Girmay kan leven met tweede plaats: “Van der Poel reed de sterkste sprint”
foto: Cor Vos
woensdag 14 september 2022 om 18:18

Girmay kan leven met tweede plaats: “Van der Poel reed de sterkste sprint”

Biniam Girmay moest op de Citadel van Namen zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. Het talent uit Eritrea eindigde zo als tweede in de GP de Wallonie. “Ik kan hier wel mee leven. Ik had kunnen winnen, maar ik heb verloren. De sterkste heeft gewonnen”, oordeelt hij in het flashinterview.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben blij met vandaag, want ik was ziek in Canada”, aldus Girmay. “Maar de ploeg deed geweldig werk. Ik voelde mij goed in de finale, maar in de laatste bocht raakte ik het wiel van Mathieu kwijt. Hij was sterker dan ik in de sprint en ik kon niet dichterbij komen. Dan is het prima om tweede te zijn.”

Eerder dit seizoen vochten Van der Poel en Girmay ook al mooie duels uit. “Ik ben blij voor hem. Hij is erg sterk en ik mag hem wel. Hij reed vandaag een goede sprint, dus felicitaties aan hem”, klinkt het. De kopman van Intermarché-Wanty-Gobert is ook complimenteus over zijn ploeggenoten. “Op de slotklim hadden we alles onder controle. Ze deden super goed werk, tot de finish. Maar niet alleen vandaag, dat doen ze het hele jaar al.”

Tot slot had de interviewer nog een vraag voor Girmay, die duidelijk en met een lach antwoord gaf: “Ja, ik ben klaar voor het WK.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
14 september 2022 19:00
Jammer van Girmay om zo te koersen. Door zo te plakken bij Mathieu haalt hij de irritatie over zich heen. Daarbij denk ik dat hij meer dan goed genoeg is om zijn eigen koers te rijden. Plakken in het wiel bij Mathieu gaat hem en Mathieu uiteindelijk meer kosten dan hem lief is.
  14 september 2022 19:02
  Hij is het gewend om daar te zitten.
  14 september 2022 20:04
  Hij gaat zicht als ie zo blijft focussen op wieltjes plakken ipv eigen koers te rijden zich steeds impopulairder maken
  14 september 2022 20:10
  Wat een gejank over het vermeende wieltjeszuigen van Girmay. VDP deed het zelf al meermaals bij van Aert en dan is het plots 'tactisch slim rijden´.
  14 september 2022 20:11
  De grootste kans op winst vandaag voor vdPoel, Girmay en andere heuvelsprinters was ploegmaats laten controleren en wachten tot 200m van de finish. Dat hebben zowel Mathieu als Bini gedaan. Waarom Girmay dan weerom met die sneue beschuldigende vingertjes gewezen moet worden ontgaat mij volledig.
  14 september 2022 20:47
  Girmay heeft ook succes gehad door op deze manier op het wiel van VDP te rijden. Hij moet wel oppassen dat het niet tegen hem gaat werken, want uiteindelijk is dit toch redelijk makkelijk te omzeilen. Het maakt dat ook VDP zich tactisch weer anders kan gaan opstellen.
  @beer, ik kan me herinneren dat jij je heel erg hebt opgewonden bij wedstrijden waarbij VDP volgens jou alleen maar in het wiel zat bij Van Aert. Vind je het nu irritant als iemand wieltjes zuigt, of mag er niet om gezeurd worden?
  14 september 2022 21:00
  Als er al iets irritant is, dan is het wel dat wielerflits vol zit met mensen met een dubbele standaard. Zoals jij dus.
  VDP rijdt op WVA's wiel: joepie de poepie. Girmay schaduw VDP: afmaken die Eritreër.

  Rare jongens die VDP-fanboys.
  14 september 2022 21:02
  Punt 1 je leest echt heel slecht (niets nieuws)
  Punt 2 je geeft geen antwoord op de vraag.
  14 september 2022 21:05
  edit wf: gedraag je
  14 september 2022 21:09
  Ik mis Marlin opeens. Wel heel gek dat die opeens van het Wielerflitspodium is verdwenen, hij was zo actief.
  14 september 2022 21:13
  Die is waarschijnlijk jouw voorspelling van REV's Vuelta nog eens aan het nalezen. Genieten!
  14 september 2022 21:47
  En daar ben ik na de Vuelta keurig op teruggekomen. Typisch dat je het daar dan niet over hebt.
14 september 2022 20:37
Lijkt me niet bevorderlijk om na Canada eerst weer hierheen te vliegen voor deze wedstrijd en daarna naar het WK te gaan. Ik zou er tureluurs van worden.
14 september 2022 21:43
Goeie coureur maar wat een plakkertje zeg bijna even erg als Matthews. Die reis van canada naar hier en dan verder naar Australië slaat ook nergens op hij lijkt wel verlekkerd op jetlag.
15 september 2022 06:53
Dat binnen een halfjaar Girmay het stigma plakker hier opgeplakt krijgt is een puur gevolg van dat hij MvdP eens lekker te pakken had in de giro natuurlijk. Ook is er een aantal MvdP fans die geen heldverering zonder tegenstreverbashen bezigen kunnen.

Zonde en afleidend van waar het om draait.

Girmay doet hier, evenals van Aert in Montreal, een goede zaak. Die zitten nu met een Pogacar resp. MvdP die zich (mentaal) sterker voelen en in paniek (hetmoetnudicht!!) situaties toch iets sneller het initiatief zullen pakken.

En dat op en neer vliegen naar Canada is gestoord natuurlijk, dikke dikke dikke flater van Wanty die vast gestoeld is op de thuiskoers moeten rijden. Dan had je Canada moeten skippen, nu krijg je het nog aan de stok met Eritrea.
  15 september 2022 07:37
  Eens.

  Alleen dat op en neer vliegen heeft waarschijnlijk met zijn visum te maken. Kans is groot dat Girmay alleen vanuit Europa Australie binnen mag komen. Australie is nogal mierenneukerig met zijn visa en regeltjes. En ik kan me herinneren dat het ook al een heel gedoe was voor IWG om hem in Europa te krijgen voor langer dan een bepaalde tijd. Rare dingen toch, die visa.
  15 september 2022 08:35
  Ik denk dat hij zelfs nog steeds om de paar maanden terug moet naar Eritrea om een geldig visum te hebben om in Europa te blijven koersen. Wat gelukkig niet zo erg is omdat hij zelf ook regelmatig terug wil naar vrouw, kind en familie. Maar het is wel een gedoe waar een ander zich niet druk om hoeft te maken.
  Dat plakkersimago is inderdaad onnozel. Elke renner met een goede sprint zet die wel eens op die manier in. En Girmay doet het zeker niet in elke race, zit vaak genoeg mee in een kopgroep.
  15 september 2022 11:20
  Goh onnozel... Iedereen mag koersen zoals hij wil, maar de populairste renners zijn toch de aanvallers en de initiatiefnemers? Zuinigerds als Matthews en Gerrans waren toch ook nooit de meest geliefde renners?
  15 september 2022 11:29
  Ehm volgens mij zitten we nu krap een halfjaar met een superjong nieuw talent die zijn grootste koers won door mee de aanval in te gaan. Dat hij nu als Gerrans / Matthews geframed wordt is gewoon een direct gevolg van een hap uit de lokale oogappel nemen.
  15 september 2022 11:36
  Zal wel meespelen, maar echt een aanvaller is het toch ook nog niet gebleken? Gerrans zat ook wel eens in een aanval mee, hoe had hij anders Milaan Sanremo gewonnen? :D Of Matthews met zijn prachtige zege in de Tour? ;)

  In tijden van Pogi's, Matjes en Lil Revs bevallen meer behouden topperts als Bini of Vingegaard toch wat minder denk ik.
14 september 2022 18:54
Vond hem eigenlijk sterker en was zeker verdiend geweest als de Afrikaanse diamant had gewonnen.
  14 september 2022 19:18
  Dat mag jij vinden. En dat verwacht ik zelfs van jou.

Reacties zijn gesloten.