Giant-Alpecin trekt de kaart-Barguil
Marc Reef - foto: WielerFlits
zondag 3 juli 2016 om 11:49

Giant-Alpecin trekt de kaart-Barguil

Giant-Alpecins hoofddoel voor de tweede Tour de France-rit is het klassement van Warren Barguil, die gisteren als dertiende eindigde. “Voor zijn klassement is het belangrijk dat hij geen tijd verliest. En wie weet kan Tom Dumoulin voor een goed dagresultaat gaan”, vertelt Marc Reef aan NU.nl.

Geen plan met Degenkolb
Ploegleider Reef verwacht dat Mark Cavendish zondagmiddag niet mee kan op het slotklimmetje. “De winnaar zal ook de gele trui pakken. En ik denk dat renners als Edvald Boasson Hagen, Michael Matthews en Peter Sagan de favorieten zijn op deze aankomst.” Giant-Alpecin-renner John Degenkolb zou normaal ook in dat rijtje thuishoren, maar Reef tempert de verwachtingen. “John heeft al heel vaak aangetoond dat hij bij een aankomst met meerdere kilometers omhoog meekan met mannen als Sagan en Matthews. Maar hij is nog niet helemaal honderd procent, dus dat mogen we nu niet van hem verwachten. De focus zal op Barguil en Dumoulin liggen.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2016 11:56
@Youri IJnsen eigenlijk als ik heel goed tussen de regels doorlees trekken ze de kaarten van Dumoulin en Barguil
3 juli 2016 12:04
@FDJ - dat lees ik inderdaad ook. Sterker nog, ze trekken de kaart Dumoulin voor vandaag en willen Barguil van voren houden.
3 juli 2016 12:12
Komaan Tom!!
3 juli 2016 12:31
Was fan van Dumoulin maar ben er echt helemaal klaar mee. Voor elke ronde hetzelfde gezeik, dan wel goed klassement, dan weer niet, dan voorbereiding op tijdrit, dan als ik mee kan dan ga ik wel voor klassement, dan weer wie weet, pffffffffffff krijg je toch een punthoofd van. Wees eens duidelijk. Schandalig ook dat de leiding van Giant dit pikt. Een heel seizoen afstellen op 1 dag in het jaar, net alsof het als binnen is. Het zal maar mis gaan dan heb je een paar grote rondes totaal verpest.
3 juli 2016 12:35
@Johnny7
Je reactie is een beetje dom. Dit is pas de tweede ronde die Dumoulin rijdt sinds hij blijk geeft van het talent om zo een ronde te winnen. Hij lijkt mij verder juist iemand die je af mag en moet rekenen op zijn resultaten en niet zijn woorden.
3 juli 2016 12:35
@Johnny, grotendeels eens, alleen het laatste niet. Ik vermoed dat de ploegleiding mededchuld heeft.
Maar als hij vanmiddag gewoon ff wint, vergeef ik ze allemaal :)
3 juli 2016 12:36
Volgens mij heeft ie al een rit in een grote ronde ook gewonnen dit jaar en meerdere dagen roze gedragen. Jij doet net alsof ie, in aanloop naar de Spelen, het hele jaar achterin het peloton koerst...
3 juli 2016 12:37
@johnny
Zou het misschien ook vd ploegleiding kunnen komen dat ie niet in zn kaarten laat kijken? Hij blijft kort bij barguil en gaat gewoon hoog eindigen ws net als in vuelta en giro, soms moet je een beetje pokeren, hoort er ook bij.
3 juli 2016 12:38
Degenkolb..tja..was misschien beter geweest om Waytens mee te nemen. Verwacht eigenlijk niks van Degenkolb, te weinig km in de benen en moet nog goed gevoel krijgen.
3 juli 2016 12:41
@Johnny

Waar heb je het over man? Volgens mij is het volledig duidelijk wat Dumoulin wil. En dat is de tijdrit op de Olympische Spelen. Dat is nooit een vraagteken geweest. En verder af en toe wat meepakken wat daar niet voor in de weg staat. Zoals het roze in de giro en mogelijk wat leuks in de tour. En in deze tour is het de tijdrit, een etappeoverwinning of het geel tijdelijk te dragen.
3 juli 2016 12:45
@johnny. Het lijkt me eerder dat hij en zijn ploeg precies weten wat de doelen zijn en hoe ze gaan handelen als het iets anders loopt dan verwacht. Hij laat bewust niet in z'n kaarten kijken. Lees dit interview maar eens: http://www.ad.nl/sport/de-tour-de-france-leuk-de-eerste-week-zeker-niet~ac19e696/
3 juli 2016 12:45
haha, die Johnny7.
van mij mag Dumoulin gewoon zijn eigen traject bepalen. of hij nou het aspect op tijdrijden legt of toch voor het klassement gaat in grote rondes, ik blijf hem wel supporteren.
3 juli 2016 12:47
Zo. Johnny heeft de aandacht.
3 juli 2016 12:54
Johnny heeft vergeten Dumoulin in zijn team te zetten omdat ie toch niks zou doen. En nu gaan ze potdikkie vandaag voor dagsucces met Tom. Het is toch wat.
3 juli 2016 13:03
Barguil kan rap aankomen, net als Dumoulin. Een treintje Geschke - Dumoulin - Barguil voor de laatste 700 meter sluit ik niet uit. Publicitair is een trui voor Barguil ook vele malen interessanter.
3 juli 2016 13:26
Gewoon de zoveelste truc om de druk bij Dumoulin weg te houden. Dat doen ze toch goed bij Giant-Alpecin.
3 juli 2016 13:48
Spruch - 3 juli 2016 om 13:26
Niks trucje, Barquil is de kopman en die verdient alle ondersteuning.
Dumoulin moet gewoon in dienst rijden en pakken wat hij pakken kan, zonder dat het conflicteert met de belangen van de kopman.
3 juli 2016 14:01
@Koel
Voor de hele Tour is Barguil inderdaad de kopman. Voor deze rit lijkt Dumoulin toch meer de aangewezen man. Ik vind dat ook niet iets negatief, de druk weghalen bij je talenten. Een truc is vaak ook positief, in tactische zin.
3 juli 2016 15:18
De NOS hed het in een interview met Tom over stoppen van Alpecin als sponsor. Weten jullie daar hier al meer van?
3 juli 2016 16:01
@Awestie http://www.radsport-news.com/sport/sportnews_99439.htm was een gerucht van L'Equipe dat Alpecin naar Katusha zou overstappen, maar wordt afgedaan als onwaar.

Reacties zijn gesloten.