Giro 2019: Oleg Tinkov duikt op in finishplaats Fucecchio
Tinkov tijdens de Tour de France 2016 - foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 mei 2019 om 18:54

Giro 2019: Oleg Tinkov duikt op in finishplaats Fucecchio

In de finishplaats van de Giro d’Italia van vandaag dook een opvallende man op, namelijk Oleg Tinkov. De Russische oud-eigenaar van de Tinkoff-wielerploegen was, gehuld in de oude teamkleding, op zijn fiets bij de aankomst in Fucecchio.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De rijke Tinkov trok eind 2016 de stekker uit zijn wielerploeg. In 2012 was hij ingestapt bij het toenmalige Saxo Bank-Sungard. In de jaren daarna draaiden de rollen om en werd Tinkoff Bank de hoofdsponsor. Nadat bekend werd dat ook de Rus wilde stoppen met sponsoring, liep de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor op niets uit en moest de Tinkoff-ploeg stoppen.

Begin dit jaar gaf Tinkov aan dat hij niet van plan was om terug te keren in de wielersport. Zijn naam dook namelijk op in de zoektocht van Dave Brailsford naar een vervanger voor Sky. Inmiddels is Sky al veranderd in Team Ineos.

 
14 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2019
Topgozer
12 mei 2019
@Maxim Wellicht leuk om dit morgenochtend bij het ontbijt aan je tafelgenoten te vertellen zo van 'hey, ik zag gisteren zowaar Oleg', maar meer niet lijkt me want de nieuwswaarde hiervan is gewoonweg nul.
  12 mei 2019
  It's all about the clicks, lijkt het steeds meer op. Beet weer hoor. Maar idd non-nieuws. PS: Is ook uitgezocht met wie hij belt?
  12 mei 2019
  Ook bijzonder dat die bovenste foto prima is maar dat reacties met de woorden "s*x" of "kl*te" weggeflitst worden...
  Ik heb geen tafelgenoten want reis alleen, dus ik dacht ik plaats het maar hier.
12 mei 2019
Bovenste foto snap ik. Onderste niet zo.
12 mei 2019
@redactie behalve voor dit soort Viva/paardenbladweetjes all due respect voor jullie werk en verslaggeving (!)
12 mei 2019
Hiervoor lees ik WF!
Stel...............dat Eddy hier had gestaan??!?! @Maxim Prima gespot en misschien blijkt het toch later nieuwswaarde te hebben.Dan is de reactie, goed gedaan WF!
  12 mei 2019
  Stel dat er een pratend paard had gestaan.
12 mei 2019
Foto is natuurlijk uitgezocht bij de naam van de finishplaats.
Dat deze man nog nog niet is opgepakt, is al nieuws op zich.
12 mei 2019
Echte liefhebber die Oleg !
12 mei 2019
Helaas geen gelegenheid voor een in promptu interview? Hij had wel degelijk zinnige dingen te zeggen soms, niet zozeer over de koers overigens..

Reacties zijn gesloten.