Giro 2019: Mitchelton-Scott op volle oorlogssterkte op jacht naar het roze

maandag 6 mei 2019 om 09:58
Giro 2019: Mitchelton-Scott op volle oorlogssterkte op jacht naar het roze

Zien we Yates dit jaar wederom in het roze? - foto: Cor Vos

Vorig jaar had Mitchelton-Scott met Simon Yates maar liefst dertien dagen de roze trui in zijn bezit, maar stond het na afloop met lege handen. Dit jaar komt de Australische formatie terug met slechts een doel: het afmaken van het karwei. Dezelfde Yates is hiervoor de aangewezen persoon.

Met Esteban Chaves en Mikel Nieve krijgt hij twee belangrijke klimknechten mee die er vorig jaar ook bij waren. Ook Lucas Hamilton, die zijn debuut in een grote ronde maakt, en Brent Bookwalter moeten bergop aardig hun mannetje kunnen staan voor de Britse kopman. Op het vlakke en heuvelachtige gebied kan hij ten slotte nog rekenen op Jack Bauer, Chris Juul-Jensen en Luke Durbridge.

Het idee om terug te keren voor revanche, kwam van Yates zelf. “De terugkeer naar de Giro is hetgeen wat mij de kracht geeft om elke ochtend weer uit bed te komen”, verwoordt hij zijn ambities mooi. “We waren er vorig jaar zó dichtbij, dat geeft mij de motivatie om het dit jaar nogmaals te proberen en ik probeer dit in de best mogelijke vorm te doen.”

Ploegbaas Matt White heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Je bent zo goed als je laatste overwinning en wij hebben onze laatste grote ronde gewonnen, dus zijn wij een van de grote favorieten”, aldus de Australiër. “We hebben dit jaar voor een vergelijkbare opbouw gekozen waardoor hij in eenzelfde vorm aan de start staat. Dit is een goed begin van het avontuur.”

Aanvankelijk stonden Jack Haig en Sam Bewley op de planning voor de Giro d’Italia, maar beide renners hebben met een blessure af moeten haken. Haig is nog herstellende van een blessure aan zijn knie terwijl ploeggenoot Bewley geblesseerd raakte bij een val voorafgaand aan de proloog van de Ronde van Romandië.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor de flag-it Giro d’Italia
flag-nz Jack Bauer
flag-us Brent Bookwalter
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-au Lucas Hamilton
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-es Mikel Nieve
flag-gb Simon Yates


Giro 2019: Deelnemerslijst

Dit artikel delen:

34 Reacties

Utrecht19 6 mei 2019 om 10:02

Toch ook een prima selectie voor de ondersteuning van Yates.

Mystery Rider 6 mei 2019 om 10:02

Heel sterke ploeg!

Jori 6 mei 2019 om 10:04

Geen Haig? Geblesseerd en/of naar de tour? Verder erg leuk team, waar de knechten toch wel een gokje zijn. Chaves is vraagteken en Hamilton is geweldig talent, maar ook al over 3 weken? Bookwalter is wel zwaktebod naar mijn mening

Gerardv 6 mei 2019 om 10:08

Het verbaast mij ook dat Haig er niet bij is. Was vorig jaar echt een fantastische knecht, lijkt me dat je die wel gaat missen. Zeker omdat Chaves ook geen zekerheidje meer is.

Imbatido 6 mei 2019 om 10:10

Zie net op zijn Instagram 5 dagen geleden:
“It’s been awhile since I’ve been able to train in mountains with a pain free knee. Almost 3 weeks of rest, physio and rehabilitation work since it began. Starting training again made easier with friends and amazing weather.”

Wel een gemis voor Yates.

Jori 6 mei 2019 om 10:13

Ja dan wordt het lastig. Dank je voor het delen!

Munz 6 mei 2019 om 10:09

Yates is mede-topfavoriet met Roglic. Dumoulin daar net onder.

Melkzuur 6 mei 2019 om 11:28

Bernal doet niet mee, Roglic kan volgens mij onmogelijk nog een maand op dit niveau fietsen en zal de laatste week minuten verliezen, Yates is goed, maar ik denk niet goed genoeg. De andere schaduwfavorieten missen een goede tijdrit… Tom pakt ‘m dus denk ik.

Jean Dumas 6 mei 2019 om 11:53

Roglic, met Dumoulin, Yates daar net onder.

elrio 6 mei 2019 om 10:11

Ben benieuwd naar Simon Yates, dit jaar lijken de resultaten niet zo makkelijk te komen als het afgelopen jaar. De ploeg is degelijk, maar vindt ‘in volle oorlogssterkte’ (dacht dat het ‘op volle oorlogssterkte’ was) een beetje overdreven, want dan hadden beide Yates broers er moeten staan en op zijn minst ook Haig.

trickstuff 6 mei 2019 om 10:20

Dacht exact hetzelfde. Op volle oorlogssterkte is simpelweg een favoriete term van de redactie, en daarmee aan devaluatie onderhevig.

Sunrider 6 mei 2019 om 10:49

Gezien de ketose openbaring zou het kunnen zijn dat Simon Yates daar vorig jaar voordeel van heeft gehad. De enorme terugslag zou daar ook mee te maken kunnen hebben.
Ben het ermee eens dat deze ploeg niet op volle oorlogssterkte verschijnt maar het is wel een sterk team.

Covadonga 6 mei 2019 om 21:45

Volle oorlogssterkte en dan A. Yates niet selecteren… Is de ploegleiding gek geworden of heeft wf weer iets uit de duim gezogen?

Witte Trui 6 mei 2019 om 11:32

Ontzettend sterke en uitgebalanceerde ploeg met in mijn ogen de grote favoriet voor de eindzege (op de voet gevolgd door Roglic).

Jos84 6 mei 2019 om 11:54

Als ze op volle oorlogssterkte waren had er 2x Yates gestaan.

nickdt 6 mei 2019 om 12:28

Die laten ze expres niet met 2 rijden, dan kunnen ze per etappe wisselen.

LaurentJalabert 6 mei 2019 om 12:00

Yates voor mij de absolute topfavoriet (en Roglic als hij dit niveau kan vasthouden – maar dat zou toch wel betekenen dat hij gewoon nooit piekt en altijd top is).

Yates z’n tijdrit is ook prima tegenwoordig en een ineenstorting als vorig jaar lijkt me stug.

Bertvd 6 mei 2019 om 12:37

Waarom zou Dumoulin minder zijn dan Roglic? Hij heeft nog niet vaak van hem verloren. Bovendien lijkt Roglic nu al te pieken (voorzie vroeg roze voor hem)

On; yates gaat er gewoon staan, ondanks minder voorjaar

JosebaBeloki 6 mei 2019 om 12:56

Yates zou wel een gedroomde winnaar zijn voor de liefhebber natuurlijk. Veel agressievere manier van koersen dan Roglic en onze Tom. Maar vrees dat de tijdritten hem zullen nekken. Aan de ploeg gaat het niet liggen denk ik, die oogt sterk.

Samlambeej 6 mei 2019 om 13:30

Simon Yates verliest echt niet veel meer in tijdritten. Rond de 30 seconden. Haig is een gemis maar die duivelse Nieve ging vorig jaar na het instorten van zijn kopman nog even zelf de laatste bergetappe winnen en in de Tour ook bijna. De Bask stop ermee na dit seizoen. In mijn beleving een iconische knecht die Mikel Nieve. Goed genoeg om zelf te gaan maar veel te véél te verlegen.

Random wielerliefhebber. 6 mei 2019 om 13:43

Stopt Nieve? Noooo

Verweggistan 6 mei 2019 om 14:33

Ik kan zo snel niet vinden dat Nieve stopt. Wel dat Irizar stopt https://www.wielerflits.nl/nieuws/markel-irizar-39-stopt-ermee-na-clasica-san-sebastian/

Frank 6 mei 2019 om 15:39

Verlegen zoals een vlaming bedoel je? Dat is allemaal gespeeld. Altijd indekken. ‘Kzijt nie goe zenne’. Dat gezeur.

Mwielerfan 9 mei 2019 om 23:50

Roglic valt ook regelmatig aan, romandie gemist?

joowii 6 mei 2019 om 14:05

Sterke ploeg hoor.
‘We hebben dit jaar voor eenzelfde opbouw gekozen’ – hij zakte er in de derde week anders mooi doorheen en dit jaar is die derde week opnieuw beslissend. Is dezelfde vormpiek dan slim? Ben benieuwd…
Verder één van de absolute favorieten. Valt me op dat Lopéz door velen toch vooral als een outsider gezien wordt. Hij heeft t afgelopen jaar toch wel laten zien dat hij klaar is om mee te strijden voor de winst, en die tijdritkilometers vallen toch echt wel mee. Het is dat de trend van de afgelopen jaren het referentiekader wat heeft omgegooid, maar het is alles behalve een giro voor tijdrijders dit jaar. Die klimtijdrit is bijvoorbeeld gewoon super voor MAL. Ik zie hem wel meestrijden, zeker met een team hongerige wolven zoals Astana het hele voorjaar al rondrijdt. Zou mooi zijn als ze het in de eerste week al op z’n kop zetten zoals enkele jaren geleden!
Zin in.

Vlinder 6 mei 2019 om 17:51

Hij doelde volgens mij op de voorbereiding van de Vuelta. Daarnaast denk ik niet dat zijn laatste week in de Giro aan de voorbereiding lag maar aan ‘te hard’ koersen in de eerste 2 weken. Alle energie toen al verspeeld denk ik.

Renzeva 7 mei 2019 om 19:52

Ja eens, Lopez lijkt me en in vorm en klaar voor het winnen van een grote ronde. + dat ze gewoon weer een gruwelijk lekker team bij Astana hebben opgesteld. Mijns inziens een van de sterkste, zo niet de sterkste

Pepsifranck 6 mei 2019 om 14:27

TYLER HAMILTON FOR PRESIDENT!

Jungle Man 6 mei 2019 om 15:05

Sterke ploeg op zich, maar ik betwijfel of deze ploeg de koers in handen zal (willen) gaan nemen.
Yates is er moeilijk af te rijden en zal wel weer telkens tijd pakken door mee te glibberen en in de laatste kilometers er vandoor te gaan.

Romāns Vainšteins 6 mei 2019 om 15:47

Als ie dat kan is het toch de sterkste man in koers ?

Mwielerfan 9 mei 2019 om 23:52

Liever een renner die de beste alle dagen kan volgen en verslaan, dan iemand die erachter bungelt en via de tijdrit wint

Johnny7 6 mei 2019 om 19:13

Vreemd, ben niet zo kapot van deze ploeg zonder Jack Haig… Wat kan Chaves nog? Zonde van die man maar lijkt geen schim meer van wat hij ooit was.

theking 6 mei 2019 om 20:47

Prima ploeg maar of deze ploeg nu zoveel sterker is dan Jumbo Visma of Sunweb betwijfel ik.

alarmstrong 6 mei 2019 om 22:01

Ik zie het Yates dus niet doen: ‘ik sta bij elke wedstrijd aan de start om te winnen’ , mooi niet dit seizoen.

Laatste week wordt het Carapaz tegen MAL ftw, tenzij ze in een greppel duiken

Headlines

Materiaalzone

Populair