Giro 2016: Kruijswijk na val voor onderzoek naar ziekenhuis

Giro 2016: Kruijswijk na val voor onderzoek naar ziekenhuis

foto: ANSA

vrijdag 27 mei 2016 om 18:38

Steven Kruijswijk is in de afdaling van de Colle del’Agnello zwaar gevallen. De rozetruidrager knalde in het spoor van Vincenzo Nibali en Johan Esteban Chaves vol op een sneeuwmuur en moest daarna achtervolgen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
Schade leek mee te vallen
Kruijswijk stond snel op en leek niet direct fysieke schade te hebben. Nibali en Chaves roken hun kans en lieten ploegmaats vanuit de vroege vlucht terugzakken, terwijl onze landgenoot in z’n eentje rondreed. Aanvankelijk leek Kruijswijk de schade te kunnen beperken, maar naarmate de afdaling voortduurde liep zijn achterstand op. Op de slotklim naar Risoul kreeg hij het echter moeilijk, waardoor hij uiteindelijk vier minuten en 54 seconden verloor.

Update, 18.38 – Kruijswijk ter controle naar het ziekenhuis
Naar aanleiding van de val, is Kruijswijk volgens De Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs op weg naar het ziekenhuis van Briançon. Daar wil de kopman van LottoNL-Jumbo naar zijn elleboog en rug laten kijken.

Dit artikel delen:

86 Reacties

JoopBeerendries 27 mei 2016 om 19:27

Ik vind dat de ploegleiding al sinds het vertrek van Raas alleen maar achter de feiten aan holt..
Ze hebben een viezerik als Dekker nodig om de boel te sturen

ruud gullit 27 mei 2016 om 19:34

@joop, ik hoop dat je Thomas bedoeld?

miguelon 27 mei 2016 om 19:42

@jboen, akkoord voor Kruijswijk, maar Dumoulin, nee, die wint nooit een grote ronde. Hopelijk komt Kruijswijk ooit nog eens in een positie als 4 uur geleden (wat lijkt dit al een eeuwigheid)

DonQuijote 27 mei 2016 om 19:47

Vandeweek zei ik al dat hij er erg moe uitzag na een etappe. Dat hij dan zo´n fout maakt is niet heel gek. Toen ze bovenop de Agnelllo waren kon je al nattigheid voelen; Nibali als een tijger; tasje aanpakken, jasje aan en als een pijl vol vuur naar beneden; al zijn bewegingen straalden fanatisme uit en bj Steven niet. Vermoeidheid? Gebrek aan het heilige vuur dat ons nederlanders zóveel titels heeft gekost (3 wk voetbal finales, Steven Rooks die net over de streep keihard Indurain en Bugno voorbij sjeest doordat hij te laat aanging. etc.)
Nibali huilde tranen met tuiten nadat hij over de streep kwam, dat is het heilige vuur.

Niettemin heeft Kruijswijk fantastisch gereden ( dat is nou zo´n typische nederlandse reactie "toch heeft hij heel goed gereden") maar ja ik ben dan ook een nederlander.

Je vraagt je wel af waarom er niemand mee zat vooruit van lotto jumbo. Tis al zovaak gezegd hier; kan geen toeval zijn dat het dezelfde ploegleider betreft als van Dumoulin vorig jaar.
Is gewoon heel nederlands; kunnen zeggen dat je had kunnen winnen is voldoende.

Cubblestone 27 mei 2016 om 19:51

Als er echt een patron meereed hadden ze gewacht! Maar die zijn er niet meer..

Wheely 27 mei 2016 om 19:51

Echt balen dit. Ik was er al bang voor dat het op deze manier mis zou gaan. :(

djoriana 27 mei 2016 om 19:53

Pim Sedee ‏@PimSedeeRTL 2m2 minutes ago View translation
Onduidelijk of #kruijswijk morgen start zegt ploegleider Engels: Het zag er niet goed uit, heb geen goed gevoel. Maar hoeft niets te zeggen.

djoriana 27 mei 2016 om 19:56

waarom gaat de giro ook Frankrijk in…

Di_Rossi 27 mei 2016 om 20:17

@Don. Eens, echte winnaarsmentaliteit zit niet in ons bloed. We zijn te snel tevreden, leuk dat je meedoet en als er een kans is meteen hosanna en iedereen oranje de kroeg in.
Het gif om te winnen hebben er te weinig, nl’ers zij ook vaak te verwend en hebben het te goed. Als je vanuit armoede een kans krijgt om geld te gaan verdienen met sport is het je enigste. Alles gaat dan aan de kant. Vaak net die laatste % die het verschil maakt.

Kirsipuu 27 mei 2016 om 20:24

Wat een onzin over de sportmentaliteit van Nederlanders. Al die sporters die van de zomer medailles gaan winnen zijn zeker geen Nederlanders? Verstappen is ook geen Nederlander? Nederland presteert juist super goed in de topsport.

Wildebert 27 mei 2016 om 20:27

Pieter, Ranomi, Richard, Max, Wout, Matthieu, Epke, Inge, Ankie, Leontien…. Sommigen zien het niet geheel neutraal meer. Maar met een foute tactiek en te weinig vrienden wordt het moeilijk. En gisteren dacht het merendeel hier ook al dat het binnen was.
On. Hoop dat het nog een beetje meevalt en hij ‘gewoon’ kan uitrijden.

Romāns Vainšteins 27 mei 2016 om 20:28

Tenenkrommende bullshit idd dat gejammer over die topsportmentaliteit, ik heb maar weinig iemand zo gebrand zien koersen als Kruijswijk deze giro, de afdaling is gewoon zijn achilleshiel en die ging vandaag bloot.

Erica-de-moeder-van-Niki 27 mei 2016 om 20:28

Jongens en meisjes, tot aan vandaag waren veel volgers hier vol lof over Kruijswijk en de ploeg. Nu maakt Steven een stuurfout (weliswaar met grote gevolgen) en wordt meteen de Nederlandse mentaliteit, de slechte ploeg, en god weet wat er weer bijgehaald. Domme pech bestaat gewoon mensen, en er zijn al veel grote rondes door verloren!

ajvs 27 mei 2016 om 20:33

Kunnen de mensen die blijven roepen ‘ik vond hem er gister al moe uitzien’ alsjeblieft hun mond houden? Hij zat verdikkeme mee met Chaves en Nibali

ciclismo puro 27 mei 2016 om 20:33

Idd. ongelooflijke onzin over mentaliteit. Kruijswijk is toonbeeld van pure topsporter met winnaarsmentaliteit. Geeft direct na de koers een ‘domme fout’ toe. Dat is ook onderdeel van topsport, op eigen presteren reflecteren. Go Kruijswijk!

Wildebert 27 mei 2016 om 20:34

Te makkelijk oordelen vanaf de bank…..ons kleine landje doet het op vele punten nou niet echt super, maar met sport blazen we aardig mee.

Di_Rossi 27 mei 2016 om 20:34

Voorbeelden genoeg van toppers in de sport. Daar doe ik niets aan af. Echte talenten komen altijd bovendrijven. Het zijn er alleen te weinig met de mogelijkheden die wij hier hebben. In grote mondiale sporten, voetbal(wk/wk)/atletiek/wielrennen winnen we amper.
Mensen slaan na de 1e overwinning van Max ook weer meteen de andere kant door.
On topic: duimen dat het meevalt en morgen kan opstappen. Aanklampen en die 3e plaats minstens vasthouden!

Contador#N.1 27 mei 2016 om 20:35

kuch, kuch, kuch. Jammer dat ik dit nog moet meemaken naar vorig jaar met Dumoulin. Alsjeblieft wielergoden gun mijn de overwinning van Contador in de tour anders is dit wielerjaar afschuwelijk voor mij. Fingers Crossed

grootverzet 27 mei 2016 om 20:39

Om nu te zeggen dat Kruijswijk niet over de juiste mentaliteit beschikt dat slaat nergens op. Is die roze trui hem zomaar op zijn schouders komen vliegen. Heeft hij vorig jaar niet geweldig geknokt. Hebben zowel hij als Poels niet een hele lange weg moeten afleggen om weer renner te zijn. Oh ja Dumoulin die heeft ook op zijn dooie gemakje 6 dagen in het roze rondgereden. Nee, daar is voor geknokt. Epke, Dafne, Kromo, dames handbalteam noem ze allemaal maar op. Wat hebben zij gemeen. Dat zij volledig op eigen krachten in een land waar weinig geld naar de sport gaat en waar je niet de beste middelen en de beste trainers en coaches hebt rondlopen toch mooi tot de wereldtop zijn gaan behoren. Het zijn vaak eenlingen, speciale talenten en dat maakt het des te specialer wat zij presteren. Daar mag je trots op zijn. Het is belachelijk als je gaat vergelijken met welke budgetten ndl sporters moeten werken tegenover andere landen. En als het resultaat een keer wat tegenvalt haalt het NOC meteen je budget naar beneden en ben je kansloos geworden ooit nog top te worden. Het is vechten op meerdere fronten en daar hoeven veel buitenlandse sporters nooit mee bezig te zijn.

Romāns Vainšteins 27 mei 2016 om 20:43

Laat het hier aub niet verzanden in dat EpkeMaxiDaffyAnkieHokkie-stokkieRobben-geneuzel, daar is op het forum een topic voor.

Jean Dumas 27 mei 2016 om 20:46

Het is toch gebrek aan ervaring. Die afdalingen hier zijn zo lang, dat je absoluut een ploegmaat bij je moet hebben. Zie Plaza en Scarponi.

Verzuurde Benen 27 mei 2016 om 20:47

Iedereen heeft blijkbaar schuld.
Kruijswijk daalde tot vandaag niet erg goed.
Eten in de afdaling is gevaarlijk.
Twee renners vlak voor hem en dan nog de bocht missen.
Lijkt mij dus een fout van Kruijswijk.

vinnievidefietsen 27 mei 2016 om 21:00

Steven zat op de top en-bloc en kon niet effe rustig eten en drinken, want Nibali knalde door. Stomme fout in de afdaling, maar duidelijk dat ook Steven niet meer de friste is, logisch ook, na bijna 3 weken. Wel slim van Nibali om dat te doen, ervaring spat er dan vanaf. Toch hebben Chaves en ook Nibali ook een flink jasje uitgedaan vandaag, zeker. Nu benieuwd naar de update vanuit Briancon, maar dat kan nog wel effe duren bij die Fransen vrees ik…

Thijs E 27 mei 2016 om 21:04

Ik zie dat het NK “achteraf je gelijk halen” begonnen is en de strijd om de eerste plaats is zeker spannend!

JoopBeerendries 27 mei 2016 om 21:08

@ruud gullit dit zijn toch puur afwachtende blunders.
Eric D verloor de omloop t volk Door een mislukte, maar tactisch toch verfijnde pokermove.
Schat ik toch hoog in

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone