Giro 2020: Voorbeschouwing op de bergetappe naar Piancavallo

Giro 2020: Voorbeschouwing op de bergetappe naar Piancavallo

foto: Cor Vos

zondag 18 oktober 2020 om 07:00

De kaarten zijn nog maar eens geschud na de tweede individuele tijdrit naar Valdobbiadene, maar voor de klassementsrenners begint de Giro d’Italia nu pas écht. Zondag is het tijd voor een zware bergetappe met finish op Piancavallo. Wie doet de beste zaken, zo pal voor de tweede rustdag? WielerFlits blikt vooruit!

Parcours

Voor de vijftiende etappe van deze Giro d’Italia trekken de coureurs weer de bergen in. Het zal voor veel renners toch een kwestie van schakelen zijn, na enkele heuveletappes, semi-bergritten, hogesnelheidsetappes en een individuele tijdrit. Het is alweer een week geleden (etappe negen, met aankomst op Roccaraso) dat er nog eens werd gefinisht op een serieuze col. Het is aan de klassementsrenners om te laten zien dat ze ook na twee weken koers nog over frisse benen beschikken.

De Girokaravaan trekt naar het militaire domein van Aerea Rivolto (in Codroipo) voor de start van de vijftiende rit. Dit is de thuisbasis van de Frecce Tricolori, zestig jaar geleden opgericht als aerobatisch trainingssquadron en demonstratieteam binnen de Italiaanse luchtmacht. De Frecce Tricolori heeft als taak om piloten ingewikkelde acrobatische toeren en stunts (in de lucht) bij te brengen, die dan weer kunnen worden uitgevoerd tijdens herdenkingen, grootschalige evenementen en nationale feestdagen.

Wellicht zien we ook wel rare capriolen en onverwachte stunts op weg naar Piancavallo, maar de renners zullen zeker niet over het parcours vliegen. Daarvoor is de etappe gewoon te lastig met vier serieuze cols, al duurt het wel een vijftigtal kilometer vooraleer de voet wordt bereikt van de eerste beklimming van de dag. Eenmaal voorbij het dorpje Pinzano al Tagliamento begint de weg al langzaam omhoog te lopen op weg naar Anduins (2,3 km aan 6,4%), waar de benen alvast kunnen worden warmgedraaid.

Het bescheiden plaatsje San Francesco is het beginpunt van de Sella Chianzutan (10,6 km aan 5,4%), op de top van deze klim zijn de eerste bergpunten te verdienen. Eenmaal boven moeten de renners ook weer naar beneden, als ze tenminste na tachtig kilometer wat eten en drinken willen aanpakken in de bevoorradingszone. Het is belangrijk om hier nog wat laatste suikers te nemen, want al vrij snel is het weer klimmen geblazen met de ongecategoriseerde  Forcella di Priuso (3,1 km aan 6,4%) en de Forcella di Monte Rest (7,4 km aan 7,5%) van tweede categorie.

De Sella Chianzutan, Forcella di Monte Rest en de daaropvolgende beklimming van Forcella di Pala Barzana (13,3 km aan 4,4%, met de top op goed 42 kilometer van de streep) zijn eigenlijk opwarmertjes voor de slotklim naar Piancavallo. Na de afdaling van de Forcella di Pala Barzana volgt een relatief lange en licht dalende aanloop richting de 14,5 kilometer lange slotklim, beginnend vanuit Aviano.

Winteroord Piancavallo is gelegen in een vrij grote vallei, aan de oostzijde van Monte Cavallo. De beklimming naar het gelijknamige skioord is 14,5 kilometer lang en stijgt gemiddeld aan 7,8%. Het is zoals altijd belangrijk om te benadrukken dat het hier gaat om een gemiddelde, zo zakken de percentages tot kilometerpaal zes niet onder de 9%. De laatste klimkilometers vlakken dan weer wat af, in de laatste honderden meters komen de percentages niet meer boven de 4%.

Mikel Landa triomfeert op Piancavallo, 2017 – foto: Cor Vos

Het is zeker niet de eerste keer dat de Giro een bezoekje brengt aan Piancavallo. Drie jaar geleden kwam de Giro er nog aan en toen won bergkoning Mikel Landa de etappe. Tom Dumoulin moest die dag de roze trui inleveren bij Nairo Quintana, maar wist het kleinood twee dagen later weer te heroveren. Marco Pantani wist er in 1998 trouwens ook eens te zegevieren. Niet geheel toevallig heeft RCS Sports de beklimming dit jaar omgedoopt tot de Montagna Pantani.

Start: 11.20 uur op Base Aerea Rivolto
Finish: tussen 16.10 en 16.49 uur op Piancavallo
Afstand: 185 kilometer
Tussensprints: na 81,3 en 135,9 kilometer


Favorieten

Met drie beklimmingen van tweede categorie en een berg van eerste categorie, waar ook nog eens de finishstreep is gekalkt, belooft de vijftiende etappe loodzwaar te worden voor de nog aanwezige renners. Het is voor de klassementsrenners allereerst zaak om geen slechte dag te hebben. Wie goede benen heeft, kan richting Piancavallo meer doen dan alleen verdedigen, gezien de lastigheidsgraad van de slotklim.

We zijn inmiddels bijna aanbeland in de derde week van de Giro d’Italia, maar het is moeilijk om de waardeverhoudingen tussen de favorieten in te schatten. Op de Etna zagen we wat plaagstootjes, in Roccaraso werd er gegoocheld met seconden en mechanische pech zorgde hier en daar voor wat tijdsverlies. De wielervolgers snakken echter naar een man-tegen-man-gevecht. Zaterdag kregen we er een op de tijdritfiets, zondag op de gewone wegfiets.

Wilco Kelderman – foto: Cor Vos

We sluiten niet uit dat een sterke vluchter als eerste bovenkomt op Piancavallo, maar wij gaan uit van een ander scenario. De klassementsrenners zullen ongetwijfeld een keertje voor de ritzege willen strijden in een heuse bergetappe, zeker als ze daarna even kunnen uitblazen op de tweede rustdag. We kijken in deze voorbeschouwing dus vooral naar de favorieten voor de eindzege en dan komen we al snel uit bij Wilco Kelderman namens Team Sunweb.

Kelderman maakt tot nu toe de beste indruk als de weg omhoog loopt. Op de Etna was hij in staat om van de favorieten weg te rijden en ondanks de fikse tegenwind weg te blijven tot de finish en in Roccaraso kwam hij als eerste boven van de klassementsrenners. De 29-jarige Nederlander is dus in topvorm en beschikt na een zware koers ook nog eens over een aardig sprintje. Kelderman zal wel beseffen dat hij een unieke kans krijgt om een grote ronde te winnen.

Zondag lijkt een goede dag voor Kelderman om een prestigieuze ritzege te boeken en wellicht ook de roze trui over te nemen, zeker omdat Team Sunweb sterk genoeg is om de koers te controleren. De Duitse formatie zit altijd met meerdere mannetjes vooraan in de finale, of het nu een biljartvlakke sprintetappe of een semi-bergrit is. Team Sunweb kan ook nog rekenen op Jai Hindley. De 24-jarige Australiër staat er ook nog altijd goed voor in het klassement.

De nummer drie in het jongerenklassement maakt tot nu toe indruk bergop en kan ook zomaar winnen op Piancavallo.

Jakob Fuglsang – foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang kijkt na twee weken Giro tegen een achterstand aan van vier minuten, maar de Deense kopman van Astana is wel degelijk goed op dreef. De 35-jarige renner verloor eerst onnodig veel tijd in de inleidende tijdrit (de wind draaide voor veel renners in een nadelige richting) op Sicilië en tot overmaat van ramp verloor hij door een lekke band meer dan één minuut in de verregende en chaotische etappe naar Tortoreto. In de tijdrit naar Valdobbiadene kreeg hij ook een aardige tik te verwerken.

Fuglsang vertoont echter nog geen tekenen van zwakte als er geklommen moet worden. In de eerste bergetappe naar de Etna was hij mee en in Roccaraso finishte hij in het spoor van Wilco Kelderman. Dat belooft voor de etappe van zondag. Een ding is zeker: Fuglsang zal zo snel mogelijk moeten aanvallen om tijd goed te maken op de beter geplaatste klassementsrenners. Als de Deen de Giro d’Italia nog wil winnen, dan kan hij maar beter uithalen op Piancavallo.

Ook Domenico Pozzovivo maakt voorlopig indruk in het tenue van NTT Pro Cycling. We waren de kleine Italiaan eigenlijk al een beetje uit het oog verloren nadat hij vorig jaar zwaar ten val kwam op training. Pozzovivo moest een jaar geleden nog een zes uur durende operatie ondergaan en vreesde voor zijn wielercarrière, maar de 37-jarige klimmer doet nu gewoon weer volop mee voor de eindzege in de Giro d’Italia. De kopman van NTT maakt bergop een ijzersterke indruk.

João Almeida ziet Diego Ulissi zegevieren – foto: Cor Vos

João Almeida leeft al twee weken op een roze wolk en het is de vraag hoe lang de Portugees nog kan meedoen om de eindzege in de Giro d’Italia. De renner van Deceuninck-Quick-Step is explosief, daar zijn we inmiddels wel achter. Almeida beschikt na een lastige koers ook over een zeer sterke sprint, wat altijd handig is bij het sprokkelen van bonificatieseconden. Maar hoe goed is de 22-jarige renner nu eigenlijk in het (hoog)gebergte?

We zullen zondag een antwoord krijgen op die vraag. Wie aandachtig naar de Giro heeft gekeken, heeft moeten constateren dat Almeida moest passen in de, tot nu toe, zwaarste etappes. Op de Etna en in Roccaraso moest hij de favorieten laten gaan, maar wist hij de schade te beperken tot een handvol seconden. Het is echter wel een teken aan de wand met het oog op de bergetappe naar Piancavallo.

Mocht Almeida toch in staat zijn om te overleven, dan is hij ook meteen een zeer gevaarlijke klant voor de ritzege.

Pello Bilbao – foto: Cor Vos

Het is verder nog uitkijken naar de prestaties van Vincenzo Nibali, Rafał Majka en Pello Bilbao. Drie renners die er nog altijd redelijk goed voorstaan in het klassement en ongetwijfeld zullen dromen van een Girozege. Tweevoudig eindwinnaar Nibali kan als geen ander pieken naar die derde week. De kopman van Trek-Segafredo heeft bergop nog niet echt kunnen overtuigen, maar het is hoogst onverstandig om de Siciliaan te onderschatten.

Ook Majka heeft nog nergens steken laten vallen en kijkt als pure klimmer ongetwijfeld reikhalzend uit naar de derde zondagetappe in deze Giro. De Pool doet er goed aan om al relatief vroeg het initiatief te nemen, zeker omdat hij al iets verder staat in het klassement en wellicht wat ruimte zal krijgen op de slotklim. Bilbao blijkt na een zware Tour nog altijd sterk genoeg om mee te strijden voor de Girozege.

De renner van Bahrain McLaren deed in de etappe naar Tortoreto zelfs een gooi naar de roze trui. De Bask is een gevaarlijke klant voor de ritzege. Bilbao is ontzettend taai, weet in zijn gekende werkmansstijl toch bijzonder veel vermogen te trappen en beschikt ook nog eens over een snedige sprint bergop. Let ook op Patrick Konrad (BORA-hansgrohe) en Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers). Konrad werd deze Giro al eens tweede en derde, Hart zesde en vierde.

Jonathan Caicedo – foto: Cor Vos

Brandon McNulty is ook een renner om in de gaten te houden. De beloftevolle Amerikaan kwam in Tortoreto als tweede over de streep, in Cesenatico was hij zesde en in Valdobbiadene knap derde. Toch komt hij niet in aanmerking voor een sterretje, omdat hij in de wat zwaardere bergritten niet sterk genoeg bleek om de favorieten te volgen. Let ook op Antonio Pedrero, Hermann Pernsteiner en Sergio Samitier. Fausto Masnada en James Knox zullen waarschijnlijk moeten knechten voor Almeida.

Als de favorieten voor de eindzege geen zin hebben (al denken we dat de mannen van NTT wel oren hebben naar de ritzege) om de koers te controleren, dan kan het best zijn dat de vluchters vooruit blijven. Dan moeten we denken aan mannen als Ilnur Zakarin, Aurélien Paret-Peintre, bergkoning Ruben Guerreiro, Harm Vanhoucke, Tanel Kangert, ritwinnaar Jhonatan Narváez, Davide Villella, Óscar Rodríguez, Mark Padun, Einer Rubio, Jaakko Hänninen, Jonathan Caicedo en de immer onvoorspelbare Thomas De Gendt.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Wilco Kelderman
*** Jakob Fuglsang, Domenico Pozzovivo
** Vincenzo Nibali, João Almeida, Rafał Majka
* Pello Bilbao, Jai Hindley, Patrick Konrad, Tao Geoghegan Hart

Giro 2020: Deelnemerslijst 


Weer en TV

In startplaats Codroipo is het zondag redelijk toeven met een gemiddelde temperatuur van zo’n dertien graden Celsius. De renners houden het droog op weg naar Piancavallo, waar de gemiddelde temperatuur zal schommelen rond een graaf of acht. Het is dus behoorlijk fris aan de streep, de wind waait matig.

De vijftiende etappe van de Giro d’Italia naar Piancavallo is live te volgen via Eurosport 1, al zal de sportzender wel de hele dag schakelen met de Ronde van Vlaanderen. Op de Eurosport Player is de etappe wel in zijn geheel en zonder onderbrekingen te zien. Sporza en de NOS beschikken niet over de uitzendrechten.


Dit artikel delen:

66 Reacties

maastrichtmandarijn 17 oktober 2020 om 18:05

Verwacht dat Sunweb er een harde koers van gaat maken, denk dat een aantal ploegen daarbij ook wel een duit in het zakje willen steken

Arry1337 17 oktober 2020 om 20:08

Nah, Sunweb gaat echt niet één voor één hun mannetjes opbranden om het zogezegd harder te maken voor de rest. Ze rijden de hele ronde al heel voorzichtig, en zullen nu hoogstens op de voorlaatste klim iets beginnen ondernemen. Ik denk dat er een groep vooruit gaat blijven, en Pernsteiner gaat winnen.

LeDouche 17 oktober 2020 om 20:30

Ik verwacht dat Sunweb keurig achter de feiten aanfietst. Omdat ze simpelweg niet beter kunnen. Almeida wint de Giro.

PS: 5 Sterren voor Hij Die Niet Genoemd Mag Worden en 8 keer z'n naam in de voorbeschouwing. Niet doen!

EducationSecond 18 oktober 2020 om 01:17

Hij Die Niet Genoemd Mag Worden zit geblesseerd thuis…

Onie 18 oktober 2020 om 11:06

Exact, niemand staat tweede. Er worden hier duidelijk een aantal dingen door elkaar gehaald. Rob Fruithof zit geblesseerd thuis.

NCK17 17 oktober 2020 om 18:12

Nibali en met name Fuglsang hebben vandaag een grote klap gekregen en zullen dus wel koers moeten maken. NTT zal misschien ook wel rijden want Pozzovivo is de hele week al goed. Kelderman maakt op mij de beste indruk gevolgd door Majka en Pozzovivo, die drie gaan het morgen vechten om de zege. Nibali en Fuglsang zullen aanvallen, maar uiteindelijk tekortkomen en lossen. Almeida zal ook lossen maar het roze misschien nog net behouden.

Veloburto 17 oktober 2020 om 18:32

Maar ze zullen de kopgroep laten rijden, astana mist vlasov en MAL, dus die gaan echt geen mannetjes opbranden

mackie 17 oktober 2020 om 18:42

Sunweb heeft met oomen en hamilton 2 renners die het op de klimmen het peloton al behoorlijk kunnen uitdunnen er een zware dag van kunnen maken en Almeida al behoorlijk kunnen isoleren. Met hindly heeft Kelderman dan waarschijnlijk als enige nog een echt goeie knecht op de laatste klim

koos1 17 oktober 2020 om 18:22

Eindelijk een zware bergetappe. Hopen dat er genoeg strijd gaat komen tussen de favorieten en dat ze niet wachten tot de laatste kilometers. Als ze Almeida willen lossen zal het bij aankomsten bergop moeten gebeuren en dan zullen ze er vroeg aan moeten beginnen.
Hopen dat de uitzending van Eurosport beetje te volgen gaat zijn en dat het geen rommel word met missen van beslissende momenten door het schakelen tussen Giro en Vlaanderen.

flipper 18 oktober 2020 om 09:13

Ik vertrouw erop dat ze op de beslissende momenten er wel een reclameblok tussendoor gooien en dan verwijzen naar de (betaalde) Eurosport Player…

Murcia 17 oktober 2020 om 18:26

De grotere achterstand van Fuglsang en Nibali op Almeida kan gunstig zijn voor Wilco aangezien ze dus eerder moeten aanvallen voor tijdwinst. Als hij de vorm heeft van de eerdere aankomsten bergop en meekan dan wordt de druk op Almeida groter. De slotklim is op zijn zwaarst in de eerste zes km dus daar kan het ontbranden, maar ik hoop stiekem al op pogingen eerder om de lont aan te steken.

KnightBiker 17 oktober 2020 om 20:08

+1 Almeida krijgen ze er wellicht af door gewoon een paar keer lang keihard omhoog te rijden… Om Kelderman er af te rijden moet men nog een plannetje bedenken, zoals Kelderman bergaf onder druk zetten.

Se7en 17 oktober 2020 om 18:28

Zoooo, Bjerg geen sterren?!

lander luypaert 17 oktober 2020 om 18:33

En Visconti??

orlando dani 17 oktober 2020 om 18:31

De Italiaanse premier Giuseppe Conte zal morgen nieuwe maatregelen aankondigen om de golf van coronavirusgevallen tegen te gaan. Dat meldt zijn kantoor.

Veloburto 17 oktober 2020 om 18:33

Gaat Sagan 12 punten inlopen vwb de paarse trui?

Lennimator 17 oktober 2020 om 18:37

Wielerflits niet teveel druk op Wilco leggen he – 4 sterren… Beter op z’n Belgisch nu.

Romāns Vainšteins 17 oktober 2020 om 18:39

Kelderman moet deze etappe aanvangen met de gedachte dat dit zijn laatste kans is om een grote ronde te winnen. Die Almeida moet er af kunnen morgen.

Panache 17 oktober 2020 om 19:32

Klopt. Qua insteek en realisme.

KnightBiker 17 oktober 2020 om 19:55

Tja, we krijgen morgen te zien of Almeida het tot het einde vol kan houden… Almeida verloor wel iets bergop maar niet veel, heeft vleugels heden en kan zich eventueel vastbijten met het idee dat er in de laatste tijdrit nog iets recht gezet kan worden. Almeida zal buigen, maar gaat hij barsten?

kleomantre 17 oktober 2020 om 20:22

Het is dat met name Fuglsang en toch ook wel Nibali geen beste indruk maken, anders zou ik het al knap vinden als Almeida top 5 haalt. Ik hoop dat ze op de etna nog wat aan het aftasten waren en Almeida daardoor nog in de buurt bleef. Mag wel een beetje straffe koers komen. Gok dat Pozzo wel zn best gaat doen.

Fuubs 17 oktober 2020 om 18:43

Pozzovivo, de rit en het roze.

KnightBiker 17 oktober 2020 om 19:58

Mijn hart zegt ja. Ik zou het zo mooi vinden voor zo’n renner om in de herfst van zijn carrière nog zoiets uit de brand te slepen. Maar 2 en een halve minuut dicht rijden in 1 berg etappe? Onwaarschijnlijk.

Dr op en dr over 18 oktober 2020 om 10:23

gun factor x duizend :D

Wheely 17 oktober 2020 om 18:59

Kelderman de rit? Ik gun het hem van harte maar dat zou wel voor het eerst zijn in zijn profcarrière dat hij een rit in lijn wint. Wat dat betreft zie ik eerder een Pozzo of Fuglsang winnen maar Wilco wel een gooi naar het roze doen. Het word man tegen man op de klim hoop ik.

Marik 17 oktober 2020 om 19:04

Dat ik nog mag meemaken dat Kelderman de meeste sterren krijgt van Wielerflits. Schitterend! (Nu kan ik rustig sterven)

La Primavera 17 oktober 2020 om 23:46

Ik dacht hetzelfde haha! Ongekend hoe goed het gaat en hij oogt. Normaal gesproken had hij na twee weken koers al een keer of 6 het asfalt gekust. Nu ‘valt’ het een keer allemaal zijn kant op.

Michelangelo 17 oktober 2020 om 19:05

Ik heb deze klim wel eens opgefietst. In mijn herinnering was hij niet zo zwaar. Een behoorlijk brede weg, redelijk gelijkmatig. Ik denk wel dat het een klim is die geschikt is om het kaf van het koren te scheiden, maar wie een beetje kan klimmen en in orde is kan gewoon mee.

En nu maar hopen dat Wilco net zo klimt als de eerste twee weken, en dan zie ik hem uiteindelijk wel dichtbij het roze komen. Tenzij die Portugees opnieuw verrast…

ploppy 18 oktober 2020 om 02:12

De zwaarte van een klim is toch relatief? Peddelen of knallen.

TheTimmy 17 oktober 2020 om 19:06

Ik gok op pozzo voor ritwinst en Wilco in het roze

VerstandOpNul 17 oktober 2020 om 19:09

Zonder mijn oranje bril op, verwacht ik morgen een dubbelslag voor Wilco..

vanuit de kantlijn 17 oktober 2020 om 19:14

Lekke band en ketting eraf!?!?

VerstandOpNul 17 oktober 2020 om 20:05

Of dat natuurlijk..
Het kan beide kanten op vallen..

KnightBiker 17 oktober 2020 om 20:06

Ik weet het nog niet Almeida zit op cloud 9. Ik denk dat hij nog wel even kan overleven op de roes waarop hij nú rondrijdt, als hij al flink buigt is het goed maar het kan zijn dat we nog even een paar berg etappes moeten wachten Tot hij echt breekt, hij maakt op mij nog geen vermoeide indruk.

Tour de Flits 17 oktober 2020 om 19:22

Hopelijk morgen een beetje koers en spektakel. En niet alleen de laatste 200 meter sprinten voor een handvol seconden winst.. In dat laatste geval natuurlijk wel gunstig voor Kelderman, maar na vandaag heeft hij wel een goede voorsprong op Nibali en Fuglsang. Ik zou dat in eerste instantie lekker Almeida laten oplossen.

Wel echt zonde dat Astana Vlasov en MAL kwijt is, anders was het op zeker koers geworden.

Panache 17 oktober 2020 om 19:23

Almeida lost, wat doet Masnada (staat op 1 minuut van podium)? Dat is interessant.

Of Masnada als verrassing mee in een vroege vlucht.

fietsvriend 17 oktober 2020 om 19:40

Denk ook nog dat ze gaan spelen met Masnada. Misschien kan Sunweb de andere ploegen onder druk zetten en Hindley meesturen in de vroege vlucht. Mar waarschijnlijk gaan Astana (sowieso), Trek en NTT de ploeg hard maken. Sunweb op de bagagedrager.

Baukema Tomoulin 17 oktober 2020 om 19:27

Pozzo wint de rit, Kelderman pakt het roze net aan (secondenwerk) en Majka weer voor de onzichtbare top 3. Voor de spanning pakt Almeida het roze nog 1 maal terug met bonis volgende week, gecombineerd met onzekerheid of we Milaan halen extra spannend voor de Kelderfans.

Dikke Vrouw 17 oktober 2020 om 19:48

Almeidi wint de giro

Wheely 17 oktober 2020 om 19:57

Wie?

TheBigShow 17 oktober 2020 om 20:20

Heb je al gezongen dan?

Eljorro 17 oktober 2020 om 19:51

De klassementsrenners zullen wachten tot de slotklim. Ervoor is niet selectief genoeg. Gelukkig zijn er een hoop renners die tijd moeten terugpakken dus we zien vanzelf of Almeida en Kelderman meekunnen.

Tuubke 17 oktober 2020 om 19:56

Italië komt zondag met extra maatregelen tegen corona, lees ik net op nos.nl. Wie de Giro wil winnen, doet er goed aan te zorgen dat hij zondagmiddag de roze trui heeft, want het kan zomaar de laatste etappe zijn. Hup Wilco!

RodyTur10 17 oktober 2020 om 20:06

De politicus die de Giro dreigt te stoppen moet de maffia maar achter zich aan krijgen LOL. Kan je niet maken om de koers de nek om te draaien.

RodyTur10 17 oktober 2020 om 20:04

Deze is voor Pozzovivo of Majka. De eerste maakt al de hele Giro een goede indruk en de tweede reed een verrassend sterk tweede deel in de tijdrit.

Westfalen 17 oktober 2020 om 23:28

Zijn beide ook geblokte renners. Die kunnen beter tegen kou lijkt me. Kan ook doorslaggevende factor worden.

Deel Koeper 17 oktober 2020 om 20:14

4 sterren voor de veel-winnaar en geboren afmaker Kelderman. Yep, dat gaat gebeuren.

Bollentrui 18 oktober 2020 om 03:24

Hahaha dat is inderdaad teveel van het goede. Sterker nog, Wilco gaat de Giro winnen zonder etappe zege.

girardengo 17 oktober 2020 om 20:16

Als de ronde echt zou stoppen wordt het morgen dus een erg belangrijke dag. Tenzij er geen eindwinnaar wordt aangewezen of de laatste week later wordt verreden;-)

bvbal79 17 oktober 2020 om 20:37

Gaat spannend worden. De italiaanse regering zal morgen nieuwe maatregelen bekend maken…kan de giro door…

ChefSpijker 17 oktober 2020 om 20:46

Zal waarschijnlijk om een avondklok gaan of in elk geval het sluiten van publieke plaatsen na 22 uur (in Italië kun je nog gewoon tot 1 uur op het terras hangen).

Westfalen 17 oktober 2020 om 23:26

Giro gaan ze echt niet zomaar stil leggen. Zag vandaag zelfs veel publiek op sommige plaatsen. Dus er zullen eerst wel andere maatregelen volgen.

Tuubke 18 oktober 2020 om 08:46

Juist omdát er zoveel publiek staat, kan de overheid het misschien niet maken om zo’n wedstrijd door te laten gaan.

Headlines

Materiaalzone

Populair