Giro 2021: Het juryrapport

zondag 30 mei 2021 om 18:30
Giro 2021: Het juryrapport

foto: Cor Vos

Overzicht

Dagelijks publiceert de organisatie van de Giro d’Italia na de etappe belangrijke informatie over uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat gebeurt in het juryrapport. In tegenstelling tot de Tour de France ontbreekt een officieel medisch bulletin. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle uitgedeelde straffen in de koers.


8 mei 2021 – Etappe 1

Juryrapport

De UCI heeft 175 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


9 mei 2021 – Etappe 2

Juryrapport

flag-it Alessandro Covi (UAE Emirates) – Onbehoorlijk of ongepast gedrag. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, waar geen staflid of toeschouwer staat, of het gevaarlijk weggooien van afval. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in de UCI-ranglijst.

flag-au Callum Scotson (BikeExchange) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, waar geen staflid of toeschouwer staat, of het gevaarlijk weggooien van afval. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in de UCI-ranglijst.

De UCI heeft 80 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


10 mei 2021 – Etappe 3

Juryrapport

flag-it Samuele Zoccarato (Bardiani-CSF-Faizanè) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, waar geen staflid of toeschouwer staat, of het gevaarlijk weggooien van afval. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in de UCI-ranglijst.

Aanvankelijk werd João Almeida beboet vanwege het weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, maar de wedstrijdjury bleek de verkeerde renner te hebben bestraft en dus werd de beslissing teruggedraaid. 

De UCI heeft 82 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


11 mei 2021 – Etappe 4

Juryrapport

flag-us Matteo Jorgenson (Movistar) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, waar geen staflid of toeschouwer staat, of het gevaarlijk weggooien van afval. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in de UCI-ranglijst.

flag-it Giuseppe Martinelli (ploegleider Astana-Premier Tech) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, waar geen staflid of toeschouwer staat, of het gevaarlijk weggooien van afval. Renner kon niet geïdentificeerd worden. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-it Stefano Zannata (ploegleider EOLO-Kometa) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones, waar geen staflid of toeschouwer staat, of het gevaarlijk weggooien van afval. Renner kon niet geïdentificeerd worden. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 52 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


12 mei 2021 – Etappe 5

Juryrapport

De UCI heeft 78 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


13 mei 2021 – Etappe 6

Juryrapport

flag-it Fabio Felline (Astana-Premier Tech) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, twintig seconden straftijd in het algemeen klassement, vier strafpunten in het puntenklassement en vier strafpunten in het bergklassement.

flag-au Matt White (ploegleider Team BikeExchange) – Schenden van de regels met betrekking tot gedragingen van voertuigen tijdens de wedstrijd. 2000 Zwitserse Frank boete en teruggezet naar de laatste plaats in het konvooi van ploegleiderswagens.

flag-au Gene Bates (ploegleider Team BikeExchange) – Schenden van de regels met betrekking tot gedragingen van voertuigen tijdens de wedstrijd. Uit de wedstrijd gehaald door de organisatie.

flag-be Serge Seynaeve en flag-be Tim De Waele (persfotografen) – Niet naleven van instructies vanuit de organisatie. 500 Zwitserse Frank boete en geen toestemming om de zevende etappe te volgen vanuit de karavaan.

De UCI heeft 110 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


14 mei 2021 – Etappe 7

Juryrapport

flag-co Egan Bernal (INEOS Grenadiers) – Onbehoorlijk of ongepast gedrag. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Tim Merlier (Alpecin-Fenix) – Onbehoorlijk of ongepast gedrag. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Victor Campenaerts (Qhubeka ASSOS) – Onbehoorlijk of ongepast gedrag. 200 Zwitserse Frank boete.

In overeenstemming met art. 2.6.027 is Hugh Carthy, die in de laatste drie kilometer pech had, in dezelfde tijd als de winnaar geplaatst.

De UCI heeft 59 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


15 mei 2021 – Etappe 8

Juryrapport

flag-pt Nelson Oliveira (Movistar) – Onbehoorlijk of ongepast gedrag. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 95 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


16 mei 2021 – Etappe 9

Juryrapport

flag-ec Jefferson Cepeda (Androni Giocattoli-Sidermec) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, twintig seconden straftijd in het algemeen klassement, drie strafpunten in het puntenklassement en vier strafpunten in het bergklassement.

flag-it Davide Gabburo (Bardiani-CSF-Faizanè) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, twintig seconden straftijd in het algemeen klassement, drie strafpunten in het puntenklassement en vier strafpunten in het bergklassement.

flag-it Umberto Marengo (Bardiani-CSF-Faizanè) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, twintig seconden straftijd in het algemeen klassement, drie strafpunten in het puntenklassement en vier strafpunten in het bergklassement.

flag-it Attilio Viviani (Cofidis) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, twintig seconden straftijd in het algemeen klassement, drie strafpunten in het puntenklassement en vier strafpunten in het bergklassement.

flag-it Riccardo Minali (Intermarché-Wanty-Gobert) – Stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, twintig seconden straftijd in het algemeen klassement, drie strafpunten in het puntenklassement en vier strafpunten in het bergklassement.

flag-it Alessandro Spezialetti (ploegleider Androni Giocattoli-Sidermec) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-it Mirko Rossato (ploegleider Bardiani-CSF-Faizanè) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Jean Luc Jonrond (ploegleider Cofidis) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Steven De Neef (ploegleider Intermarché-Wanty-Gobert) – Stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

Alle stafleden die langs het parcours staan om renners te bevoorraden krijgen de herinnering om de afstand tot de zijkant van de weg in de gaten te houden.

De UCI heeft 84 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


17 mei 2021 – Etappe 10

Juryrapport

In overeenstemming met art. 2.6.027 zijn alle renners die in de laatste drie kilometer gehinderd zijn door de val in dezelfde tijd als de winnaar geplaatst.

De UCI heeft 66 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


19 mei 2021 – Etappe 11

Juryrapport

flag-kz Aleksandr Vlasov (Astana-Premier Tech) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in de UCI-ranglijst.

Tijdens de twaalfde etappe van Siena naar Bagno di Romagna mag worden bevoorraad tot 10 kilometer van de finish.

De UCI heeft 94 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


20 mei 2021 – Etappe 12

Juryrapport

flag-it Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) – Afwijkende lijn in de sprint waarmee andere renners in gevaar worden gebracht. 500 Zwitserse Frank boete, zeven strafpunten in het puntenklassement, vijf strafpunten in het bergklassement en teruggezet naar de laatste plek (van drie naar vier) van de ontsnapte renners.

flag-es Jose Vicente Garcia Acosta (ploegleider Movistar) – Niet naleven van de instructies van de commissarissen. 300 Zwitserse Frank boete.

De boete voor Aleksandr Vlasov (Astana-Premier Tech) vanwege het weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zone is teruggedraaid, aangezien Vlasov zijn afval toch weggooide in een speciale ‘litter zone’.

De UCI heeft 73 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


21 mei 2021 – Etappe 13

Juryrapport

De UCI heeft 86 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


22 mei 2021 – Etappe 14

Juryrapport

flag-it Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) – Boete voor het in gevaar brengen van anderen. 300 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in de UCI-ranglijst.

flag-pt Ruben Guerreiro (EF Education-Nippo) – Boete voor het in gevaar brengen van anderen. 300 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in de UCI-ranglijst.

De UCI heeft 71 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


23 mei 2021 – Etappe 15

Juryrapport

flag-it Giovanni Visconti (Bardiani-CSF-Faizanè) – Gebruik van voetpad, fietspad of asfalt dat geen onderdeel uitmaakt van de officiële wedstrijdroute. 200 Zwitserse Frank boete, 25 strafpunten in de UCI-ranglijst, 20 strafseconden in het algemeen klassement, drie strafpunten in het bergklassement en 20 strafpunten in het puntenklassement.

flag-it Stefano Oldani (Lotto Soudal) – Boete voor het in gevaar brengen van anderen. 200 Zwitserse Frank boete en 10 strafpunten in de UCI-ranglijst.

flag-au Matthew White (ploegleider BikeExchange) – Niet verschijnen bij een officiële ceremonie. 1.000 Zwitserse Frank boete.

Als gevolg van een valpartij na drie kilometer, waarbij een groot aantal renners betrokken was, heeft het Commissaires Panel samen met het Organisation Management besloten om de etappe tijdelijk te neutraliseren. In totaal duurde het 31 minuten. Die tijd is afgetrokken van de totale duur van de wedstrijd. Deze beslissing werd genomen om de beste medische en technische assistentie te verlenen aan de betrokken renners.

Tijdens etappe 16 naar Cortina d’Ampezzo is bevoorrading op de Passo Giau verboden.

De UCI heeft 60 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


24 mei 2021 – Etappe 16

Juryrapport

flag-it Davide Formolo (UAE Emirates) – Afduwen tegen een wagen. 200 Zwitserse Frank boete, 10 strafseconden in het algemeen klassement, drie strafpunten in het puntenklassement en acht strafpunten in het bergklassement.

De UCI heeft 85 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


26 mei 2021 – Etappe 17

Juryrapport

flag-be Louis Vervaeke (Alpecin-Fenix) – Ongeoorloofde bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boute, 20 strafseconden in het algemeen klassement.

flag-it Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) – Ongeoorloofde bevoorrading. 200 Zwitserse Frank boute, 20 strafseconden in het algemeen klassement.

flag-be Bart Leysen (ploegleider Alpecin-Fenix) – Ongeoorloofde bevoorrading. 1000 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Kim Andersen (ploegleider Trek-Segafredo) – Ongeoorloofde bevoorrading. 1000 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 75 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


27 mei 2021 – Etappe 18

Juryrapport 

flag-sk Peter Sagan (BORA-hansgrohe) –  Intimidatie en ongepast gedrag tegenover andere renners. Duizend Zwitserse Frank boete en vijftig strafpunten in de UCI-ranglijst.

De UCI heeft 81 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


28 mei 2021 – Etappe 19

Juryrapport 

Tijdens de twintigste etappe van Verbania naar Alpe Motta mag worden bevoorraad tot 7 kilometer van de finish.

De UCI heeft 103 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


29 mei 2021 – Etappe 20

Juryrapport 

De UCI heeft 56 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


30 mei 2021 – Etappe 21

Juryrapport 

flag-fr Philippe Mauduit (ploegleider Groupama-FDJ) – Niet naleven van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Matthew Winston (ploegleider Team DSM) – Niet naleven van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 149 fietscontroles uitgevoerd. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

Dit artikel delen:

43 Reacties

AdZ 30 mei 2021 om 10:17

Procesvraag voor de redactie..

Willen jullie deze en ook de andere overzichten (uitvallers) svp andersom gesorteerd weergeven? Dan staat de meest recente dag bovenaan, wat het overzicht beter organiseert op de behoefte en mij veel scrollen scheelt.

Of ben ik de enige die steeds alleen de meest recente dag even checkt? :-)

Bedankt vast

FritsvanHoefelen 30 mei 2021 om 21:53

De jury kan niet bedenken dat de volgauto’s weg moeten en dan beboeten ze de ploegleiders maar

Headlines

Materiaalzone

Populair