Giro 2017: Geraint Thomas en Mikel Landa voeren Sky-ploeg aan

Giro 2017: Geraint Thomas en Mikel Landa voeren Sky-ploeg aan

Geraint Thomas (links) en Mikel Landa (rechts) in de Tour of the Alps - foto: Sirotti

vrijdag 28 april 2017 om 11:51

Sky rekent in de Giro d’Italia op de diensten van Geraint Thomas en Mikel Landa. De kopmannen krijgen een sterk klimgezelschap mee naar Italië. “Thomas en Landa zijn twee verschillende types, wij zien dit als een echte kans voor ons”, aldus ploegbaas Dave Brailsford op de ploegwebsite.

Geraint Thomas won vorige week de Tour of the Alps. “Mijn voorbereiding ging erg goed en ik ben er klaar voor”, zegt hij. “Ik kan niet wachten om te beginnen. De Tour of the Alps was mijn laatste wedstrijd, om daar te winnen heeft mijn zeker een boost gegeven. Ik weet dat er een erg sterk veld aan de Giro gaat beginnen. Het zal een zware, onvoorspelbare koers worden.”

Mikel Landa is medekopman. “De Giro gaat een grote uitdaging zijn, maar ik voel dat ik in een goede vorm steek. Het is een uitdaging waar ik klaar voor ben”, aldus de strijdvaardige Bask. “Zoals altijd is het een wedstrijd voor de klimmers, ik denk dat dat mij ligt.”

Opvallende afwezige in de selectie is Elia Viviani. De Italiaanse eer wordt binnen de Sky-selectie hoog gehouden door Salvatore Puccio en Diego Rosa.

Selectie Sky voor de Giro d’Italia 2017 (5-28 mei)
flag-ie Philip Deignan
flag-fr Kenny Elissonde
flag-pl Michal Golas
flag-co Sebastian Henao
flag-by Vasil Kiryienka
flag-es Mikel Landa
flag-it Salvatore Puccio
flag-it Diego Rosa
flag-gb Geraint Thomas

Dit artikel delen:

47 Reacties

nederbelg 28 april 2017 om 12:50

@skedel
Net een skedel-boring gehad, of vraag je hier om een anagram? Dat moet dan wel het ‘deksel’ op je troll-neus zijn.

0
kleomantre 28 april 2017 om 13:00

Ik loop niet warm voor Geraint, die is mooi voor Parijs-Nice maar het langere werk? Ik denk van niet. Grappig genoeg zetten ze bij Sky meestal Geraint in, om in de eerste bergritten z’n werk te doen voor Froome en Poels het hoofdwerk te laten opknappen in deel 2 van de ronde. Dat geeft mij niet het vertrouwen dat Geraint een gehele ronde sterk kan rijden.

0
Striga 28 april 2017 om 13:06

Landa reed vorig jaar geen belabberde tijdrit in de Giro, als hij kort staat wanneer Thomas uit z’n naad scheurt gaat ie echt niet wachten. Thomas is goed maar erg afhankelijk van z’n slaafjes deluxe, zie PN en Trentino. Zie ze allebei rond plek 6-8 eindigen.

0
assen 28 april 2017 om 13:19

Man-man, deze ploeg is een stuk sterker dan ik verwachte! Nog sterker dan BMC… Met Kiriyenka erbij kan deze ploeg een stuk beter controleren, ook op het vlakke.

Thomas heeft nog niet drie weken goed gereden, als ie dat wel doet is het een podiumkandidaat. Hij is beter dan Dumoulin, Kruissie en Mollema, tenminste, in kleine rondjes.

0
josi 28 april 2017 om 13:22

Duidelijk het sterkste Giro-team dat ik tot dusver voorbij heb zien komen. Ben benieuwd wat de strijdwijze zal zijn en welke van de twee kopmannen uiteindelijk boven komt drijven.

0
ONCE 28 april 2017 om 13:27

De rondjes van max 1 week met 3weekse rondes vergelijken is als appels en peren. Renners als Roglic, Dennis en Thomas zijn van die typische renners die het in de kleine rondjes goed doen maar inhoudelijk tekort komen om in de grote rondes dat niveau 3 weken vast te houden. Ik zie Thomas ook echt niet boven de Nederlanders eindigen, misschien 1 van de 3

0
Scott Sunderland 28 april 2017 om 13:43

Ja allemaal goede renners natuurlijk. Maar als het klassement van Thomas en/of Landa tegenvalt dan zou de hele Giro kunnen mislukken voor ze. Deze beide heren zijn voor mij niet direct favoriet nummer één voor de eindzege. Benieuwd.

0
mollemarijden 28 april 2017 om 13:46

Soooo zeg niks anders dan verwacht, maar toch altijd schrik je van de sterkte van deze ploeg.

0
mollemarijden 28 april 2017 om 13:49

Hartstikke jammer wist niet dat Sporza dit jaar de GIRO niet uitzendt :(
Eurosport meeste kloten sportzender v.d. wereld.

0
Matisz 28 april 2017 om 13:56

Landa gaat top zijn ( in de schaduw van Thomas) mark my words

0
alarmstrong 28 april 2017 om 14:08

@ Matisz / Ab
met jullie eens. Als Landa de derde week haalt zonder een Salmonella-Sky-Burger op de team-BBQ, zal het zijn giro worden

0
Wielrennertje 28 april 2017 om 14:19

Sterke ploeg. En dat voor een B-ploeg.

0
Kirsipuu 28 april 2017 om 14:23

Op papier natuurlijk twee ideale kopmannen. Op de ouderwetse sky-manier controleren voor Thomas die tijd pakt in de tijdrit, en als er wordt aangevallen Landa mee sturen.

0
Frits des Jeux 28 april 2017 om 14:38

@once op basis van wat baseer jij dat Roglic geen grote ronde aankan? Die jongen is bezig aan een ontdekkingsreis en reed vorig jaar in de Giro na een val in de Giro Nederland al uit met minuten achterstand. In de huidige vorm ben ik heel benieuwd naar Roglic in de Tour.

Verder heeft Sky een goede ploeg, maar hun Toerploeg met Froome, Sergio Henao (echt een heel niveautje hoger dan het neefje), Poels, Thomas en Kwiatkowski met daarnaast ijzersterke renners als Rowe voor op het vlakke is nog wel wat sterker. Ik heb dit seizoen nog niet de Landa en Rosa van eerder gezien.

0
dark-knight 28 april 2017 om 14:42

Conclusie van Sky na de giro:
Gegokt op een goed klassement en verloren. Beide hebben nog nooit laten zien dat ze kunnen presteren in een grote ronde als kopman. Thomas heeft überhaupt nog nooit laten zien dat hij in een grote ronde kan presteren. Nee dit wordt helemaal niks, vreemd van Sky om niet gewoon Viviani mee te nemen, die zou de Giro nog kunnen redden met wat etappezeges en wellicht de puntentrui.

0
Geraint 28 april 2017 om 15:49

@dark-night,

Overdrijf je nu niet een beetje? In de tour van 2015 stond Thomas tot drie dagen van het einde wel vierde. Dat als knecht en met een loodzwaar voorjaar in de benen. Ik zeg niet dat hij er niet kan doorzakken in de derde week maar hij heeft wel degelijk al eens laten zien dat hij kan presteren in een grote ronde.

En wat Landa betreft, volgens mij is hij nog maar één keer echt als kopman gestart in een grote ronde en dat was de Giro vorig jaar. Hij viel ziek uit maar hij was wel degelijk groeiende toen. Zijn ritten moesten nog gaan komen.

0
Bertvd 28 april 2017 om 16:17

@ Geraint: dark night overdrijft wel een beetje. Toch weet ik nog van die Tour van 2015 dat Gesink (die vlak achter Thomas stond), zich nergens zorgen over maakte, en dacht dat hij er nog wel eens doorheen zou zakken. En zulks gebeurde.

Wat betreft Landa: eens. Daar verwacht ik veel van.

0
Sephiroth 28 april 2017 om 16:18

Daarnaast is hij als schaduwkopman/meesterknecht toch al een keertje 3e geworden en voorheen ook meestal top 40 als knecht.

0
Geraint 28 april 2017 om 16:35

@bertvd

Het was pas raar geweest moest hij er toen niet zijn doorgezakt. Je moet eens kijken wat Thomas allemaal al had gereden voor die Tour 2015. Hij won in Algarve. Dan vol in de kasseiklassiekers, met succes overigens. Denk dat we ons allemaal wel Gent-Wevelgem van dat jaar kunnen herinneren. Een ideale voorbereiding op de Tour kan je dat niet echt noemen.

0
Titaantje 28 april 2017 om 17:52

Het is jammer dat Sky graag opeen gematigd hoog tempo koerst. Als deze ploeg een keer op de eerste of tweede col in een bergrit de gashendel opendraait, dan zijn veel favorieten geisoleerd (buiten Pinot en Quintana).

De ploeg die ze hier het meest moeten vrezen is Cannondale. Die hebben in de breedte nog meer power en zijn 1 van de enige ploegen geweest die de Sky trein al eens in de Tour hebben gesloopt (2013 meen ik).

0
DeLuiaardVanLimburg 28 april 2017 om 18:05

Vind t ook niks, Thomas als ronderenner. Als klassieker/tijdrit/korte ronde kanon vond ik m wel sympathiek, gek eigenlijk.

0
oborobo 29 april 2017 om 14:20

@Mollemarijden

Ook kloten van Eurosport,door onze grote vriendin niet optestellen.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone