Giro 2017: Geraint Thomas en Mikel Landa voeren Sky-ploeg aan

Giro 2017: Geraint Thomas en Mikel Landa voeren Sky-ploeg aan

Geraint Thomas (links) en Mikel Landa (rechts) in de Tour of the Alps - foto: Sirotti

vrijdag 28 april 2017 om 11:51

Sky rekent in de Giro d’Italia op de diensten van Geraint Thomas en Mikel Landa. De kopmannen krijgen een sterk klimgezelschap mee naar Italië. “Thomas en Landa zijn twee verschillende types, wij zien dit als een echte kans voor ons”, aldus ploegbaas Dave Brailsford op de ploegwebsite.

Geraint Thomas won vorige week de Tour of the Alps. “Mijn voorbereiding ging erg goed en ik ben er klaar voor”, zegt hij. “Ik kan niet wachten om te beginnen. De Tour of the Alps was mijn laatste wedstrijd, om daar te winnen heeft mijn zeker een boost gegeven. Ik weet dat er een erg sterk veld aan de Giro gaat beginnen. Het zal een zware, onvoorspelbare koers worden.”

Mikel Landa is medekopman. “De Giro gaat een grote uitdaging zijn, maar ik voel dat ik in een goede vorm steek. Het is een uitdaging waar ik klaar voor ben”, aldus de strijdvaardige Bask. “Zoals altijd is het een wedstrijd voor de klimmers, ik denk dat dat mij ligt.”

Opvallende afwezige in de selectie is Elia Viviani. De Italiaanse eer wordt binnen de Sky-selectie hoog gehouden door Salvatore Puccio en Diego Rosa.

Selectie Sky voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-ie Philip Deignan
flag-fr Kenny Elissonde
flag-pl Michal Golas
flag-co Sebastian Henao
flag-by Vasil Kiryienka
flag-es Mikel Landa
flag-it Salvatore Puccio
flag-it Diego Rosa
flag-gb Geraint Thomas

Dit artikel delen:

47 Reacties

michielbrands 28 april 2017 om 11:55

Wow, dit team kan onmogelijk (veel) zwakker zijn als het team wat Froome mee krijgt naar de Tour, Rosa, Elissonde, Henao, Deignan & Kiryienka zou iedereen als knecht mee willen hebben :)

Witte Trui 28 april 2017 om 11:55

Wow, wow, wow! Een ploeg die qua sterkte ook niet zou misstaan in de Tour… Benieuwd hoe de tegenstand hiermee om zal gaan.

Bertvd 28 april 2017 om 11:56

Man man. Wat een ploeg. Je vraagt je af wat er naar de Tour afreist.

Sephiroth 28 april 2017 om 11:56

Toch weer een sterke ploeg, als ze wil pakken dan eerder met een coupe op het vlakke dan bergop zo te zien.

Johnny7 28 april 2017 om 11:56

Dit is inderdaad echt een sterk team.

vlek 28 april 2017 om 11:58
Quote:
Thomas en Landa zijn twee verschillende types, wij zien dit als een echte kans voor ons

Interessant duo; van alle podiumkandidaten misschien wel de grootste uiterste. Ik ben benieuwd hoe ze dat tactisch op gaan lossen. Willen ze de koers in handen nemen, dan zal daar ergens toch een keuze voor een van beide uit moeten rollen. Landa heeft in de bergritten het meest aan Rosa en Tinkoff-Kiryienka gekkigheid, Thomas meer aan de vakkundig afgestelde Kiryienka van de laatste jaren.

Imbatido 28 april 2017 om 11:58

Geen Viviani. Unk.

Edjahh 28 april 2017 om 11:58

Geen Viviani… alles op het klassement dus. Jammer voor Elia. Verwacht overigens niet zoveel voor het AK van Landa en Thomas, zullen tijdens de drie week altijd een minder moment hebben. Verwacht dat Landa in de eerste week al wat tijdverlies zal hebben en Thomas juist in de laatste week. Als ze beide uitrijden gok ik dat ze ergens tussen plek 5-15 eindigen.

Grote Meneer Terpstra 28 april 2017 om 11:59

@michiel. Ik vind het wel meevallen hoor. Henao is het neefje van. Kiryienka is niet meer op het niveau van twee jaar terug en als je achter Elissonde rijdt, zit je nog altijd in de wind ;)

Geit in mijn Kelderman 28 april 2017 om 12:03

Dat sky zo’n B-ploeg kan opstellen is wederom een bewijs dat het wielrennen hard aan nivellering toe is. Straks krijg je Champions League praktijken waarin de kleinere ploegen slechts een voetveeg zijn voor de top teams, voor zover je dat al niet hebt.

Janjanssen98765 28 april 2017 om 12:04

Thomas toch wel de grootste kandidaat om het Quintana lastig te maken, hebben sowieso veruit de sterkste ploeg en ook nog genoeg troeven om mee te spelen.

ditisdavid 28 april 2017 om 12:06

Viviani en Van Poppel moeten ASAP weg daar willen ze ooit nog aan grote rondes toekomen…

Romāns Vainšteins 28 april 2017 om 12:08

Sterkste team so far, het treintje Rosa-Landa-Thomas is er gewoon nog bij wanneer er nog 10-15 man aanhangen. Aangezien Landa niet echt kan tijdrijden hoeven we ons geen illusies te maken wie er kopman zal zijn. Schone taak aan de klimmende toppers om deze robot-der-robots zijn kruipolie de vernieling in te rijden.

xistnc 28 april 2017 om 12:09

Thomas en Landa, eigenlijk net zo goed een vraagteken als een uitroepteken. Thomas moet het doen voor Sky en het parkoers is relatief naar zijn maat. Toch is hij geen topfavoriet. Gaat Sky desondanks de koers op de gekende manier controleren?

Basjee 28 april 2017 om 12:19

Alsof Thomas ook maar enige kans maakt..

Die zakt er de derde week keihard doorheen. Nog niks bewezen in grote rondes en ik zie daar met zo’n zware slotweek in het parcours geen verandering in komen.

Noud89 28 april 2017 om 12:20

Rosa is dit jaar nog niet zo heel sterk in mijn ogen hoor. Geloof niet dat hij op dit moment zomaar bij de sterkste 10-15 klimmers hoort. Landa en Thomas natuurlijk wel twee hele goede renners in potentie. Ben benieuwd of dat Thomas drie weken lang op hoog niveau kan presteren.

rahimns 28 april 2017 om 12:21

op papier een hele sterke ploeg… Thomas, Landa, Rosa en Ellisonde 4 sterkte klimmers. Alleen zal straks de praktijk uit moeten wijzen hoe het met de vorm zit. Maar dit is geen ploeg om te onderschatten.

RobertMollema 28 april 2017 om 12:22

Gerant Thomas samen met Quintana, Nibali, Pinot en A. Yates de kandidaten voor de bovenste plaatsen in het eindklassement. Daarna de Nederlanders.

oborobo 28 april 2017 om 12:29

Geraint Thomas is niet beter dan Tom Dumoulin,Mollema en Kruyswijk.

Petros 28 april 2017 om 12:31

Sky zal zeker proberen te controleren, maar ik vraag mij af of dit team sterk genoeg is om aanvallen van oa Quintana, Dumoulin en Pinot te parreren. Als Quintana goed is en er vol voor wil gaan, gaat het er uiteindelijk om wie Quintana het langst kan bijhouden. Thomas kan daarin tijd goedmaken in het tijdrijden, dat heeft Landa niet. Daarnaast heeft het uiteindelijke kopmanschap ook heel erg te maken met wie er tegen het einde het beste voorstaat. Als één van hen door een val of materiaalpech een paar minuten aan de broek krijgt, is het snel duidelijk.

Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Thomas. Het is mij nog niet duidelijk of hij drieweekse rondes aankan.

ONCE 28 april 2017 om 12:37

Elissonde voor de bergtrui nadat eerst Landa en vervolgens Thomas compleet door het ijs zakken

Skedel 28 april 2017 om 12:45

Een beetje een net-niet team, ben benieuwd of ze enig potje kunnen breken buitenom een kort klassement de eerste dagen van de giro.

Sephiroth 28 april 2017 om 12:46

Ik hoop dat ploegen als movistar, TLJ, Quickstep de oorlog naar het vlakke durven te brengen. Daar is sky een stuk minder sterk.

vanuit de kantlijn 28 april 2017 om 12:48

Goede tactiek van SKY om Quintana goed het vuur aan de schenen te leggen in de Giro, opdat ie uitgerookt aan de Tour begint….

Ab Normaal 28 april 2017 om 12:48

@petros
Dat hij een drieweekse ronde aankan heeft hij al bewezen in de tour, maar dat was als helper van Froome. Toen reed hij zonder druk en was een 15e plaats een prima klassering voor de eerste luitenant.

Nu hij de druk van het kopmanschap moet dragen wordt het volledig anders, dat heeft Landa ook ervaren.
Ik denk dat Landa beter gaat zijn dan Thomas, al is dat puur op gevoel.

Headlines

Materiaalzone

Populair