Giro 2021: INEOS Grenadiers schuift Bernal en Sivakov naar voren als kopmannen

dinsdag 4 mei 2021 om 18:45
Giro 2021: INEOS Grenadiers schuift Bernal en Sivakov naar voren als kopmannen

Egan Bernal - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft haar selectie voor de Giro d’Italia geopenbaard. De formatie heeft Egan Bernal en Pavel Sivakov aangewezen als voornaamste troeven voor de drieweekse etappekoers die aankomende zaterdag start met een individuele tijdrit in Turijn.

Veel verrassingen in de Giro-ploeg van INEOS Grenadiers zien we niet. Onlangs lekte de selectie immers al uit. De enige wijziging is Ivan Sosa, die wordt vervangen door Jhonatan Narvaez. Egan Bernal vertrekt als leider van de formatie, maar hij moet het kopmanschap delen met Pavel Sivakov. In de twee tijdritten wordt gerekend op regerend wereldkampioen Filippo Ganna.

Bernal maakt dit jaar zijn debuut in de Italiaanse ronde. De renner stond twee jaar geleden al op de planning voor de Giro, maar kwam in de week voor La Corsa Rosa ten val en moest zich terugtrekken wegens een sleutelbeenbreuk. Bernal besloot zich dan maar te richten op de Tour de France en schreef dat jaar geschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour te winnen.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-it Filippo Ganna
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-it Gianni Moscon
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov

Dit artikel delen:

14 Reacties

Panache 4 mei 2021 om 18:56

Fit is Bernal voor mij de topfavoriet, zeker met Sivakov en Martinez in dienst. Misschien zelfs een sterkere ‘drietand’ dan Almeida, Evenepoel, Masnada. De overige teams zijn in de breedte minder sterk.

tvm 4 mei 2021 om 20:02

@ Panache, fit zijn ze misschien beter dan DQS? Niet fit zijn ze misschien beter bedoel je? Als ze fit zijn, zijn ze veel beter.

Poeksel 4 mei 2021 om 19:00

Nu dus officieel dat ze twee kopmannen hebben.

allieballie 4 mei 2021 om 19:22

Maar zegt dat meer over Bernal of over Sivakov?

lo squalo dello Stretto 4 mei 2021 om 19:27

Sivakov is echt een diesel. Die gaat die tempoversnellingen van een Yates of Almeida nooit kunnen volgen. Schade beperken wel maar daarmee gaat hij de Giro niet winnen. Het zal echt van Bernal moeten komen hoor

Dikke vrouw 4 mei 2021 om 20:15

Joao is ook een diesel hoor

KimJungPoels 4 mei 2021 om 19:24

Hmm ik had eigenlijk hele hoge verwachtingen van Martinez. Verbaasd me toch wat dat ze die op voorhand echt onder Sivakov zetten die toch altijd best wel wat mindere dagen heeft.

Bernal is even afwachten hoe fit die nu daadwerkelijk is, ben zeer benieuwd. De eerste tekenen waren zeer hoopgevend, maar aan de andere kant kreeg hij de enige keer dat het echt lang bergop ging in de Tirreno toch bijna een volle minuut op de broek van Pogacar en Simon Yates.

Krakowic 4 mei 2021 om 19:37

In elke wedstrijd waar ze starten toch weer onder de indruk van hoe sterk de selecties van Ineos in de breedte zijn. Ben benieuwd of ze zoals beloofd attractiever gaan koersen. Ze hebben die weg ingeslagen in de Giro vorig jaar, een mooie koers om daar dus een passend vervolg aan te geven.

Romāns Vainšteins 4 mei 2021 om 19:37

Mocht Bernal meekunnen en dus over zijn pijnlijkheden heen zijn zie ik dat als een verrassing, deze giro gaat zwaar worden zowel qua parcours als tegenstand. Zelfs de beste Bernal ooit zou deze ronde niet zomaar binnen halen. Ook ben ik nieuwsgierig wat ze exact met Ganna uitgespookt hebben in lab Sky verdieping -2, die ging afgelopen giro al bijzonder vlot omhoog.

Sivakov is vooral een coureur met veel doorzettingsvermogen en grinta doch een zwoegende klimmer en geen natuurlijke, week 3 is zijn ding niet. Martinez is kennelijk voor velen een ak man maar zo ken ik hem niet echt.

japio 4 mei 2021 om 21:04

Als Bernal vrij is van rugproblemen, is hij in mijn ogen toch wel de te kloppen man. Zeker ook met deze belachelijk sterke ploeg. Maar we hebben Bernal al enige tijd niet topfit gezien, dus daar heb ik dan toch wel mijn twijfels over.
En Sivakov…groot talent, maar tot op heden weinig overtuigend, al lag hij vorig jaar in de Tour al snel op de grond natuurlijk.

Cochise 5 mei 2021 om 00:20

Weetje: het is nog maar de 3e keer op 34 en voor het eerst in 5 jaar (na de Giro’s van ’15 en ’16) dat er geen enkele Brit in hun selectie zit voor een grote ronde.

Titaantje 5 mei 2021 om 01:56

hadden ze eigenlijk toch beter Doull of Swift meegestuurd als excuus-Brit deze ronde ipv Narvaez.

RodyTur10 5 mei 2021 om 09:37

Hele sterke ploeg dunkt mij. Hier zal de rest een grote kluif aan hebben.

horsm 5 mei 2021 om 10:53

Waarom gaat Sosa niet?

Headlines

Materiaalzone

Populair