Giro 2021: Voorbeschouwing lastige heuvelrit van Piacenza naar Sestola
foto: Cor Vos
dinsdag 11 mei 2021 om 12:00

Giro 2021: Voorbeschouwing lastige heuvelrit van Piacenza naar Sestola

De vierde rit van de Giro d’Italia 2021 voert dinsdag van Piacenza naar Sestola. Daags na de ritzege van Taco van der Hoorn lijken de klimmers uit hun schulp te moeten komen, want de finish van de 186 kilometer lange heuvelrit ligt net na de Colle Passerino. Wint opnieuw een vluchter of strijden de grote namen om de ritwinst? WielerFlits blikt vooruit!

Parcours

De start ligt dinsdag in Piacenza, een stad op 150 kilometer ten oosten van Canale, de plek waar maandag Taco van der Hoorn de grootste overwinning uit zijn carrière behaalde. De regio rond Piacenza is niet alleen bekend van de Bargnolino-likeur, ook is deze streek de geboorteplaats van de legendarische Geatano Belloni.

De in 1892 geboren Belloni was ruim een eeuw geleden één van de te kloppen mannen voor het eindklassement van de Giro. Hij stond bekend om de tweestrijd die hij voerde met landgenoot Costante Girardengo, waarin Belloni vaak het onderspit moest delven. Al snel kreeg hij hierdoor de bijnaam eeuwige tweede, maar in 1920 was het eindelijk raak voor de man uit Pizzighettone: hij won het eindklassement van de achtste Giro d’Italia.

Na het vertrek uit Piacenza volgen 70 vlakke kilometers richting Parma. Daarna buigt de karavaan af naar de heuvels ten zuiden van deze stad en na 86 kilometer koers volgt de eerste tussensprint van de dag. Hierna volgen wat ongecategoriseerde heuveltjes, gevolgd door de klim naar het vroegmiddeleeuwse Castello di Carpineti. Deze helling is er een van de derde categorie.

Hierna volgt een lange afdaling richting Montemolino (8,6 km aan 5,7%). Weliswaar een klim uit derde categorie, maar met pieken tot 18% vlak onder de top. Na deze 933 meter hoge berg is het nog een kleine 44 heuvelachtige kilometers tot de meet. Er volgt dan nog een tussensprint in Fanano, waar bonificatieseconden (respectievelijk 3, 2 en 1 seconde) te verdienen zijn. Dat is mogelijk interessant voor de klassementsrenners. Na die tussensprint is het nog zeven kilometer naar de finish op de Colle Passerino.

Deze Colle heeft een lengte van 4,3 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van bijna 10%. De top  van deze klim van tweede categorie ligt op 2,5 kilometer van de finish. De streep ligt, na een korte afdaling en wat golvende meters, namelijk in de gemeente Sestola, een plaats waar de Giro d’Italia voor het laatst finishte in 2016. Toen was het een piepjonge Giulio Ciccone die als vroege vluchter de etappe won.

In totaal staat de renners in het Giropeloton 187 kilometer en ongeveer 1.800 hoogtemeters te wachten.

Start: 12.05 uur in Piacenza
Finish: tussen 16.59 en 17.34 uur uur in Sestola
Afstand: 187 kilometer


Favorieten

Na de individuele tijdrit door Turijn, de sprintetappe naar Novara en de geaccidenteerde rit naar Canale is de vierde etappe naar Sestola opnieuw een grote kans voor aanvallers. Tot aan Parma is het parcours rechttoe rechtaan, maar vervolgens wordt het steeds heuveliger en technischer, en wisselen de lopers en steile hellingen elkaar af op weg naar de Colle Passerno. Maar mogelijk is het ook iets voor de favorieten. Vaststaat dat we een geanimeerde rit kunnen verwachten.

Mollema won dit jaar al de Trofeo Laigueglia – foto: Cor Vos

In 2016 wist Giulio Ciccone al eens te winnen in Sestola. Op pas 21-jarige leeftijd reed hij destijds solo naar de zege. Ook nu is de begenadigde klimmer een kanshebber voor de winst. De Italiaan sprong maandag al mee met een uitval van Tony Gallopin. Het toont zijn strijdlust. Maar met Bauke Mollema heeft Trek-Segafredo nog een man om rekening mee te houden in huis. De korte afdaling voor de laatste klim is misschien de springplank die de Nederlander nodig heeft om naar de zege te rijden, zoals hij dat ook in de Trofeo Laigueglia al zo fraai deed dit seizoen.

BORA-hansgrohe heeft meerdere paarden om op te wedden. Matteo Fabbro is aan een prima jaar bezig. De Italiaan was aan het begin van het seizoen al goed en werd daarna vijfde in een zware uitgave van Tirreno-Adriatico. Zo was hij tiende in die memorabele etappe waar Mathieu van der Poel Tadej Pogačar maar net wist af te houden. Via de twaalfde plek in de Tour of the Alps kwam hij naar de Giro. We houden ook rekening met Felix Großschartner, die in de Tour of the Alps drie dagen na elkaar in de aanval was en in Riva del Garda werd beloond voor zijn strijdlust.

Een dolblije Großschartner in de Tour of the Alps – foto: Cor Vos

Bij Androni Giocattoli-Sidermec is Jefferson Cepeda de klimmer, die in deze etappe hoge ogen kan gooien. De Ecuadoraan is bezig aan zijn tweede Giro d’Italia, nadat hij er vorig seizoen zijn groterondedebuut maakte. Hij is in goede vorm aan de start verschenen na een goede Tour of the Alps. Daarin was de jonge renner vijfde in de bergetappes naar Freichten im Kaunertal en Pieve di Bono, waarna hij vierde eindigde in het algemeen klassement. In de eerste ritten van de Giro liep hij al de nodige achterstand op, zodat hij wel op wat ruimte van het peloton kan rekenen.

Een gevaarlijke klant voor de etappezege op deze aankomst, als de favorieten met elkaar naar de streep rijden, is Pello Bilbao. De Spanjaard begon het seizoen degelijk in Italië met de veertiende plaats in de Trofeo Laigueglia en de tiende plek in Strade Bianche. Dan was hij vierde in de zware GP Indurain, zesde in de Ronde van het Baskenland en tweede in de Tour of the Alps, waar hij de bergetappe naar Pieve di Bono achter zijn naam zette. Met Matej Mohorič heeft Bahrain Victorious nog een interessante pion op het bord. De Sloveen was onlangs tiende in Luik-Bastenaken-Luik.

Pello Bilbao – foto: Cor Vos

Vorig jaar zagen we dat Filippo Ganna vanuit de vlucht van de dag, in een etappe als deze, de zege naar zich toe kan trekken. Maar nu de Italiaan in het roze rijdt, blijft hij bij zijn kopmannen. Mochten de klassementsrenners om de overwinning gaan strijden, dan is Egan Bernal bij INEOS Grenadiers de renner om in de gaten te houden. De Colombiaan wist dit seizoen nog niet te winnen, maar sprokkelde al wel een hele rits ereplaatsen bij elkaar. Zo was hij tweede in de Tour de La Provence en de Trofeo Laigueglia, en derde in Strade Bianche.

Ganna gaat er zelf al van uit dat hij dinsdag de roze trui kwijtspeelt, dus dat biedt kansen aan de concurrentie die kort staat in het klassement. Zelf wijst de tijdritspecialist naar de kopmannen van Deceuninck-Quick-Step.

Met Remco Evenepoel en João Almeida heeft de Belgische ploeg spraakmakende renners in de Giro d’Italia. Evenepoel maakte na bijna negen maanden zijn rentree in koers, maar al meteen drukte de jonge Belg zijn stempel op de wedstrijd door zevende te worden op de openingsdag. Door bonificaties is hij inmiddels opgeschoven naar de derde plaats. In zijn eerste twee profjaren heeft hij al wel laten zien dat hij ritten als deze naar zijn hand kan zetten. Almeida droeg vorig jaar vijftien dagen het roze en was daarmee de ontdekking van de ronde. Dit jaar bevestigde hij, onder meer met zijn top 10-plaatsen in de UAE Tour, de Tirreno en Catalonië. De Portugees staat vierde, in dezelfde tijd als Evenepoel.

Als de klassementsrenners in Sestola om de winst gaan rijden, is Aleksandr Vlasov bij Astana-Premier Tech het speerpunt. Al vroeg in het seizoen was de kopman van de Kazachse ploeg goed op de Mont Ventoux tijdens de derde etappe van de Tour de La Provence, en in de lastige eendaagse Faun-Ardèche Classic. Daarna was hij tweede in Parijs-Nice achter Maximilian Schachmann. Via een sterke Tour of the Alps, waar hij derde werd in het eindklassement, is hij naar de Giro d’Italia getrokken.

Jefferson Cepeda – foto: Cor Vos

Simon Yates had niet met betere papieren naar de Giro d’Italia kunnen trekken. In de Tour of the Alps trok hij immers de eindoverwinning naar zich toe, nadat hij op de tweede dag in Feichten im Kaunertal, het hele peloton zijn wil had opgelegd na een lange solo. In de dagen daarna had hij de boel onder controle en zo volgde hij uiteindelijk Pavel Sivakov op als winnaar. Yates won al drie maal eerder een etappe in de Giro en kent dus de weg naar de zege als het wedstrijdverloop zo uitkomt.

Tony Gallopin toonde maandag al zijn goede benen in de finale. Voor Bardiani-CSF-Faizanè is de Giro het jaarlijkse hoogtepunt. Met Giovanni Visconti en Enrico Battaglin heeft de ploeg wellicht twee opties om in deze rit mee te strijden om de overwinning. Bij Groupama-FDJ kan Rudy Molard de vooruitgeschoven pion zijn. Mogelijk is dit ook een mooie etappe voor Quinten Hermans om zich ten mengen in het aanvalsgedruis. Bij Intermarché-Wanty-Gobert leeft men na de zege van Van der Hoorn op een roze wolk. Houd ook rekening met zijn landgenoot Harm Vanhoucke van Lotto Soudal en Davide Formolo en Valerio Conti van UAE Emirates.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Bauke Mollema
*** Giulio Ciccone, Felix Großschartner
** Pello Bilbao, Jefferson Cepeda, Matteo Fabbro
* Egan Bernal, Remco Evenepoel, Aleksandr Vlasov, Simon Yates

Giro 2021: Deelnemerslijst


Weer en TV

Bij de start in Piacenza wordt regenachtig weer verwacht, aan een temperatuur van 15℃. Ook daarna blijft het nat en loopt de temperatuur niet verder op dan 16℃. De wind waait zwak tot matig, aan windkracht 2 à 3.

Eurosport 1 en de Eurosport Player zenden de rit van start tot finish uit. Het betekent dat de uitzending al om 12.00 uur begint.


RIDE Magazine
114 Reacties
Sorteer op:
10 mei 2021 19:04
Almeida wint deze.
    11 mei 2021 00:05
    En Remco pakt het rose... En Lefevre heeft eindelijk geen woorden meer en alleen nog maar tranen van geluk. ;-)
    11 mei 2021 00:37
    Almeida wint en Remco roze is onmogelijk.
    11 mei 2021 07:04
    ...niet onmogelijk denk ik als ze slim bonusseconden nemen onderweg
    11 mei 2021 10:18
    max 3s onderweg en winnaar heeft 4s meer dan de 2e.. Onmogelijk dus
    11 mei 2021 10:24
    Kan wel als Almeida zijn bidon op de verkeerde plaats weggooit.
10 mei 2021 19:06
Lijkt inderdaad een goede kans voor een vluchter. Maar Mollema en Ciccone hebben vandaag geen tijd verloren en staan dus wel erg kort om de vrijheid te krijgen. Großschartner heeft wat dat betreft betere zaken gedaan en staat al op 10 minuten.
10 mei 2021 19:14
Almeida verdient een ster meer dan sommige van de andere klassementsrenners gezien zijn snedige versnelling.

Mollema en Ciccone zullen toch niet echt ruimte krijgen voor een aanval. Dat vind ik zelfs voor een Grossschartner twijfelachtig. bilbao zal dat al helemaal niet krijgen.
    11 mei 2021 08:10
    Het hoeft toch ook niet te komen uit een aanval vanuit de start of halverwege? Als Mollema met een favorietengroepje voorop zit, kan hij toch ook winnen? Dat heeft hij al vaker laten zien. In de laatste paar kilometer gaat hij geen minuten pakken, dus als de 'echte' klassementsfavorieten een beetje naar elkaar kijken, kan hij misschien wel wegblijven. En ja, dit is wishful thinking, maar dat mag toch?
10 mei 2021 19:15
Denk niet dat de toppers zich druk zullen maken om Mollema en Ciccone.
    10 mei 2021 20:08
    Mollema staat binnen de minuut, twee jaar terug nog vijfde, erg goed in vorm dit jaar. Tuurlijk laat je zo iemand niet rijden.
10 mei 2021 19:16
Een paar dagen terug stond er op Wielerflits een artikel over Mollema waarin hij aangaf in de eerste dagen van de Giro tijd te willen verliezen. Daarbij wees hij specfiek op deze etappe als een mooie gelegenheid daarvoor. En nu krijgt hij vier sterren voor de ritzege, ik snap hem niet.
Met nog zoveel renners kort in het AK verwacht ik dat het op een strijd tussen de klassementsmannen gaat uitdraaien.
    Idem, verwacht ook gewoon een strijd tussen de klassementsmannen. Of toch zeker niet tussen een Mollema en Ciccone die nog zo dicht staan
10 mei 2021 19:34
Grosschartner heeft vandaag gewerkt voor Sagan en kwam op achterstand binnen dus die zal morgen rustig aan doen.
    10 mei 2021 19:52
    Maar kan door zijn achterstand wel de vrijheid krijgen.
    10 mei 2021 20:54
    Wanneer heeft Grossschartner gewerkt dan? Bodnar heeft eerst heel lang gereden, toen Benedetti even, vervolgens een heel lange beurt van de jonge Aleotti en op het laatste klimmetje reed Fabbro op kop. Toen was Grossschartner al rustig aan het peddelen in een groepje achterop.
    11 mei 2021 07:33
    Der Ringelßchnor wil geen gezeur van ak dit, ak dat maar gewoon ein Ritt!

    Daarnaast zal hij Buchmann helpen als deze er om vraagt maar vandaag zie ik hem wel aanvallen.
10 mei 2021 19:40
Een flinke kopgroep zou een eind kunnen komen.
Toch denk ik dat de klassementsmannen het hier uit gaan maken. De laatste col vraagt om een test. Yates zal hier vast aanwezig zijn.
1. Yates
2. Almeida
3. Bilbao
4. Vlasov
5. Evenepoel
10 mei 2021 19:46
Mollema gaat nooit kunnen winnen, die laten ze echt niet rijden
    10 mei 2021 19:51
    Na Taco zijn ze natuurlijk beducht op de Nederlanders
10 mei 2021 19:52
Kan Moscon dit? En is hij dan niet een pion die namens Ineos mee kan in de vlucht? Zelfde vraag over Schultz, die vooruitgeschoven kan worden voor Yates? Kunnen zij dit..
    10 mei 2021 20:03
    No way dat Ineos of Mitchelton wil/mag meeschuiven in de vlucht.
    10 mei 2021 20:08
    'Kan jij jouw eigen wielerpoule invullen?' lijkt me een relevantere vraag
    10 mei 2021 20:59
    Moscon moet natuurlijk bij bernal blijven
10 mei 2021 20:20
Benieuwd hoe lang Evenepoel zich rustig weet te houden. Zou me niets verbazen als hij de boel morgen eens test.
    10 mei 2021 21:22
    Zeker weten. De enige vragen zijn: ‘Hoe vroeg?’ en ‘Met hoeveel?’
    10 mei 2021 21:28
    Zou me niet verbazen als hij er morgen wat door zakt.
    11 mei 2021 09:57
    Hij zal zichzelf misschien eens willen testen waar hij staat tov AK renners. En misschien pakt dat dan goed uit.
10 mei 2021 20:30
Omdat de slotklim relatief kort is (wel zwaar), gevolgd door nog een paar eenvoudige kilometers, zullen de grote favorieten onder de klassementsmannen in hun hok blijven. Deze etappe is niet zwaar genoeg om je kaarten op tafel te leggen voor hooguit enkele seconden. Dus ik denk dat DQS hard gaat sleuren om Ganna te lossen, en dat we eindigen met een sprint van een groep van 30 a 40 man. Dan is Almeida mede favoriet want Viviani, Vendrame, Sagan, Gaviria, Cimolai zullen dit niet aan kunnen. Afhankelijk of mannen als Bevin, Bettiol, Ulissi er nog bij zitten of deze mee sprinten voor de dagzege.
    10 mei 2021 20:32
    Als er 30 a 40 mannen bij elkaar blijven vreet ik mijn hoed op. Zeker als je bedenkt dat het noodweer wordt. Als er een groep van 20 bij elkaar blijft, vind ik het al veel.

    Je onderschat hoe zwaar die laatste helft en in bijzonder de laatste klim is. En die laatste 'eenvoudige kilometers' zijn er 2,5 op en af, dus niet dat er daar nog renners uit de achtergrond terug kunnen komen.
    10 mei 2021 20:42
    Zou zomaar kunnen. Maar de klim is 'maar' ruim 4 km lang. Geen enkele klassementsman zal vanaf de voet volle bak aanvallen. Dat is zelfmoord, INOES of DQS haalt je terug, zonde van de inspanning. Dus dan krijg je de eerste paar km een 'gecontroleerd' hoog tempo, en dan zijn de laatste 2 km niet lang genoeg om grote verschillen te maken. Dus zullen het de subtoppers zijn die dan wel nog de jump willen proberen te maken voor de dagzege. Afhankelijk van het tempo van 'de groep' zal ze dit worden toegestaan. Daar vrees ik een beetje voor, maar ik hoop uiteraard een eerste klein slagveld. En dat weer, dat kan daarbij inderdaad wel meehelpen. En dan wil ik je morgen graag gelijk geven over je voorbeschouwing. En anders kun je me je adres gegevens sturen, dan kan ik je wat peper en zout toesturen voor bij je hoed :)
    10 mei 2021 21:33
    PvP, zelfs als de groten er geen klap op geven gaan types als Ciccone en Formolo er echt wel vol voor als het tempo niet hoog genoeg ligt. Of een Soler, Bardet, Carthy. Er gaat heus wel uitgednd worden.
    10 mei 2021 22:12
    Ik verwacht dat LETTERLIJK mensen wegvallen morgen. Slecht weer, natte wegen. Wie weet is dat al een eerste moment voor pakweg Nibali om de mooie beentjes van Remco bergaf eens te testen.

    Enige geluk: het is in die regio de laatste tijd al vaker nat geweest. Dus ik verwacht niet die schuimende zeepachitg gladde wegen. Eerder lokale water- en modderstroompjes over de weg.

    Ik denk dan ook dat Madeinstars wel eens gelijk kan hebben met een klein groepje dat gaat overblijven.
    11 mei 2021 00:04
    Het zit echt diep bij jou hee Michel. Hoop je nou echt dat hij zwaar valt in een afdaling?
    11 mei 2021 00:57
    Ik verwacht renners die bereid zijn risico's te nemen in gevaarlijke omstandigheden. En ik verwacht ook valpartijen, dan wel renners die niet alles riskeren in deze fase van de ronde.

    En mocht het zover komen en mocht Remco erbij liggen... Tja, wie weet helpt dat om de stroom aan geweldigebenenverhalen wat in te dammen.

    Zou overigens wel interessant zijn om te zien wat er dan gebeurt. Wie van de ploeg wacht en wie rijdt door. Wie is de ware kopman bij de wolfjes... daar worden niet al te fraaie spelletjes gespeeld lijkt me.

    Van mij mag dat gerust gebeuren, maar dan gewoon met wat schaafwonden en een gebutst ego, niet zoals in lombardije.
    11 mei 2021 06:55
    Zo hoop ik altijd dat MvdP pontificaal tegen een boom aan knalt, gewoon zonder esthetische schade maar met knallende koppijn die het fietsen (niet gamen) belemmert en na Paris Roubaix ineens pardoes over is. Wielrenner vd maand, wielrenner vd maand, wielrenn...boem! Hahaha gniffel.

    Aangezien de L Angelo dagelijks bewijst dat anti supporteren is toegestaan, why not?
    11 mei 2021 07:43
    Hopen dat een renner valt, een dag na de herdenking van Weylandt? Heb je die eerste ruwe beelden gezien, 10 jaar geleden? Je mag voor of zelfs tegen een renner zijn (al snap ik niet dat je tégen kunt zijn), hopen op een lekke band of een versnellingsapparaat dat uitvalt, maar hopen dat iemand vàlt.. nah, dat vind ik echt over de grens. Dat is in mijn ogen erger dan de actie van Groenewegen, die mogelijk niet de intentie en de tijd had om na te denken. Maar vanuit je luie zetel iemand een crash toewensen... ik mag hopen dat je die woorden terugneemt, Michel.
    11 mei 2021 07:58
    Leuke poging wel om een vuurtje te stoken :)
    Nu maar hopen dat de grote REV niet toevallig de Giro wint. Dat zou wel geniaal zijn!
    11 mei 2021 08:05
    Volgens mij 'hoopt' hier niemand dat iemand valt. Verwachten is wat anders; vandaag gaan zeker valpartijen gebeuren en niet elke renner is een even goede stuurman.
    11 mei 2021 09:51
    Michel lijkt er toch echt wel op te hopen Merlijn. Dat zegt hij toch letterlijk althans…
    11 mei 2021 10:19
    Lees erin wat je erin wilt lezen.

    Ik zie het liefst geen enkele renner tegen het asfalt gaan. Maar als het iemand moet zijn, dan weet ik wel wie ik dat het meest "gun". En dan nog niet eens zozeer om zijn eigen personality, maar vooral om de stroom aan verafgoding in te dammen. Hier op de site, maar ook op pakweg HLN of Sporza. Dat het gedaan is met reporters die vragen aan de rozetruidrager en wereldkampioen "wat hij vind van de beentjes en billetjes van een veredelde belofte".

    Een landing van Remco tegen het asfalt zal vooral zorgen voor een landing van veel fanboys terug op aarde.... Roze of ritwinst daarentegen: ik hou mijn hart vast!!
    11 mei 2021 11:01
    Hopen dat iemand valt... Een gunfactor uitspreken dat iemand valt.

    Wat doe jij hier eigenlijk kerel? Jij bent van het laagste soortje dat je maar kan vinden. Een triest figuur, een man zonder normbesef. Alleen voor bovenstaande epistels zou je de eer aan je zelf moeten houden en voor eeuwig verdwijnen. Dat jij hier überhaupt nog een plaats hebt en dat mensen nog op jou reageren.

    Hoe laag kan een mens vallen...
    11 mei 2021 11:57
    Lefevere, Evenepoel, Iserbyt, Cant, van Aert ...

    Is het niet eens tijd dat je naar een fijne Italiaanse kwakzalver aftaait om je van Belgofobie af te helpen, je ziet de Vlaemen vliegen jij haha
    11 mei 2021 13:00
    Michel nou niet je staart intrekken!
    En klagen over fanboys? Je drinkt hier dagelijks gulzig het zweet uit Dylan’s bilnaad.
    Iemand een valpartij “gunnen” is gewoon not done. Dat zal je zelf ook wel inzien hopelijk.
    11 mei 2021 13:16
    Zoals "LDV" schrijft! Het begint inderdaad wat zielige vormen aan te nemen.
    edit wf: dat laatste mag je weglaten
10 mei 2021 20:54
Quote Van der Hoorn: "Het kan me geen bal schelen wie er wint."
    11 mei 2021 07:41
    Het is maar goed dat hij geen verslaggever van de VTM tegenover zich had, dan was hij hier niet mee weggekomen ;)
10 mei 2021 20:54
Raar dat de één na laatste klim ongecategoriseerd is. Dat is toch 3.7km a 8.1% met daarna nog eens 70m vals plat omhoog.
    10 mei 2021 22:43
    Gelijkaardig als vandaag dus, maar nu met de bonussprint pas na de afdaling ipv op de top. Het lijkt er haast op dat ze vluchters niet té veel bergpunten willen laten pakken zodat de kans groter is dat een bekende naam de bergtrui wint...
    11 mei 2021 06:59
    Ik heb dan de neiging om er grommend heen te rijden en op de top een groot bord met getal erop de grond in te hengsten. Maar tsja, Corona hé.
10 mei 2021 20:56
Iets voor De Gendt? Heeft al een flinke achterstand.
10 mei 2021 21:01
Wordt sowieso een AK-man. Ik zet me geld op Yates
10 mei 2021 21:06
Ik geef bardet een goede kans morgen. Is explosief en heeft nog wat tijd uit de tijdrit goed te maken.
10 mei 2021 21:18
Dit kan weleens een pittig dagje worden, benieuwd wie er niet zo goed voor de dag komen.
10 mei 2021 21:22
4 km aan bijna 10%; dat is toch een inspanning van een klein kwartier. Daarna kleine afdaling en vervolgens op en af naar de finish. Zal tussen de klassementsmannen gaan.
10 mei 2021 21:29
Bilbao zal hier aan Landa tonen wie kopman is.
10 mei 2021 21:31
Morgen beestenweer volgens mij... veel regen in het noorden van Italie voorspeld.

Gladde afdalingen, en niet iedereen gaat beter fietsen van regen en kou. Kan nog wel eens een verrassende winnaar opleveren. Een iets steviger renner, vanuit een ontsnapping?
    11 mei 2021 09:55
    Was de ideale etappe voor Wellens geweest.
10 mei 2021 21:37
Almeida heeft nog altijd geen profzeges, het zou mooi zijn als hij hier zijn eerste op zak steekt!
    Verrassende statistiek toch wel.
    10 mei 2021 22:19
    Veel sympathie voor Almeida plots op WF...Hoe zou dat toch komen?
    11 mei 2021 07:56
    Omdat hij het licht heeft gezien en weg gaat bij speknek
10 mei 2021 22:01
Bert-Jan Lindeman dan maar morgen
10 mei 2021 22:12
hebben jullie vorig jaar ganna niet bezig gezien in een bergetappe,die houdt gewoon zijn leiderstrui morgen !
10 mei 2021 22:33
Niemand die Foss noemt?
    11 mei 2021 08:48
    Vanuit de ploegleiding van TJV wordt nadrukkelijk aangegeven dat Foss in dienst van Bennett moet rijden. We gaan dus een krabbelende Bennett zien, die achter een achteromkijkende Foss aanrijdt, 30 seconden achter de groep der favorieten.
10 mei 2021 22:36
Ik weet niet wat jullie allemaal gerookt hebben maar Formolo wint deze rit gewoon hoor.

Reacties zijn gesloten.