‘Giant-Shimano blijft hoe dan ook bestaan volgend seizoen’

Door , donderdag 3 juli 2014 om 12:14

Team Giant-Shimano lijkt gered voor 2015. De Nederlandse ploeg van manager Iwan Spekenbrink weegt nu de verschillende mogelijkheden af. Marketingmanager van Giant Tom Davies is zeker van zijn zaak: “Deze ploeg blijft gewoon bestaan en rijdt in 2015 ook weer de Tour de France”, beweerde hij tijdens de ploegenpresentatie in Leeds tegenover het Algemeen Dagblad.

Op 10 april van dit jaar kwam naar buiten dat Giant niet voor vier jaar had getekend, zoals door de media aangekondigd, maar voor slechts het lopende seizoen. “Sindsdien hoor ik geruchten dat Giant zou stoppen met de sponsoring”, klinkt Davies verontwaardigd. “Maar dat is onzin. Ik begrijp dat de tragedie van Belkin tot veel teleurstelling en wantrouwen leidt in Nederland, maar wij stoppen niet. Wij zijn niet voor een jaartje in dit project gestapt.”

“Fietsmerken die ploegen overeind houden, is ongezond”
De woorden van Davies klinken bemoedigend, maar op het contract ontbreken nog altijd de handtekeningen. Volgens Spekenbrink is dat niet raar, daar Giant nog niet weet in welke rol zij volgend jaar aan de ploeg is verbonden. “Op dit moment zijn we het beste scenario aan het kiezen”, verklaart hij. “Dat draait om geld, ambitieniveau en om wie er betaalt. Misschien moet er naast Giant nog een handtekening bij van een andere club. Dat zou ideaal zijn.”

Davies wilde daar niet al te veel op in gaan, maar het lijkt er dus op dat Giant ook geen budget over heeft om nog een vol seizoen als hoofdsponsor aan de ploeg verbonden te blijven. Hij noemt de trend dat steeds meer fietsmerken een wielerploeg (Cannondale, Trek, Giant-Shimano en Lampre-Merida) onderhouden, dan ook ‘ongezond’. Ook BMC is een fietsmerk, maar die noemt Davies bewust niet: “Je hebt Katusha, Astana, Tinkoff-Saxo Bank, Team Sky, BMC en Omega Pharma-Quick Step. Die hebben allemaal geld van sugardaddies, of krijgen hulp van de overheid. De rest moet het op een andere manier zien te rooien. En dan krijg je dus dat fietsfabrikanten als Cannondale en Trek wel te hulp móeten schieten.”

Toch is Giant niet van plan om de wielerwereld gedag te zeggen. “Dat kan ook niet. Dit is onze markt, we kunnen niet zomaar overstappen naar zeilen of paardrijden. Wat we in het peloton missen is stabiliteit. Vorig jaar waren wij het, Euskaltel en Vancansoleil-DCM. Nu valt Belkin weer om, dat is waardeloos”, aldus Davies. Giant was voorheen de fietsleverancier van de Belkin-formatie.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll