Giro 2016: Kruijswijk na val voor onderzoek naar ziekenhuis

Giro 2016: Kruijswijk na val voor onderzoek naar ziekenhuis

foto: ANSA

vrijdag 27 mei 2016 om 18:38

Steven Kruijswijk is in de afdaling van de Colle del’Agnello zwaar gevallen. De rozetruidrager knalde in het spoor van Vincenzo Nibali en Johan Esteban Chaves vol op een sneeuwmuur en moest daarna achtervolgen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
Schade leek mee te vallen
Kruijswijk stond snel op en leek niet direct fysieke schade te hebben. Nibali en Chaves roken hun kans en lieten ploegmaats vanuit de vroege vlucht terugzakken, terwijl onze landgenoot in z’n eentje rondreed. Aanvankelijk leek Kruijswijk de schade te kunnen beperken, maar naarmate de afdaling voortduurde liep zijn achterstand op. Op de slotklim naar Risoul kreeg hij het echter moeilijk, waardoor hij uiteindelijk vier minuten en 54 seconden verloor.

Update, 18.38 – Kruijswijk ter controle naar het ziekenhuis
Naar aanleiding van de val, is Kruijswijk volgens De Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs op weg naar het ziekenhuis van Briançon. Daar wil de kopman van LottoNL-Jumbo naar zijn elleboog en rug laten kijken.

Dit artikel delen:

86 Reacties

ivo001 27 mei 2016 om 22:22

Ik meen me te herinneren dat vorig jaar volgens mij in de Vuelta er ook een renner was die etappes lang doorreed met een breuk in zijn ribben. Niet dat het verstandig is.

NDI22 27 mei 2016 om 22:30

Een gebroken rib hoeft niet pijnlijk te zijn, gekneusd is vaak veel pijnlijker. Hopelijk valt het mee.

Valt Kruiswijk niet dan kan hij minimaal Chaves volgen, zo niet ook gewoon Nibali en wint hij de Giro met 2 vingers in zijn neus. Waar je vind ik wel kritisch naar moet kijken is het feit dat ze weer niemand mee hebben. Talloze voorbeelden van ploegen die renners tactisch vooruit sturen of maar vooruit sturen in het geval dat. Vaak voor niets, maar de keren dat het er wel om gaat valt er altijd een grote beslissing.

rahimns 28 mei 2016 om 09:31

Hij zit alweer op de rollers, laten we het beste hopen… maar het gaat een verschrikkelijke dag voor die jongen worden…

DonQuijote 28 mei 2016 om 10:13

Nou mijn post heeft nogal wat weerstand opgeroepen. Heb nog eens overgelezen wat ik schreef. Ik schrijf dat Nibali het heilige vuur heeft.
En ik schrijf dat Steven fantastisch heeft gereden.
Topsportmentaliteit en heilig vuur zijn 2 verschillende dingen. Natuurljk heeftie een topsportmentaliteit, die stapt vandaag gewoon weer op denk ik. Maar nogmaals: het echte heilige vuur, dat hebben wij Nlers gewoon niet, dat is cultureel. Er zijn uitzonderingen uiteraard, max verstappen is er één van.

Heb de valpartij 10x bekeken, en hij maakt een fout, hij mist de (knijpende) bocht door slecht zicht. Voor hem kun je zien dat Chavez alle zeilen bij moet zetten om de bocht wel te halen. En Nibali.. ja die gaat er vol doorheen maar die is natuurlijk in het voorjaar 10x daar naar beneden gereden omdat hij wist van de mogelijkheden voor hem.Maakte hij die fout door gebrek aan scherpte of omdat hij simpelweg niet zo goed kan sturen als die andere 2?
Ik zweer dat ik dacht toen ze op de top kwamen dat ik hem er “afwezig” uit zag zien waar Nibali vol vuur aanzette. Wellicht wist Steven dat Nibali hem ging aanvallen in de afdaling en was hij onzeker, logisch want hij had een stuurfout eerder al in de giro gemaakt in een afdaling.
Op de spaanse tv zei Carlos Sastre al voor de etappe dat Kruijswijk een matige daler was en afdaling van de Agnello zeer technisch, hij zei het zelfs 2x om aan te geven dat daar het breekpunt kwam te liggen. Dus in het peloton wist iedereen, Steven dus ook, dat het daar ging gebeuren.

Ik vind het trouwens fenomenaal en karakter dat hij maar 4,5 minuten verliest..35 km alleen op het vlakke rijden en dan een lastige klim. Na zo´n valpartij brrr. Hij is echt wereldtop, maar ja..winnen is iets anders.

schipperaar 28 mei 2016 om 10:38

Wat heilig vuur,zij die het heilig vuur hebben,kunnen alles alleen, zoals Kramer, Schippers, Vos, Raas, en noem maar op. De pest is juist als ploegleiders voor je gaan nadenken. Die bocht was nog flauwer dan Bassie en Adriaan maar Nibali, fris of niet, gaat op de automatische piloot, ook zonder voorkennis omdat ie het juist leuk vind om hard te gaan. en geen schrik heeft; Een echte daler zit in zijn fiets, Steven zat er bovenop.
Alle heren pleogleiders hebben zelden vooraan gereden en ook niet hoeven dalen op het scherpst vd snede. Ipv een handvol ploegleiders, gewoon een superdaler in dienst nemen.

DonQuijote 28 mei 2016 om 10:52

Schipperaar bedoel je te zeggen dat Steven op zich in heeft laten praten door de ploegleiding? En daardoor te bedachtzaam naar benee ging en zich te bewust geweest kan zijn van wat hem te wachten stond en niet in een flow daalde zoals Nibali?

Die bocht was geen flauwe bocht hoor, lang dat wel.

schipperaar 28 mei 2016 om 11:02

DQ

DonQuijote 28 mei 2016 om 11:07

Ik weet niet wat DQ betekent :)

schipperaar 28 mei 2016 om 11:22

Again dan, als je aan 60/70 peruur daalt kan het nooit een scherpe bocht geweest zijn.
Aan een ploegmaat had ie niks gehad want weinigen zijn het afdalen machtig. In Nibali’s wiel zou ie misschien ook hebben afgeweken zoals Chaves die maar net met de schrik vrij kwam. Als je bang bent, kan je erop wachten onderuit te gaan.
Nibali heeft, voor zover ik weet, nog zelden of nooit een bocht gemist.
Ploegleiders die zelf nooit hebben kunnen dalen, kunnen zich beter distancieren om “advies” te geven

DonQuijote 28 mei 2016 om 11:30

ok nu begrijp ik je. Inderdaad.

Jacco van Stierop 28 mei 2016 om 11:41

@schipperaar
Giro 2010, 7e etappe, Nibali schoof onderuit tijdens het afdalen in de roze trui. Ook toen wachtte er niemand.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone