Giro 2020: Astana raakt ook zieke Aleksandr Vlasov kwijt

zondag 4 oktober 2020 om 15:01
Giro 2020: Astana raakt ook zieke Aleksandr Vlasov kwijt

Aleksandr Vlasov, links - foto: Cor Vos

Update

Aleksandr Vlasov heeft in de tweede etappe van de Giro d’Italia opgegeven. De talentvolle Rus van Astana liet zich halverwege de etappe uit het peloton zakken en stapte in de ploegleiderswagen. Hij kampt met maagproblemen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op de openingsdag raakte Astana ook al Miguel Ángel López kwijt na een ongelukkige valpartij in de tijdrit naar Palermo. Nu ook Vlasov heeft opgegeven, is de ondersteuning van kopman Jakob Fuglsang in de bergen wel erg verzwakt. Manuele Boaro, Rodrigo Contreras, Fabio Felline, Jonas Gregaard en Óscar Rodríguez blijven nog over in dienst van Fuglsang.

In aanloop naar de Giro moest de Kazachstaanse ploeg ook al enkele wijzigingen doorvoeren in de selectie vanwege coronabesmettingen.

Vlasov werd vooraf gerekend tot de favorieten voor de eindzege, terwijl hij ook de topfavoriet was om het jongerenklassement te winnen.


Update 18.30 uur – Vlasov reageert teleurgesteld

“Ik kan niet beschrijven hoe teleurgesteld ik ben”, reageert Vlasov op zijn opgave. “Het is mijn eerste deelname en ik zou een van de helpers zijn voor Jakob Fuglsang. Dat was een eer voor mij, maar nu verlaat ik de Giro. Het is niet anders. Ik kamp al sinds gisteren met maagproblemen en helaas is dat niet beter geworden. Ik kon gewoon niet verder. Het spijt mij voor Jakob en het team, maar ik ben ervan overtuigd dat ik sterker terug zal komen.”

Kopman Fuglsang vindt het jammer dat Vlasov moest afstappen. “Hij was in geweldige vorm. Het is jammer dat we na López hem ook kwijtraken, maar daar doen we niets aan. Ik hoop dat hij snel herstelt”, aldus de Deen. “De eerste rit-in-lijn was een beetje nerveus en had een snel einde. Ik werd goed in positie gebracht en het eindigde, zoals verwacht, in een sprint van een klein peloton. Morgen finishen we op de Etna en het zal een felle strijd worden op de vulkaan.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

pirazzi 4 oktober 2020 om 15:05

Hebben ze bij Astana geen food-app?

0
Wheely 4 oktober 2020 om 15:12

Ja wel hoor maar elke dag paardenmelk en beshbarmak was ik na een week al zat.

0
Jungle Man 4 oktober 2020 om 17:51

Paardenmelk en kamelenmelk gaat nog wel, maar die beshparmak…al dan niet met schapekop er op.
Astana zit wel in de hoek waar de klappen vallen. Zonde voor de giro.

0
josi 4 oktober 2020 om 15:07

Jammer, was erg benieuwd wat Vlasov hier had kunnen presteren.

0
RodyTur10 4 oktober 2020 om 15:10

Ik denk eigenlijk niet dat het heel veel uitmaakt. Fuglsang heeft nog nooit bewezen in een grote ronde om het podium te kunnen strijden.

0
ChefSpijker 4 oktober 2020 om 15:34

Voor Fuglsang niet, voor de koers wel. Vlasov is nog iemand die in de bergen voor aanvalslust had kunnen zorgen. Blijft nu bitter weinig over naast Yates.

0
Wheely 4 oktober 2020 om 15:11

Jammer, ik schatte hem beter in dan zijn kopman in de tijdrit en het hooggebergte.

0
Murcia 4 oktober 2020 om 15:13

Een ongeluk komt nooit alleen. Jammer dat we geen fraaie staaltjes meer gaan zien van dit toptalent in deze Giro.

0
Johnny7 4 oktober 2020 om 15:15

Zal dan wel naar Vuelta gaan als die doorgaat.

0
thorsen 4 oktober 2020 om 15:46

Ze mogen nog blij zijn dat er geen ploegentijdrit komt.

0
koos1 4 oktober 2020 om 18:13

De Giro begint wel dramatisch voor Astana met na 2dagen al schaduwkopman en super knecht die uitvallen. Als het alleen maagproblemen is kan hij wel nog de Vuelta halen.

0
ivo001 4 oktober 2020 om 19:18

Bah, daar gaat de witte trui

0
Gilberto 4 oktober 2020 om 21:59

Zonde hoor. Leuke renner waarvan ik heel benieuwd was wat hij hier had gekunt. En daarnaast had een sterk Astana blok ook heel mooi geweest deze Giro

0
jappe666 5 oktober 2020 om 00:43

Dit is echt doodzonde voor de koers… Fuglsang is op papier niet de sterkste ronderenner over 3 weken, maar had dan weer de sterkste ondersteuning bergop. Hij had met MAL en Vlasov geweldig oorlog kunnen maken door van vroeg aan te gaan in ritten nadat hij zijn twee luitenanten vooruit had gestuurd, iets wat Astana altijd al wel graag gedaan heeft.
Flinke domper op de attractiviteit dit… :-(

0
SnellePelle 5 oktober 2020 om 06:55

Heeft hij al een corona test ondergaan?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone