Giro 2020: Voorbeschouwing favorieten jongerenklassement
foto: Cor Vos
zaterdag 3 oktober 2020 om 07:00

Giro 2020: Voorbeschouwing favorieten jongerenklassement

Sinds de Vuelta a España van vorig jaar zijn er nu in alle grote rondes twee klassementen op tijd. Naast de strijd om de roze leiderstrui in de Giro d’Italia is er ook al jarenlang een hevig gevecht om het jongerenklassement. Wie er dit jaar voor in aanmerking komen, zet WielerFlits voor je op een rij.

Historie

De Ronde van Italië is al meer dan honderd edities oud. Maar net als in alle andere grote rondes duurde het eventjes voordat ook het jongerenklassement werd geïntroduceerd. Dat was namelijk pas in 1976. Alfio Vandi had de eer om als allereerste ooit zijn naam bij te schrijven op het palmares. Hij werd dat jaar overigens zevende in de algemene rangschikking, iets wat vaak het geval is. Winnaars van dit klassement rijden steevast in de top-10 van het eindklassement om de roze trui. Niet vaak is het jongerenklassement dan ook een doel voor renners, maar wel een mooie bijvangst na drie weken hard zwoegen.

Wel zit er een gat in de geschiedenis van de witte trui. In 1994 verliet ze namelijk het toneel. Gewiss-renner Jevgeni Berzin zou als voorlopig laatste winnaar van het wit de boeken in gaan. De Rus streek in hetzelfde jaar ook de eindzege op. Het duurde daarna tot 2007 vooraleer de witte trui terugkeerde in de Giro. De inmiddels gestopte Andy Schleck ging er toen mee aan de haal. De laatste vier edities wonnen twee renners jaar na jaar. Bob Jungels deed dat in 2016 en 2017, terwijl Miguel Ángel López de laatste twee seizoenen het wit veroverde. Ook Vladimir Pulnikov en Pavel Tonkov wonnen het wit twee keer.

Een piepjonge Schleck op weg naar Tre Cime di Lavaredo in 2007 – foto: Cor Vos

Overigens nog een opvallende statistiek. Dit klassement winnen betekent voor veel renners vaak een opmaat naar een podiumplaats in het algemeen klassement op een later tijdstip in hun carrière. Achttien van de 28 verschillende winnaars eindigden namelijk ooit nog als eerste, tweede of derde in de Giro, Tour de France of Vuelta a España.

Richie Porte schaarde zich vorige week na zijn derde plek in de Ronde van Frankrijk nog maar eens in dat rijtje. In theorie kunnen de nog actieve Roman Kreuziger, Carlos Betancur en Bob Jungels dat ook nog bewerkstelligen.

Laatste tien winnaars
2019: flag-co Miguel Ángel López
2018: flag-co Miguel Ángel López
2017: flag-lu Bob Jungels
2016: flag-lu Bob Jungels
2015: flag-it Fabio Aru
2014: flag-co Nairo Quintana
2013: flag-co Carlos Betancur
2012: flag-co Rigoberto Urán
2011: flag-cz Roman Kreuziger
2010: flag-au Richie Porte


Vorig jaar

In de editie van vorig jaar kon er maar een renner dit klassement winnen. Miguel Ángel López kreeg vier sterren in onze voorbeschouwing en zou – gezien de concurrentie – weinig tegenspraak krijgen. In de klimtijdrit naar Bologna nam hij al op de openingsdag de leiding. Na vijf etappes moest hij het wit afstaan aan Giovanni Carboni.

Naast Carboni droegen ook Nans Peters, Hugh Carthy en Pavel Sivakov nog een of meerdere dagen Maglia Bianca. Na de zestiende rit naar Ponte di Legno nam Supérman López de trui weer terug en hij stond hem vervolgens niet meer af. Zijn uiteindelijke voorsprong op Sivakov bedroeg ‘slechts’ negentig seconden.

López streed in het wit tegen het roze van Richard Carapaz – foto: Cor Vos

Jongerenklassement Giro 2019
1. flag-co Miguel Ángel López (Astana) in 90u09m13s
2. flag-ru Pavel Sivakov (Team Ineos) op 1m30s
3. flag-gb Hugh Carthy (EF Education First) op 9m10s
4. flag-fr Valentin Madouas (Groupama-FDJ) op 14m33s
5. flag-it Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) op 19m53s
Volledige uitslag


Regels

Alle renners die geboren zijn op of na 1 januari 1995, komen in aanmerking voor een klassering in de strijd om de witte trui. Het betekent dus dat renners met de leeftijd van maximaal 25 jaar kans maken op een mooie bonus. Een coureur als Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) is echter met zijn 25 jaar wel ‘te oud’. De Italiaan is immers geboren op 20 december 1994.

Soms kan dat dus een beetje verwarring opleveren, al spreken de regels uiteraard boekdelen. Wel belooft het uit te draaien op een prachtig gevecht voor het wit. Titelverdediger Miguel Ángel López doet ook dit jaar mee, maar is intussen te oud.


Favorieten – Update: 29 september 16.00 uur

De strijd om het wit belooft dus uit te draaien op een mooie gevecht, door het simpele feit dat best veel renners aan elkaar gewaagd zouden kunnen zijn. Geen Remco Evenepoel, die voor zijn val in de Ronde van Lombardije wel voorzien was én vier sterren in deze voorbeschouwing had gehad, en ook Tour de France-winnaars Tadej Pogačar (2020) en Egan Arley Bernal (2019) slaan de Giro d’Italia dit jaar over. Maar wie er niet is, kun je ook niet verslaan. Er blijft een mooi deelnemersveld over van renners die hun gang mogen gaan, of hun kopman lang kunnen bijstaan in de bergen.

Vlasov won de Giro dell’Emilia eerder dit jaar – foto: Cor Vos

Dat laatste is zeker het geval voor de topfavoriet in dit klassement. We kunnen namelijk niet om Aleksandr Vlasov heen. De 24-jarig Rus uit Vyborg (tegen de Finse grens) breekt dit jaar helemaal door. Hij won na de coronabreak onder meer de Mont Ventoux Challenge en de Giro dell’Emilia, om als derde in de Ronde van Lombardije te eindigen en als vijfde in Tirreno-Adriatico. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat Vlasov zijn kopman Jakub Fuglsang overvleugelt in de bergen. Op een goede dag heeft de Rus een sterke tijdrit in benen. “Ik durf op de witte trui te mikken”, zei hij onlangs nog in ons portret. Ook het nieuwe Kazachse wonderkind voor het rondewerk Vadim Pronskiy start hier namens Astana.

Attila Valter in de Tour of Antalya – foto: Cor Vos

Vlasov wil die ambitie echter wel aan de kant schuiven als Fuglsang het goed blijkt te doen. Iemand die waarschijnlijk wel de vrijheid geniet om er vol voor te gaan, is Attila Valter. Hij start voor CCC. De eerstejaarsprof reed vorig jaar al sterk in een vooral Oost-Europees circuit. Dit jaar laat hij zich ook in andere koersen zien. De 22-jarige Hongaar geldt als een van de grootste klimtalenten. Begin september won hij het eindklassement in de ronde van zijn thuisland. Valter hoeft overigens niet voor een contract te rijden. CCC lijkt gered, maar de Hongaar staat op het punt om een contract te tekenen bij Groupama-FDJ.

Knox in het shirt van de tuinbroeken-ploeg – foto: Cor Vos

‘De één z’n dood is de ander z’n brood’ gaat deze ronde op voor een renner bij Deceuninck-Quick-Step. Spijtig genoeg reist de geblesseerde Remco Evenepoel niet af naar Italië, maar anderzijds biedt dat perspectieven voor James Knox. De 24-jarige Brit is niet meteen de meest aansprekende naam bij het team van Patrick Lefevere, maar schijn bedriegt. De laatste twee seizoenen rijdt hij sterke resultaten in rittenkoersen én werd hij bij zijn debuut in een grote ronde, vorig jaar meteen elfde in de Vuelta a España. In Tirreno-Adriatico was hij op punt en ook zijn tijdrit laat hem niet of nauwelijks in de steek.

Almeida werd derde in de Ronde van Burgos – foto: Cor Vos

Een van de best presterende eerstejaars neoprofs, is zonder enige twijfel João Almeida. De 22-jarige Portugees rijdt net als Knox bij Deceuninck-Quick-Step en geldt als een groot talent, die zijn opleiding genoot bij het Hagens Berman Axeon van Axel Merckx. Almeida is een goede klimmer met een sterk eindschot, die ook over een goede tijdrit beschikt. Prima ingrediënten voor renners die in deze Giro tot hun recht moeten komen. Na de corona-break was hij enorm indrukwekkend. Hij werd namelijk derde in de Vuelta a Burgos, zevende in de Tour de l’Ain, tweede in de Giro dell’Emilia en nog eens derde in de Internationale Wielerweek van Coppi & Bartali. Uitdager nummer één voor Vlasov.

Is Oomen al weer helemaal de oude? – foto: Cor Vos

Meedoen voor de witte trui in de Tour de France was jarenlang een droom voor Sam Oomen. Om meervoudige redenen heeft hij daar echter nooit de kans voor gehad. Als 25-jarige is dit jaar bovendien zijn laatste kans om ooit ergens een jongerenklassement te winnen. De Team Sunweb-klimmer heeft weliswaar Wilco Kelderman voor zich in de pikorde, maar twee jaar geleden werd Oomen in eenzelfde rol voor Tom Dumoulin al negende in de Giro. Na een operatie aan een vernauwde bekkenslagader is de Tilburger op de weg terug. Zijn resultaten zijn steeds beter; vorige maand werd hij nog elfde in Tirreno-Adriatico.

Wat kan Tao Hart in dienst? – foto: George Solomon/Team Ineos

Ook de Britse variant van Oomen is aanwezig in de komende Giro d’Italia. Tao Geoghegan Hart geeft acte de présence en zal vooral deel uit maken van de trein voor kopman Geraint Thomas. Maar pas op, want de renner van INEOS Grenadiers kan ook voor eigen rekening behoorlijk goed voor de dag komen. Pre-corona werd hij nog derde in de Ronde van Valencia, achter winnaar Tadej Pogačar en Jack Haig. Vorig jaar begon de jongeling voortreffelijk aan de Giro met een knappe zevende plek in de openingstijdrit, maar een val in een van de dagen erna zorgde ervoor dat hij in het klassement wegviel en na een nieuwe val zelfs opgaf. In de Vuelta mocht hij vervolgens op herkansing en werd hij twintigste in het eindklassement. Als hij weer gegroeid is, kan Hart hier ook zeker meedoen voor de witte trui.

Ben O’Connor won pre-corona een rit in de Tour de la Provence – foto: Cor Vos

Donkere wolken hangen al een tijdje boven NTT Pro Cycling. De Zuid-Afrikaanse formatie moet op zoek naar een nieuwe sponsor en anno eind september/begin oktober in een wielerseizoen is dat een hels karwei. Ondanks dat de coureurs bij de blauwhemden vaak niet heel denderend presteren, zullen ze de overige wedstrijden dit seizoen aangrijpen om zichzelf in de kijker bij andere teams te rijden. Een van de jonge klassementsrenners bij die ploeg, is Ben O’Connor. De 24-jarige Australiër reed in 2018 lange tijd op de twaalfde plek, maar moest drie dagen voor het einde opgeven na een val. Hij beschikt ook over een sterke tijdrit. De vraag is alleen of O’Connor datzelfde niveau nog eens kan benaderen. Hij heeft na die bewuste Giro zijn kwaliteiten namelijk nog niet kunnen bevestigen. Wie weet brengt dit jaar verandering.

McNulty was het jaar goed begonnen – foto: Cor Vos

Nog iemand die geen rekening hoeft te houden met een kopman, is Brandon McNulty. De 22-jarige Amerikaan staat te boek als een van de absolute toptalenten als het gaat om het rondewerk. Sinds dit jaar komt hij uit voor de nieuwe succesploeg UAE Emirates. Met louter Joe Dombrowski als klassementsrenner naast zich, kan McNulty zich vol op dit klassement storten. De jongeling klimt goed; zo won hij vorig jaar de Ronde van Sicilië en was hij voor de coronabreak goed op dreef. Met zijn tijdritkwalititeiten kan de debutant het verschil maken. Dan moet hij bergop niet te veel tijd verliezen, maar ook dat zit bij McNulty wel snor.

Lagunas de Neila, het jaarlijkse feestje voor Sosa – foto: Cor Vos

Bij INEOS Grenadiers zinnen ze na de desastreus verlopen Tour de France, de fraaie ritzege van Michał Kwiatkowski daargelaten, op wraak. Ze trekken met een heel deftige ploeg naar de Laars van Europa, een ploeg die gebouwd is rond Geraint Thomas. Een van de voornaamste helpers in het hooggebergte, zal waarschijnlijk Iván Ramiro Sosa zijn. Señor Lagunas de Neila (Sosa won de laatste drie keer op dat steile ding in de Ronde van Burgos) is met zijn 22 jaar een meer dan begenadigd klimmer. Maar behoudens zijn traditionele overwinning in de Vuelta a Burgos, is Sosa nog nergens op de afspraak geweest dit seizoen. Hoe komt het met zijn Giro? Update 30 september: Sosa start niet namens INEOS Grenadiers.

Hindley won in het prille begin van 2020 de Herald Sun Tour – foto: Cor Vos

Bij Team Sunweb hebben ze naast Oomen nog een troefkaart in handen voor dit klassement. Dan hebben we het over Jai Hindley. De 24-jarige Australiër ontwikkelt zich gestaag, maar kan desondanks toch al op een paar mooie resultaten bouwen. Vorig jaar werd hij al tweede in de Ronde van Polen en dit jaar zegevierde de Aussie in eigen lang tijdens de Herald Sun Tour, waar hij ook twee etappes won. De laatste weken vliegt hij ietwat onder de radar, maar in een nieuwe editie van de Ronde van Polen en Tirreno-Adriatico eindigde Hindley wel bij de eerste veertien in het eindklassement. Vorig jaar reed hij de Giro ook al eens en toen werd hij redelijk anoniem 35ste. Grote kans dat hij dit jaar een pak beter doet.

Lucas Hamilton won een rit in de jongste Tirreno-Adriatico – foto: Cor Vos

Bij Mitchelton-Scott is Lucas Hamilton aan het wachten op zijn grote doorbraak. De generatiegenoot van Jai Hindley (Team Sunweb) is eveneens 24 jaar. Als belofte maakte hij naam als talentvol ronderenner; vooral in 2017 was hij outstanding. Bij de profs laat die doorontwikkeling echter nog even op zich wachten. Soms laat Hamilton wel degelijk flitsen van zijn talent zien. In Tirreno-Adriatico won hij nog de vierde etappe, maar ook daar kon de renner van Mitchelton-Scott niet bevestigen. In de Giro heeft hij met Simon Yates bovendien een kopman boven zich om voor te werken.

Padun (links) in de laatste rit van de Vuelta met eindwinnaar Primoz Roglic – foto: Cor Vos

Bij Bahrain-McLaren hopen ze dat Mark Padun zich snel gaat ontbolsteren. De 24-jarige Oekraïner staat al jarenlang te boek als een groot klimtalent. Hij is ook geen slechte tijdrijder en werd in die discipline vorig jaar ook nationaal kampioen. Aan het begin van vorig jaar speelde knieproblemen hem parten, na een goed debuutjaar bij de profs in 2018. In het najaar won hij wel de Adriatica Ionica Race, maar daarna liet Padun niet meer van zich horen. Het is dus maar zeer de vraag hoe hij hier voor de dag komt. Maar gezien zijn talent, zou hij hier ook zeker zijn rol moeten kunnen spelen.

Harm Vanhoucke kan verrassen – foto: Cor Vos

Lotto Soudal trekt naar alle waarschijnlijkheid zonder sprinters naar de Giro, terwijl dat aanvankelijk wel de bedoeling was. Eens te meer betekent het dat andere renners dus de vrijheid genieten om hun ding te doen. Rittenkapers kunnen zich uitleven, maar voor de jonge klimmer met dienst in de ploeg is het ook een kans om zich te ontdekken. Dan hebben we het over Harm Vanhoucke. Samen met wijlen Bjorg Lambrecht moest de 23-jarige Kortrijkzaan zorgen voor het nodige klimvuurwerk bij Lotto Soudal. Dit jaar liet Vanhoucke dat al zien met een tiende plek in de Ruta del Sol en een tiende stek in de Tour de l’Ain.

Tobias Foss rijdt zijn eerste grote ronde – foto: Cor Vos

Na zijn jammerlijke valpartij in het Critérium du Dauphiné van Steven Kruijswijk, richt de kopman van Jumbo-Visma nu zijn pijlen op de Giro. Een van de renners die hem lang moet kunnen bijstaan, is Tobias Foss. De 23-jarige Noor won vorig seizoen de Ronde van de Toekomst, nadat Tourwinnaars Egan Arley Bernal (2017) en Tadej Pogačar (2018) hem voor gingen. Dat belooft wat, maar Foss zei eerder dat jaar dat we van hem niet meteen hetzelfde mogen verwachten. Toch doet hij het zeker niet onaardig als eerstejaars prof, met een negentiende plek in de Ronde van Polen en vijfde stek in de Ronde van Hongarije.

Naast de tien topfavorieten, rijdt er nog schoon volk in de Giro rond die in aanmerking voor het wit kunnen komen. Matteo Fabbro, bijvoorbeeld. De 25-jarige Italiaan is de ‘oudste’ deelnemer in dit klassement en is een goede klimmer, maar o zo grillig. Maar met onder meer Peter Sagan en Rafał Majka in de ploeg, is het nog maar de vraag hoeveel ruimte Fabbro krijgt. Met Giovanni Carboni hebben de Italianen nog een ijzer in het vuur voor wit. De renner van Bardiani-CSF heeft qua stijl veel weg van Vincenzo Nibali, maar rijdt (nog) niet zo hard bergop. Daarnaast is zijn tijdritniveau bedroevend, terwijl dat hier wel nodig is.

Carboni droeg vorig jaar een aantal dagen het wit – foto: Cor Vos

Waar Chris Hamilton de vierde in een rij klimmers bij Team Sunweb is, hebben meer ploegen dat. Denk bij Astana maar eens aan de Spaanse klimmer Óscar Rodríguez, die onlangs twaalfde werd in de Vuelta a Burgos en vorig jaar al een verdienstelijke Vuelta afwerkte. Hij werd toen 22ste. Jhonathan Narváez doet hier ook mee voor INEOS Grenadiers, maar hij komt in het hooggebergte tekort. De Ecuadoriaan komt beter tot zijn recht in de meer heuvelachtige wedstrijden. Dat geldt niet voor Einer Augusto Rubio, alweer zo’n pocketklimtalent uit Colombia. De 22-jarige Movistar-renner (wiens selectie nog niet bevestigd is) zou dan wel echt verrassen.

De grootste dark horse is misschien wel Jaakko Hänninen. De 23-jarige klimmer uit Finland kan bij vrijbuitersploeg AG2R La Mondiale zijn eigen plan trekken en in de bergen zijn limieten opzoeken. De eerste mondiale kennismaking met hem was tijdens het WK in Innsbruck, waar hij bij de beloften het brons veroverde. Hänninen heeft zijn eerste jaar als prof er net op zitten en eindigde onlangs bij de eerste 25 in zowel de Ronde van Lombardije als Tirreno-Adriatico. Bij zijn ploeg is het ook uitkijken naar Aurelien Paret-Peintre. De 24-jarige klimmer maakt zijn grote ronde-debuut en kan bergop mooie zaken laten zien. Hij werd naar Sergio Higuita tweede in het jongerenklassement van Parijs-Nice.

Wat kan nobele onbekende Jaakko Hänninen? – foto: Vincent Curutchet/AG2R

Opmerking: De deelnemerslijst is op het moment van publiceren nog niet compleet. Daardoor kunnen later nog updates doorgevoerd worden in deze voorbeschouwing.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Aleksandr Vlasov
*** João Almeida, Sam Oomen
** James Knox, Attila Valter,  Tao Geoghegan Hart
* Brandon McNulty, Jai Hindley Ben O’Connor, Lucas Hamilton, Mark Padun Iván Ramiro Sosa, Harm Vanhoucke, Tobias Foss

De groene namen zijn later toegevoegd aan de startlijst en aan de sterverdeling.

Giro 2020: Deelnemerslijst


RIDE Magazine
35 Reacties
Sorteer op:
28 september 2020 07:57
Sosa en Foss up, knox en valter down!
    28 september 2020 09:23
    Knox down? niet mee eens, vind hem goed rijden!
    28 september 2020 14:08
    Valter rijdt op dit moment beter dan Foss. Hij won de ronde van Hongarije waar Foss 5de eindigde en werd ook tiende in Piëmonte.
    28 september 2020 14:46
    Valter reed gisteren ook redelijk / lang mee op het WK. Absoluut niet te onderschatten. Ronde van Hongarije heeft ie in de laatste etappe iedereen zijn hielen laten zien.
    1 oktober 2020 00:23
    Hahaha.
28 september 2020 08:33
Ligt het aan mij of is deze voorbeschouwing té vroeg? Volgens mij zijn veel teams nog niet bekend gemaakt. EF en Androni laten weinig doorschemeren. Gaat Movistar met hun toptalent Rubio rijden? Gaat Clément Champoussin debuteren bij AG2R in een grote ronde? Zo zijn er nog wel wat veelbelovende jongeren die misschien opgesteld gaan worden... Ik hou er in ieder geval rekening mee dat teams plannen omgooien en snappen dat de Vuelta zeer onzeker is. De Giro zou wel eens de laatste grote ronde van dit seizoen kunnen zijn, dus wanneer een debuut voor 2020 gepland was, dan moet het misschien deze Giro gebeuren.
28 september 2020 08:36
Benieuwd naar Vlasov, die kwam voor mij uit het niets maar heeft zeker indruk gemaakt. Als hij dat ook in een grote ronde weet vol te houden gaan we daar nog wel plezier aan beleven.
28 september 2020 09:40
Gaat dunbar trouwens ook niet rijden? Ook wel een kanshebber hoor!
    28 september 2020 21:56
    Die heeft zijn sleutelbeen gebroken in Tirreno.
28 september 2020 10:21
@redactie: vekeerde Hamilton bij Sunweb, moet Chris zijn.
28 september 2020 13:16
Joao Almeida misschien?
    28 september 2020 15:23
    Die zou ik in zn huidige vorm toch hoger inschalen dan Knox inderdaad
28 september 2020 14:22
Ik mis in de poll nog de optie dat Eddy Evenepoel het jongerenklassement vanuit zijn zetel wint.
    28 september 2020 15:46
    Jij krijgt alvast een pluim voor origineelste reactie ;-)
28 september 2020 16:15
Eeuuhhh waar is Almeida?
28 september 2020 21:34
@Allen
Deze voorbeschouwing is geschreven met een voorlopige startlijst. Normaal zijn die redelijk up-to-date, maar nu is er een update nodig. Die komt eraan, ook de sterren zullen heroverwogen worden.
29 september 2020 00:49
Benieuwd wat het landgenootje van Carapaz kan ? Ik zal niet gaan roepen dat Narveaz (Ineos) het jongerenklassement gaat winnen. Maar verwacht hem toch zeker wel enkele keren hoog in de dag uitslag.
    29 september 2020 07:51
    Gewoon werken voor Thomas lijkt me.

    Benieuwd naar Oomen.
    29 september 2020 08:23
    volgens PCS start Narvaez niet.
    29 september 2020 21:33
    Jefferson Cepeda zie ik in staat om in een mooie bergetappe een goed resultaat neer te zetten.
    29 september 2020 22:01
    @Seeko ..> PCS loopt gewoon nog wat achter. ;)

    Golas (waarschijnlijk) kan je schrappen en vervangen door Narvaez, zoals ook gewoon op z'n twitteraccount is te lezen.


    El ecuatoriano Jhonatan Narváez estará en el Giro de Italia defendiendo la camiseta de Ineos. El 'tricolor' viene de ganar el Coppi e bartali que se celebró en suelo italiano.
29 september 2020 08:01
van Aert had Foss aan de witte trui kunnen helpen.
29 september 2020 08:54
Oomen heeft me nog geen moment echt kunnen bekoren sinds zijn rentree. Laat hem maar gewoon kilometers maken, en weer vertrouwen krijgen in eigen kunnen. Paar ritten uitkiezen en meegaan in de ontsnapping lijkt me het hoogst haalbare.
Tenzij hij geheel verrassend voor Wilco moet werken omdat die het goed doet.
    29 september 2020 22:06
    Netjes 11e toch in de Tirreno, waar hij nog aardig "geknecht" heeft voor Wilco.

    Doe daar nog wat procentjes bij en ik zie hem zo maar weer een prachtige top tien notering halen aankomende Giro.

    Hopelijk heeft Sam eindelijk het geluk eens aan z'n zijde, want dat menneke heeft z'n portie pech toch ook al wel gehad met al die valpartijen.
30 september 2020 22:30
Geen ster meer voor Vanhoucke. Zo dat lijkt me volkomen logisch. Met wat geluk haalt die net de top 50 maar meer ook niet hoor.
30 september 2020 22:43
Vlasov sowieso topfavoriet, de verrassing zou wel eens Paret-Peintre kunnen zijn
30 september 2020 23:13
Volgens lefevere in extra time koers wordt het dit jaar niks meer met Remco.

En als hij slim is pakt hij gewoon zijn tijd. Haastige spoed is zelden goed.

Gewoon toewerken naar volgend seizoen en niet proberen om alsnog Vuelta of zo te halen met risico's op terugslag of blijvende schade.
30 september 2020 23:22
Zie Van Aert wat het kan opleveren als je lichaam noodgedwongen een tijd rust krijgt en nog meer rust waardoor wedstrijdbelasting en -spanning langer wegblijft. Dat zal vast niet iedereen gegeven zijn en je moet er wel een harde kop voor hebben, maar toch.
1 oktober 2020 00:26
Vlasov vs Almeida
3 oktober 2020 11:38
Zie een streep door de naam van Foss staan. Is dat een foutje of is hij vanochtend van de startlijst gehaald?
    3 oktober 2020 11:43
    Nee, dit is min of meer een liveblog voor het jongerenklassement. Elke keer als een nieuwe naam wordt ontdekt, moet een andere geschrapt worden om aan de gangbare opzet van de sterrenverdeling te blijven voldoen.
    3 oktober 2020 12:28
    Ah ok, op die fiets.

Reacties zijn gesloten.