Gilbert over toekomst: “Waarom moet ik nu al denken aan stoppen?”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2019 om 13:46

Gilbert over toekomst: “Waarom moet ik nu al denken aan stoppen?”

Philippe Gilbert mag dan ‘al’ 36 jaar oud zijn, de klassiekerspecialist denkt nog lang niet aan stoppen. “Ik haal nog altijd een heel goed niveau”, zo vertelt Gilbert voor de start van het Critérium du Dauphiné aan Sporza. “Ik ben altijd op de afspraak, dus waarom moet ik nu al denken aan stoppen?”

Dat Gilbert nog altijd uitstekend presteert, liet hij dit voorjaar zien met winst in Parijs-Roubaix. De renner van Deceuninck-Quick-Step wil dan ook graag door. “Met zoveel motivatie en potentieel zou het stom zijn om te stoppen”, aldus Gilbert, die verder weinig kwijt wil over zijn toekomst.

Over Lefevere: “Ik spreek niet in de media over een nieuw contract”
“Zodra er een beslissing is gevallen, zullen jullie het wel weten. Ik ga niet zoals Patrick (Lefevere, teammanager red.) in de media praten over een nieuw contract. Dat is iets tussen ons. Hij spreekt graag in de pers, maar ik doe er niet aan mee. Ik spreek alleen over mijn toekomst met Patrick en mijn manager. En niet in de media.”

Gilbert rijdt met het Critérium du Dauphiné zijn eerste wedstrijd sinds Luik-Bastenaken-Luik. “De conditie is goed. Ik kijk er echt weer naar uit om koersen te rijden. De openingsrit is meteen zwaar met een klim van tien kilometer. Later in de week zijn er kansen om een etappe te winnen.”

RIDE Magazine