Giro 2021: Pieter Serry blij met excuses na veelbesproken aanrijding

vrijdag 14 mei 2021 om 12:46
Giro 2021: Pieter Serry blij met excuses na veelbesproken aanrijding

foto: Cor Vos

Pieter Serry heeft geen erge blessures overgehouden nadat hij donderdag tijdens de zesde etappe van de fiets werd gereden door de ploegleiderswagen van Team BikeExchange. “Ik mag al bij al niet klagen. Mijn rug is nu wat stijf, maar ik ben wel een redelijk taaie kerel”, liet Serry ons voor de start van rit zeven weten.

Op de slotklim van San Giacomo moest de renner van Deceuninck-Quick-Step op een gegeven moment lossen uit de favorietengroep. Op het moment dat hij zich liet uitzakken, werd hij pardoes van de fiets gereden door de ploegleiderswagen van Team BikeExchange. De onoplettende bestuurder bleek Gene Bates te zijn.

De jury was onverbiddelijk en besloot de Australiër diezelfde avond nog uit koers te halen. Matt White, de tweede ploegleider van BikeExchange, moest dan weer flinke boete betalen. “De bestuurder (Bates, red.) voelde zich heel erg rot”, aldus Serry. “Ik heb hem aan de lijn gehad en hij heeft zich uitgebreid geëxcuseerd.”

“Hij zal nu waarschijnlijk veel shit over zich heen krijgen, maar hij zal het ook wel niet expres hebben gedaan. Hij zei dat het plots zo snel ging. Waarschijnlijk was hij met iets anders bezig. Ik apprecieer het wel dat hij heeft gebeld. Mijn GSM is ook echt ontploft, gezien de vele berichtjes van mensen. Ik moet ze allemaal bedanken.”

Serry hoopt de komende etappes van nut te zijn voor kopman Evenepoel – foto: Cor Vos

De knop omdraaien 
De 32-jarige Serry wil zo snel mogelijk de knop omdraaien, aangezien het in de Giro allemaal draait om de klassementsambities van zijn kopman Remco Evenepoel. “Het is zeker een vervelende valpartij, vooral de manier waarop, maar ik moet nu niet te veel naar het verleden kijken. Ik ben blij dat ik hier nog ben en hopelijk ben ik de komende dagen niet te stijf.”

“Ik hoop mijn rol te kunnen uitvoeren als voorzien. Ik ben wel een taaie kerel en ga ik mijn best doen. Of de kous nu af is? Shit happens, er gebeuren elke dag ongelukken. Ik moet nu niet te veel blijven hangen in negativiteit. Dat kost namelijk ook energie. Ik kan mijn tijd en energie beter spenderen aan andere dingen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Krakowic 14 mei 2021 om 13:01

Een prima reactie op een vervelend incident. Een hele domme en slordige fout. Blij dat er geen grote gevolgen zijn. En weer verder met de koers!

Dit soort incidenten zijn helaas onlosmakelijk met de koers verbonden. Net als de symboolpolitiek van de UCI.

Deo 14 mei 2021 om 13:23

Mooie reactie Serry, daar kan d’n Pat van leren

ronddraaien 14 mei 2021 om 14:36

Volgens mij ziet dn Pat ook wel het verschil tussen een ongelukkig moment van onoplettendheid en een bewust manoeuvre.

stalle 14 mei 2021 om 16:50

Moet dit nu echt?

Aart van Woud 14 mei 2021 om 16:56

Denk eerder dat het verschil tussen wel en geen letsel bij de betrokken DQS renner bepalend is voor de reactie van PL.. Verder eens met Deo.

hongerklopje 14 mei 2021 om 13:32

Serry komt op mij altijd over als een sympathieke normale jongen, sjieke reactie van hem. Er zijn renners die giftiger zouden reageren.

Michelangelo 14 mei 2021 om 14:55

Prima reactie, en een voorbeeld voor anderen. Vooral ook binnen zijn eigen ploeg. Geen “chauffeur de merde”, maar gewoon een goed telefoongesprek, excuses accepteren en door. Als een echte volwassen kerel. Hulde dus voor Pieter, en hopelijk heeft hij er niet te veel last van.

Dikke vrouw 14 mei 2021 om 15:13

Shit happens inderdaad, en die mafketel is naar huis. Eind goed al goed

Cyclinglife 14 mei 2021 om 16:38

Misschien eens een lesje menselijkheid nemen bij Pieter Serry.
Het overkomt hem, hij beslist of hij zijn excuses accepteert of niet, hij beslist wat hij van de actie van de dader vindt, en of hij de beste man voor zijn actie als mafketel moet uitmaken.
Nu handelen 2 partijen het netjes af, gaat er een toetsenbordheld er bewust een negatief sausje overheen gooien.

evanderwel 14 mei 2021 om 15:31

Nette reactie. Je moet er toch trouwens niet aan denken als hij onder de auto terecht was gekomen.

Aart van Woud 14 mei 2021 om 16:17

Had ook zomaar verkeerd kunnen aflopen, gelukkig is dat niet gebeurd. Nette reactie vanuit beide kampen, maar de uitsluiting is vind ik wel terecht.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair