Giro 2021: Geen uitgesproken kopman bij Groupama-FDJ
Lars van den Berg maakt zijn debuut in een grote ronde - foto: Cor Vos
dinsdag 4 mei 2021 om 13:24

Giro 2021: Geen uitgesproken kopman bij Groupama-FDJ

Groupama-FDJ heeft zijn achtkoppige selectie voor de Giro d’Italia bekendgemaakt. Na het afhaken van Thibaut Pinot trekt de Franse formatie zonder uitgesproken kopman naar Turijn. De jonge Nederlander Lars van den Berg is zoals eerder gemeld de vervanger van Pinot.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 22-jarige Van den Berg gaat in zijn eerste jaar als profwielrenner meteen een grote ronde rijden. “Op de laatste dag van de Tour of the Alps hoorde ik dat ik naar de Giro mag”, liet de allrounder eerder aan ons weten. In eerste instantie stond de Giro niet op de planning voor Van den Berg, maar nu mag hij toch opdraven.

Aanvankelijk was Thibaut Pinot de aangewezen leider van Groupama-FDJ, maar door een slepende rugblessure moet hij verstek laten gaan voor de Ronde van Italië. Zijn directe vervanger Van den Berg hoopt de komende weken op een uitschieter. “Het doel is om een keer in een ontsnapping te gaan en dan is het hopen dat ik kan wegblijven en zo een resultaat kan rijden.”

Zijn werkgever Groupama-FDJ neemt niet direct een sprinter mee naar Italië. De formatie richt zich vooral op de overgangsetappes en bergritten. Matteo Badilatti, Rudy Molard, Sébastien Reichenbach en de beloftevolle Attila Valter zijn de klimmers met dienst.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor Giro d’Italia 2021 (8-30 mei)
flag-ch Matteo Badilatti
flag-nl Lars van den Berg
flag-ca Antoine Duchesne
flag-fr Simon Guglielmi
flag-fr Rudy Molard
flag-ch Sébastien Reichenbach
flag-fr Romain Seigle
flag-hu Attila Valter

 
16 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2021 13:30
Wel heel matige selectie
  4 mei 2021 13:41
  Alle ballen op de tour.
  4 mei 2021 13:53
  Veel indirecte sprinters.
  4 mei 2021 14:01
  De jonge Attila Valter zorgt wat mij betreft voor een upgrade van matig naar interessant.
  4 mei 2021 14:04
  @panache Of van zwaar onvoldoende naar ondermaats? ;)
  4 mei 2021 15:42
  @Veloburto, Op Pinot en Demare na (vooruit, Küng als subtopper) kent de selectie van GFC überhaupt geen toppers. In de breedte heeft het een matige selectie, met daarbij ook weinig jeugd wat er aan zit te komen in vergelijking met bijv. AG2R. Dus als Pinot onverhoopt niet start, zit je met B-garnituur. Al kan dat zoals wel vaker leiden tot onbevangen koersen en het ontbolsteren van nieuw talent/leiderschap.
  4 mei 2021 17:52
  @tvm Gaudu mag zich stilaan toch ook wel subtopper noemen. En qua jong talent staan ze er toch niet slecht voor met Stewart, Madouas, Brunel...
  4 mei 2021 18:40
  Groupama heeft ook een Conti selectie met daarin vooral jeugdige renners. Met een zekere Joe Pidcock. Het broertje van. Trouwens ook Kevin Geniets heeft een verdienstelijk voorjaar gereden.
4 mei 2021 14:08
Diep triest. Geen klassementman, geen sprinter, geen bewezen rittenkapers, wat kom je dan doen? Mogen zich heel diep schamen vind ik. Voor dit zootje mag een Quintana niet meedoen.
  4 mei 2021 14:42
  Valter, Badilatti, Molard en Reichenback toch wel leuke vrijbuiters hoor, die kunnen voor entertainment zorgen.
  4 mei 2021 14:46
  Nee Quintana mag niet meedoen omdat ie voor de keiharde centen van een ploeg buiten de WT heeft gekozen. En die ploeg minder presteerde dan Alpecin vorig jaar. FDJ is totaal geen concurrent van Arkea.
4 mei 2021 14:08
@krakowic ik herken ze nog niet hoor. Wie zou hiet mee kunnen doen dan in dit sprintersveld?
  4 mei 2021 14:30
  Guglielmi bijvoorbeeld, won in 2019 als renner van het development team nog de groepssprint van Il Piccolo Lombardia. Nee, zonder dollen, het was een referentie naar de tekst waarin staat geschreven dat FDJ “niet direct” een sprinter meeneemt. Ik stoor me af en toe aan de onnodig ingewikkelde formuleringen hier. Het adagium ‘schrijven is schrappen’ zou wat vaker gehanteerd mogen worden wat mij betreft.
4 mei 2021 14:15
Vind dit eigenlijk wel een leuk vrijbuitersploegje. Lekker aanvallen met het oog op ritzeges/bergtrui. Zeker Valter en Molard geef ik een goede kans op dagsucces. Verder natuurlijk wel mager voor een WorldTour ploeg.
4 mei 2021 14:18
Pinot had hier anders gereden. Dat scheelt een hoop.
4 mei 2021 18:53
Prutsploeg tot en met

Reacties zijn gesloten.