Giro 2019: Jelle Vanendert verlaat de koers

woensdag 15 mei 2019 om 15:22
Giro 2019: Jelle Vanendert verlaat de koers

foto: ASO

De Giro d’Italia verliest na de opgave van Tom Dumoulin opnieuw een renner. Jelle Vanendert heeft namelijk besloten om in de ploegleiderswagen te stappen. De renner van Lotto Soudal is alweer de zevende uitvaller.

Zijn werkgever laat weten dat Vanendert teveel last heeft van een ontsteking aan zijn rechterknie. De klimmer heeft voornamelijk last van zijn kraakbeen. De 34-jarige renner volgde in het klassement al op meer dan 27 minuten van leider Primož Roglič.

“Het is vervelend om al na vijf dagen te moeten opgeven”, zo laat hij weten aan Sporza. “Het ziet er niet heel goed uit. Ik had woensdag al last van mijn knie. Bovendien begonnen we vandaag met twee hellingen, wat zeker niet ideaal is”, aldus Vanendert.

Zo verliest de Giro opnieuw een renner, na eerdere opgaves van Hiroki Nishimura, Matti Breschel, Dani Navarro en Dumoulin. Juan Sebastián Molano en Kristijan Koren werden dan weer uit koers gehaald door respectievelijk UAE Emirates en Bahrain Merida.

Dit artikel delen:

6 Reacties

tdcbolide 15 mei 2019 om 15:24

pffff is ook maar twee weken op een jaar een beetje op niveau, zou zijn contract verlengd worden?

0
Hollow Knight 15 mei 2019 om 15:37

Bizarre renner die enkel maar tijdens drie koersen in het jaar goed is. Als ik ploegleider voor Lotto was zou ik investeren in renners die koersen kunnen winnen. Probeer eens een bod te doen op een renner als Oliver Naesen. Ook geen veelwinnaar, maar hij kan zich wel nog verder ontwikkelen denk ik. Moet ook vaak voor Bardet rijden bij AG2R… Yves Lampaert kan ook een interessante renner zijn voor Lotto. Of Jasper Stuyven.

0
Random wielerliefhebber. 15 mei 2019 om 16:03

De namen die jij noemt hebben wel een wat hoger prijskaartje als Vanendert kan ik je vertellen.

Bovendien is Vanendert zijn beste resultaat ooit nog steeds behaald buiten de 3 koersen waar jij waarschijnlijk op doelt :p

0
Titaantje 15 mei 2019 om 16:20

4 koersen, twee weken. De week van de heuvelklassiekers en de week van de Tour de Wallonie. En dan wil hij soms nog subtop zijn in CSS.

0
Nelson 15 mei 2019 om 17:02

Geen erg, zijn seizoen (week) zit er toch al op.

0
koos1 15 mei 2019 om 19:12

Vanendert is een prima renner, maar gewoon niet (meer) voor de grote rondes.
Hij rijd goed in de klimklassiekers en kleinere rondjes, misschien moeten ze dat bij Lotto ook eens zien en hem niet meer in de grote rondes opstellen. Al kan natuurlijk elke renner een blessure krijgen en daardoor moeten afstappen, maar de laatste goede grote ronde zonder afstappen van Vanendert is al een tijdje geleden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone