Gimondi: “Ik hoop dat Kruijswijk de Giro wint”

Gimondi: “Ik hoop dat Kruijswijk de Giro wint”

foto: Sirotti

zondag 8 januari 2017 om 16:50

Steven Kruijswijk heeft succeswensen vanuit een bijzondere hoek gekregen. De Italiaanse wielergrootheid Felici Gimondi steunt de Nederlander in de komende Giro d’Italia. “Hij is zeer getalenteerd”, vertelt Gimondi in La Gazzetta dello Sport.

Verkenning bergetappes
Kruijswijk was in Italië om het parcours van de Granfondo Gimondi Bianchi te rijden. Granfondo is een tak binnen de wielersport waarbij voornamelijk recreanten een lange afstand op tijd afleggen. Gimondi en fietsenmerk Bianchi – waar LottoNL-Jumbo op rijdt – zijn de naamgevers van deze Granfondo. Het kwam Kruijswijk goed uit, want zo kon hij enkele beklimmingen uit de komende Giro vast verkennen. Hij week zelfs even van de route af om de Boccola naar de oude stad van Bergamo op te rijden, de finish van de vijftiende etappe. “Het is een groot voordeel als je de belangrijke punten van een rit al kent. Daarom wilde ik ook even naar Bergamo”, legt Kruijswijk uit.

Gimondi gecharmeerd van Kruijswijk
Gimondi, die in zijn carrière alle drie de grote rondes, Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, de Ronde van Lombardije én het WK wist te winnen, heeft een hoge pet op van Kruijswijk. “Vorig jaar had hij het fietsenmerk Bianchi bijna al de winst in de Giro bezorgd, als die vreselijke val er niet was geweest. Ik won de vijftigste Giro en ik hoop dat Steven dit jaar de honderdste wint. Hij is zeer getalenteerd. Dat hij in deze kou ook nog even de klim naar Bergamo verkent, zegt alles over zijn toewijding”, aldus de Aristocraat. Verder kwam Kruijswijk onderweg ook de Colle de Gallo en de Colle del Selvino tegen.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Raafje 8 januari 2017 om 16:55

Ha, grappig dat Gimondi voor Kruijswijk is, in plaats voor Nibali of Aru.

Sjon 8 januari 2017 om 17:02

Mooi voor Bianchi, deze reclame als wielernieuws gebracht. Het lijkt van Barneveld wel: “Kruiswijk had kunnen winnen, als hij de nieuwe slimme radiatorfolie van TONZON had gebruikt.”

r525 8 januari 2017 om 17:14

Ah het heeft dus alles met Bianchi te maken, en toevallig zit Kruijswijk op die fiets…
Dan mag de redactie er best bij zetten dat het een advertorial is ;)

Orakel 8 januari 2017 om 17:41

Uiteraard een reclamestunt, al zal Gimondi vast en zeker onder de indruk zijn geweest van Kruijswijk’s optreden in mei 2016. Dat was gewoon mooi, aanvallend en kwalitatief sterk koersen.

schipperaar 8 januari 2017 om 17:52

Roze geur en maneschijn alom maar hij is goed bezig door de boel al te verkennen op de punten waar ie toe kan slaan.
Nu nog minitieus de tijdrit verkennen.

Romāns Vainšteins 8 januari 2017 om 18:39

Kruijswijk verdient met name meer de girowinst dan alle anderen vanwege zijn absolute toewijding aan deze ronde, niet omdat hij op een bepaald merk carbon rondtuft.

Baukema Tomoulin 8 januari 2017 om 18:53

Aru en Nibali zijn natuurlijk ook geen echte Italianen… Eilanders!

klootje kriekeljon 8 januari 2017 om 19:15

Prachtig compliment! Ik hoop er ook op.

Pédaleur de charme 8 januari 2017 om 19:34

@Baukema
De afstand tussen Brabant en Lombardije is inderdaad kleiner dan die tussen Lombardije en Sicilië.

Baukema Tomoulin 8 januari 2017 om 19:56

@Pedaleur: Dat is volgens mij hetzelfde probleem als tussen Ajax en Feyenoord. Ajax-supporters zien liever een willekeurige buitenlandse club winnen in europa dan Feyenoord en vice virsa. Mainlanders in Italië hebben het over het algemeen niet zo op de eilanders

Turtlehead 8 januari 2017 om 20:18

Ik ook. Ik ook. Was het maar vast zo ver.

fan11 8 januari 2017 om 20:25

Heb nu al weer zin in de giro. Behalve dan in die helmen van LottoNL, wat een domper op het tenue.

123poetertjes 8 januari 2017 om 21:12

O je, gaat dit nu vier maanden door? In dat geval kijk ik al uit naar de eerste dergelijke analyse waarin Kruijswijk niet genoemd wordt, dan wordt het hier pas gezellig.

Anyway, wel een mooi compliment natuurlijk. Hup Bianchi!

Japsie 8 januari 2017 om 22:46

Commercieel Bianchibabbeltje.

Djoop 8 januari 2017 om 22:54

Ja, Gimondi zal niet uit het Zuiden van Italië komen. Wel een mooi compliment van een bijzonder mooie man. Ik geloof dat hij daar trouwens oprecht in is. Ze zijn -ik denk met recht- trots op de ontwikkeling van de Giro en de toegenomen interesse uit Nederland.

Spinergy 9 januari 2017 om 09:38

Ik hoop het ook.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair