Giant-Alpecin wil verlengen met Degenkolb

Giant-Alpecin wil verlengen met Degenkolb

Foto: Sirotti

donderdag 7 januari 2016 om 12:00

Giant-Alpecin is er alles aan gelegen om John Degenkolb langer aan zich te binden. De sprinter annex klassiekerspecialist heeft een contract dat aan het einde van dit seizoen afloopt. Degenkolb is daarnaast op de teampresentatie van Giant-Alpecin uitgeroepen tot Duits renner van het jaar.

Wederzijdse interesse
Teammanager Iwan Spekenbrink sprak op de presentatie in Berlijn de hoop uit Degenkolb langer bij de ploeg te houden. “John is het DNA van het team. We moeten niet te lang wachten”, aldus Spekenbrink. De Duitse winnaar van de jongste Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix staat zelf ook open voor een langer verblijf bij de Duitse formatie. “Ik ben al jaren zeer tevreden over team en begeleiding. We hebben ook al een paar goede gesprekken gehad.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

xistnc 7 januari 2016 om 12:22

Door Kittel te lozen is de ploeg minder topzwaar, wat ruimte biedt om Degenkolb te behouden. Mocht bijvoorbeeld Barguil dit jaar opeens wel de sprong maken die eigenlijk al voorzien was, dan krijgt de ploeg opnieuw een luxeprobleem.

0
kelderfan 7 januari 2016 om 12:28

@xistnc
Bora 18 heeft ook plannen. Dus een luxeprobleem zal het wel niet worden.

0
klassementsrenner 7 januari 2016 om 12:38

Tony Martin heeft vorig jaar gezegd dat hij graag met Kittel en Degenkolb in een ploeg wil rijden. Dus ik denk dat we niet verbaast moeten zijn als Degenkolb naar Quickstep gaat. Kittel achterna.

0
Raafje 7 januari 2016 om 12:44

@klassementsrenner
er staat in dit bericht dat er wederzijdse interesse is dus ook van Degenkolbs kant. ik denk dat degenkolb wel blijft.

0
Nick Nuyens 7 januari 2016 om 12:50

Ik ben best benieuwd EQS gaat na een vertrek van Boonen in kwaliteit alleszins niet inboeten aangezien Boonen nog steeds een enorme grootverdiener is en van dat geld valt er wel 1 of 2 betere renners te halen. Ik hoop ook dat Van der Poel in de Quick Step ploeg terecht komt na zijn BKCP contract

0
klassementsrenner 7 januari 2016 om 12:53

@Raafje
Ik zie Degenkolb ook liever in Giant rijden. Maar dit past wel in het plan van quick, Degenkolb als vervanger voor Boonen?

0
Chaba 7 januari 2016 om 13:17

De ruimte die Degenkolb krijgt door het vertrek van Kittel zal hem ook wel wat waard zijn dus ik denk dat hij gewoon blijft. Ik denk niet dat hij weer wil strijden met Kittel bij een EQS. Want eerlijk is eerlijk in topvorm blijft Kittel sneller op een vlakke aankomst en dat betekent weer dat hij zou moeten wachten op zijn kansje in de zwaardere ritten in bijvoorbeeld een Tour.

0
Quintenri 7 januari 2016 om 13:34

Laat hem daar maar blijven! Liever niet bij Etixx, of de sterkste ploeg van het voorjaar wordt ook een ploeg die zijn sprinter op de saaie manier naar de meet brengt…

0
ikbenprocycling 7 januari 2016 om 15:11

https://www.youtube.com/watch?v=zyPXoHho_GI
degenkolb FF 46
dumoulin FF 50

de renners staan er bedrukt bij, als op een begrafenis

0
Coldeportes 7 januari 2016 om 22:02

@Ikbenprocycling
Die zijn met 6 man opgevouwen in een mini clubman naar de teampresentatie vervoerd ;)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone