‘INEOS Grenadiers heeft Giro-selectie rond Egan Bernal op papier’

donderdag 22 april 2021 om 18:51
‘INEOS Grenadiers heeft Giro-selectie rond Egan Bernal op papier’

foto: Cor Vos

Over goed twee weken begint in Turijn de 104e editie van de Giro d’Italia. Als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven, heeft INEOS Grenadiers zijn selectie al op papier. Een ding is zeker: kopman Egan Bernal kan rekenen op een zeer sterke ploeg.

Bernal maakt dit jaar zijn debuut in de Italiaanse ronde. De renner stond twee jaar geleden al op de planning voor de Giro, maar kwam in de week voor La Corsa Rosa ten val en moest zich terugtrekken wegens een sleutelbeenbreuk. Bernal besloot zich dan maar te richten op de Tour de France en schreef dat jaar geschiedenis door als eerste Colombiaan de Tour te winnen.

Bernal, die zich in Colombia aan het voorbereiden is op de Giro, zal in de bergetappes kunnen rekenen op een ouderwetse INEOS-trein, aangevoerd door Pavel Sivakov, Ivan Sosa en Daniel Felipe Martínez. Sivakov werd twee jaar geleden negende in de Giro en pakte dat jaar net niet de witte jongerentrui. De Frans-Russische klimmer kan in principe ook worden uitgespeeld als tweede kopman.

Gianni Moscon is een van de renners voor de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

Ook wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna, man-in-vorm Gianni Moscon, Jonathan Castroviejo en Salvatore Puccio maken volgens de roze sportkrant deel uit van de definitieve Giro-selectie. Ganna was vorig seizoen met maar liefst vier etappezeges nog een van de revelaties. Moscon maakt deze week dan weer indruk in de Tour of the Alps: de Italiaan won al twee etappes in de klimkoers.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Giro d’Italia (8-30 mei)
flag-co Egan Bernal
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-it Filippo Ganna
flag-it Gianni Moscon
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-it Salvatore Puccio
flag-ru Pavel Sivakov
flag-co Ivan Sosa

Dit artikel delen:

21 Reacties

lander luypaert 22 april 2021 om 18:54

Heel sterke ploeg! Al denk ik dat ze de Giro niet zullen winnen. Ritzeges met Ganna, Moscon en Bernal,Sosa,Martinez of Sivakov lijken me een zekerheid.

Overigens verrassend dat Hart niet gaat om de Giro te verdedigen.

0
Klaas Foppen 22 april 2021 om 19:12

Wie wel? als Bernal gewoon goed is, is hij toch echt 1 van de grootste kanshebbers, echt veel mega toppers zijn er ook niet bij dacht ik.

0
Gladiool 22 april 2021 om 19:34

Hart heeft maanden geleden al aangegeven naar de Tour te gaan.

0
Romāns Vainšteins 22 april 2021 om 19:55

Hart is in de tour straks gewoon de 4e Brit waarmee Ineos de tour wil winnen, desnoods via treintjes. Het toffe Ineos rijdt hier.

0
SoloSlim 22 april 2021 om 22:09

Yates, Almeida, Evenepoel, Buchmann, Bennett en Landa zijn de voornaamste tegenstanders. Daar zou Ineos toch kipkap moeten kunnen van maken..

0
WernerFranke 22 april 2021 om 23:34

Komkom. Almeida, Buchmann en Landa staan een serieuze trap lager dan Bernal. Over Bennett wil ik zelfs niet beginnen. Evenepoel is onervaren en komt terug uit blessure en Yates durft er wel eens een dagje doorzakken. Kinderspel voor Ineos.

0
Gannadier 22 april 2021 om 19:10

Als ze niemand op gaan offeren dan kunnen ze hier gewoon met 2/3 man in de top 10 rijden en een paar etappe zeges pakken! Ben benieuwd naar de tactiek

0
Cochise 22 april 2021 om 19:34

Je zou bijna durven zeggen dat ze met een waar sterrenensemble naar de Giro gaan, dat zou pas een originele kop geweest zijn.

Benieuwd naar Sosa en Martinez. Die eerste lijkt toch het meest uitdrukkelijk te blijven plakken in de knechtenrol.

0
lampje 22 april 2021 om 19:41

Bernal toch wel de topfavoriet voor de winst hier, naast Yates misschien. Als hij geen last van zijn rug krijgt is hij zeker de te kloppen man.

0
Romāns Vainšteins 22 april 2021 om 19:53

Geweldig team met sterke spelers die het dragen de trui zonder meer aankunnen. Het zal aan Bernal zijn om op koers te blijven en dit collectief niet in hun vele mogelijkheden naar persoonlijk succes te zien splitsen.

0
Murcia 22 april 2021 om 19:55

Bernal worstelt nog steeds met zijn rug schijnt het dus is het maar afwachten wat dat betekend in een drieweekse ronde. Hij heeft al aardige dingen laten zien in het voorjaar met name de Tirreno etappe in de regen en in de schaduw van de heroiek van Matthieu + Strade waren prima maar ik heb nog twijfels.
Verder een ijzersterke ploeg zoals ze die in elke grote ronde kunnen inzetten, Sivakov wisselt nog steeds goede dagen met mindere af zoals in de Alps deze dagen, maar is een jongen die het schaduwkopmanschap aan zou moeten kunnen.
Interessant vind ik de keuze voor superknecht Castroviejo, vorig jaar de dubbel Tour Giro maar ik kan mij niet voorstellen dat ze dit jaar weer van hem gaan vragen.
Martinez kun je prima gebruiken als knecht maar ik zie hem liever als rittenkaper.

0
Romāns Vainšteins 22 april 2021 om 20:15

Ik had persoonlijk Carapaz meegestuurd ipv Castroviejo, dan heb je een echt waanzinnige (schaduw-ahum) kopman die hier toch meer te zoeken heeft dan in de aankomende tijdrit&treintjes tour. Carapaz had zo heerlijk een jaar giro – domme os – vuelta kunnen pakken, en in die laatste als absolute kopman.

0
Eljorro 22 april 2021 om 20:16

Bernal lijkt me de enige renner voor het klassement. Ik denk vooral aan dagsuccessen met deze selectie.

0
lo squalo dello Stretto 22 april 2021 om 20:40

Hopen op een sterke Bernal. Indien hij er door zakt wel een fijn team om voor etappes te gaan; zoals ze vorig jaar ook dachten te doen tot Hart natuurlijk opeens ver boven zichzelf uitsteeg.

0
KimJungPoels 22 april 2021 om 22:02

Sterke selectie, maar toch hoogst onzeker. Bernal in vorm natuurlijk één van de te kloppen mannen, maar toch wel wat twijfels of zijn rug het drie weken kan houden. Sivakov is denk ik niet constant genoeg om drie weken kopmanschap op zich te nemen. Martinez geloof ik op zich wel in, maar vraag me af of hij hoog genoeg gehouden gaat worden door Ineos om hem in die laatste week nog een kans te geven.

Ineos zal het van het collectief moeten hebben denk ik, want als ze treintje gaan rijden denk ik dat ze op een sterkere concurrent gaan stuiten over drie weken gemeten.

0
Tonydepony 22 april 2021 om 23:47

Als ze het aanpakken zoals vandaag in de tour of the alps, dan komt het niet goed. Zo veel mogelijk mannetjes bijhouden en alsjeblieft geen tempo maken. Dat werkt alleen als je de beste renner hebt. Aanvallen met verschillende pionnen is de beste tactiek.

Een Deceuninck – Quickstep in de bergen!

0
Scott Sunderland 23 april 2021 om 02:06

Mocht Bernal er niet in slagen om top te zijn dan zal Sivakov de rol van kopman wellicht moeten overnemen. Maar ik vraag me af of Sivakov nog echt een grote stap vooruit kan zetten qua capaciteiten. Martinez zou ook best top tien kunnen rijden maar podium is een ander verhaal. Over Sosa als toekomstige kopman heb ik ook bedenkingen. Hij werd met veel bombarie binnengehaald maar valt toch wel tegen eigenlijk.

0
Groetjesaandevoetjes 23 april 2021 om 08:54

Ik wist niet dat hij weer in Colombia zat. Best opmerkelijk om dat midden in je seizoen te doen terwijl er allerlei quarantaine plichten zijn (en er ook nog een risico is dat hij zich weer laat verleiden door allerlei Colombiaanse vrouwen)

0
VerstandOpNul 23 april 2021 om 08:54

Opvallend dat er niet direct een schaduwkopman voor het klassement is, mocht Bernal toch weer last krijgen ergens van. Terwijl ze er in de Tour misschien wel met 4 kopmannen zullen staan..
Ik denk dat ze vrij snel kunnen omschakelen naar een vrijbuitersploeg. Hopelijk weet Bernal zijn oude niveau weer te bereiken..

0
Massimo Bataille 23 april 2021 om 09:16

Met Bernal hebben ze natuurlijk wel de topfavoriet en Sivakov kan ook wel een mooi klassement rijden.
Ga akkoord dat ze nog een betere ploeg konden opstellen, maar Carapaz en Thomas zijn eigenlijk de andere kandidaten voor een zege in AK. Hart en Yates kun je wel gebruiken als schaduwkopman, maar ga je niet direct 100% voor rijden.
Porte heeft al langer aangegeven om geen kopman meer te willen zijn.
Uiteindelijk wel goed verdeeld: Bernal + Sivakov(als reserve) voor Giro
Thomas+Carapaz en Hart als reserve in de Tour
Bernal + Yates (reserve) in de Vuelta.

0
IlPirata 23 april 2021 om 11:16

Dit is me het ploegje wel..Sterk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone