreken en daardoor won LTS. Zij hadden drie man mee en overtal is het beste recept voor succes.

Vandaag moesten de drie elke keer bijkomen van hun punches en reed Almeida als een Dumoulin van jaren geleden en is misschien wel de conclusie gerechtvaardigd dat het krachtsverschil tussen hem en mannen als een Carapaz, Landa en Bardet niet zo groot is. Zonder locomotief Porte moest iedereen met zijn snufferd in de wind wat ze natuurlijk in een groepje liever zo kort mogelijk doen.

Michelangelo 15 mei 2022 om 18:30

@etika, overal zit wetenschap in de koers. Van voeding tot training tot materiaal en aërodynamica. Alles voor marginal gains.

Om vervolgens als een volleerd leeghoofd alle marginal gains weg te gooien door onbegrijpelijke tactiek.

Ik pleit voor meer vernuft in de auto's.

EDIT
@Murcia. Net als gisteren lijkt er ook vandaag de angst om aan het eigen bord te beginnen. Om achteraf tot de conclusie te komen dat een paar extra hapjes van je eigen bord misschien de ritzege en roze hadden gebracht

Etika 15 mei 2022 om 18:47

Koers maakt gebruik van wetenschap maar is geen wetenschap op zich en gelukkig maar of er was geen reet te zien. Wat jij verkondigt zijn theorieën. En iedereen heeft wel een theorietje. Gelukkig zijn er renners die lak hebben aan die kul.

RLM 15 mei 2022 om 19:19

@Michelangelo Kort gezegd, geen van de drie hebben tijd verloren. Zoals ik zei wil geen van de drie op een counter lopen. Het is misschien niet geweldig slim om dan te wachten maar als Carapaz of zo als een dwaas de berg op was gestoomt en vervolgens Bardet en Landa moest laten gaan ging iedereen hier ook beweren dat Carapaz dom bezig was. Over Girmay, Van der Poel loste met zijn aanval op 45 km van de meet iedereen, dus vandaar dat men het niet aandurfde om vol met hem samen te werken voor de ritzege, want dan was hij er misschien zelf weer vandoor gegaan.

Tl;dr: Indien een tactische zet dom lijkt kan het wel wat waard zijn om na te denken over de gevolgen (zowel positief als negatief) van een omgekeerde tactiek.

Romāns Vainšteins 15 mei 2022 om 19:56

Volgens mij is het vooral dat alle 3 de mannen voorop geen zekerheid van overschot en angst voor elkaar hadden. Zo keken ze wel iig.

Koers 15 mei 2022 om 17:37

Regie mag trouwens beter, Kelderman niet meer gezien en een simpele resterende km’s tot aan de top ontbreekt ook. We zijn toch geen barbaren!?!?

roeleur 15 mei 2022 om 17:43

Logisch, Kelderman komt op 10 min. binnen.

Koers 15 mei 2022 om 18:03

Ik doel op het moment dat hij een fietswissel moet doen. We hebben nooit gezien of hij er weer bij kwam. Is verdikkie de nr 3 van 2020

roeleur 15 mei 2022 om 18:46

Ja en de nr. 1 van 2017 werd ook niet lang in beeld gebracht. Maar beter ook voor allebei.

Jean Dumas 16 mei 2022 om 15:20

Ze misten wel het lossen idd. Dankzij de alerte Jeroen werden we ervan op de hoogte gebracht.

RLM 15 mei 2022 om 17:39

Leuke klim, die Blockhaus. Hindley die jammer genoeg uitgeschakeld is voor de Roze trui maar toch een top 10 gaat halen (gezien de historie van de voorbije ritwinnaars), maar toch ook bevestigt na 2020. Goed dat Lopez die trui mag behouden, want zou zeer sneu zijn als hij het roze verloor omwille van zoiets dom.

Yates en de Giro, tja. Toch wat vreemd. Heeft fantastische dagen en ook een paar complete offdays. Dan wordt het maar een competitie tussen Almeida, Carapaz, Bardet met een Landa die waarschijnlijk een meteoriet op zijn hoofd krijgt of zoiets in een vlakke etappe.

Jumbo moet dan maar weer voor etappes gaan, misschien met Bouwman de bergtrui pakken. Gaat gezien Rosa’s vorm er een taaie klant aan hebben maar de bergtrui is ook mooi. Maakt het des te vreemder dat hij donderdag alleen op avontuur ging, toch wat verloren krachten.

Brabander 15 mei 2022 om 18:00

Eensch met je over de Blockhaus.
Maar Hindley uitgeschakeld voor roze???

SolitaryShell 15 mei 2022 om 18:02
Quote:
Hindley die jammer genoeg uitgeschakeld is voor de Roze trui maar toch een top 10 gaat halen

Qué?

RLM 15 mei 2022 om 19:20

Dat van Hindley en Roze is een verwijzing naar het feit dat tot nu toe elke ritwinnaar op de Blockhaus in diezelfde Giro uiteindelijk in de top 10 finishte, maar niet won. En het is niet dat hier enkel pannekoeken wonnen, Quintana en Merckx bijvoorbeeld wonnen later dan wel eens.

Misschien was een ;) als toevoeging beter geweest

Willem Kieft 15 mei 2022 om 17:39

Overigens valt Vansevenant me niet mee dit jaar. Die lijkt als een Lotto talent te blijven hangen. Is hij geblesseerd geweest?

Murcia 15 mei 2022 om 17:46

Mauri is geen pure klimmer volgens mij, meer een man voor het heuvelwerk in Wallonië en Italiaanse semi-klassiekers dan het steile werk waar hij met zijn manier van rijden nog 50% meer energie verspeeld dan Bilbao.

Willem Kieft 15 mei 2022 om 17:48

Ik had gedacht dat hij juist op het langere werk beter uit de verf zou komen.

Sven.99 15 mei 2022 om 17:39

Yates geeft aan dat hij ook last had van de hitte. Was niet alleen zijn knie. Die gaat morgen opgeven als je hem zo hoort.

Chippen 15 mei 2022 om 17:41

verdiende zege na al de hulp die hij almeida bood in de achtervolging

Wildebert 15 mei 2022 om 18:07

Yep, de sympathieprijs gaat ie wat mij betreft ook niet winnen. Maar hij zag er wel lang tamelijk fris uit.

Steve De Wolf 15 mei 2022 om 17:47

Uiterst spannende etappe. Vooral dankzij Ineos.
De ouderen van dagen weerden zich voortreffelijk.
Anderzijds, Arendsman bevestigt. Dat belooft voor de toekomst.

Deel Koeper 15 mei 2022 om 17:50

Zou wel fijn zijn als een Bardet of een Landa een grote ronde konden winnen. Op zich mag Carapaz dat ook, maar die heeft er al eentje.

Jean Dumas 16 mei 2022 om 15:23

Bardet heeft de kans van zijn leven.

Jacob Lohof 15 mei 2022 om 17:53

Fout van Trek om niemand bij Lopez te laten blijven, als hij niet van de fiets had gemoeten had hij nog een minuut over

Bram93 15 mei 2022 om 17:55

Denk je niet dat ze dat wel hadden gewild maar niet konden?

harryjohan71 15 mei 2022 om 17:57

@Jacob Lohof wie van Trek had daar nog moeten zitten? Hun kopmannen zijn vandaag door het ijs gezakt. Het was gewoon van niet kunnen

Jacob Lohof 15 mei 2022 om 18:06

Bauke en skelmosse

Jacob Lohof 15 mei 2022 om 18:08

Daarnaast mogen Almeida en de rest Arensman dankbaar zijn met die domme actie.

L. Valentijn 15 mei 2022 om 21:14

@ Jacob Lohof:
Hindley zat op rand asfalt, moest inhouden.
Daarom moest Nibali achter hem in de remmen.
In de harmonica-beweging naar achteren moesten ook Pozzo en Arensman remmen.
Waarna ze achter Arensman voet aan de grond moesten zetten.
Kon Arensman niets aan doen.

  • 1
  • 2