‘Giant-Alpecin presenteert deze Tour nog nieuwe grote sponsor’
foto: Giant-Alpecin
Nick Doup maandag 4 juli 2016 om 08:30

‘Giant-Alpecin presenteert deze Tour nog nieuwe grote sponsor’

Giant-Alpecin heeft een grote vis aan de haak geslagen, aldus Cyclingnews. De ploeg van Iwan Spekenbrink presenteert deze Tour nog een kapitaalkrachtig bedrijf uit Zwitserland als nieuwe partij achter de WorldTour-formatie.

De Duitse ploeg met Nederlandse roots heeft daarnaast Chris Hamilton, de Australische beloftenkampioen, vastgelegd voor de profploeg van 2017. Eerder werd Michael Matthews gelinkt aan Giant-Alpecin. Tevens gaat men door met de vrouwenploeg, waar Leah Kirchmann (draagster eerste roze trui Giro Rosa) bijtekent, en is er een opleidingsploeg in opkomst.

‘We gaan als ploeg groeien’
Gisteren vertelde Spekenbrink al aan WielerFlits dat er veranderingen plaats kunnen gaan vinden bij zijn formatie. “Er zijn goede ontwikkelingen voor onze ploeg. Het gevolg van keuzes die we hebben gemaakt kán verandering teweeg brengen, maar wel met de nadruk op ‘kan’. Het staat in ieder geval wel vast dat we als ploeg gaan groeien”, bevestigde de Twentse teambaas.

“Naast de heren- en vrouwenploeg, komt er ook een high end development-team (opleidingsploeg, red.) met een Duitse licentie. Daarnaast ligt onze focus de komende transferperiode op het het aantrekken van Duitse renners.”

Alpecin nog in gesprek
Gisteren kwam via L’Équipe naar buiten dat Alpecin de Giant-ploeg achter zich liet en koos voor een partnership bij Katusha. Cyclingnews ontkracht dit en zegt dat er nog steeds gesprekken zijn tussen Spekenbrink en het shampoo-merk om in 2017 door te gaan. “Er zijn speculaties, maar daar kunnen we niet op ingaan”, zei Spekenbrink daar gisteren over. Katusha zei dat er niets speelde.

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
4 juli 2016 08:40
hopen voor hun dat niet weer die grote sponsor zich op het laaste terug trekt
4 juli 2016 08:44
Degenkolb en De Kort vertrekken naar Trek. Matthews komt. Aldus hetzelfde artikel in De Telegraaf.
4 juli 2016 09:15
dan toch tony martin die kant op? iets wat hij jaren geleden al graag wilde maar niet durfde ivm de pro conti status toen
4 juli 2016 09:24
De meeste ploegen hebben problemen met financiering maar bij Spekenbrink staan de geldschieters te dringen? Zou mooi zijn.
4 juli 2016 09:28
Toch wel typisch als dit waar zou zijn.

Een ploeg met Zwitserse roots als IAM lukt het niet om een sponsor te vinden.

Voor Lotto-Jumbo is het al jaren schrapen en inleveren.

En een ploeg als Giant (wat ik vrijwel geen eigen identiteit vind hebben) bind de ene na de andere kapitaalkrachtige sponsor of samenwerkingspartner aan zich.
Nu weer een Zwitser die in deze ploeg met een kern van Nederlandse renners aangevuld met een vreemdelingenlegioen rijdend op een Duitse licentie stapt.

Alle sympathie voor de renners hoor (met name de Nederlandse) en chapeau voor Spekenbrink, maar ik vind het toch maar wonderbaarlijk
4 juli 2016 09:36
Ik begrijp het wel, ik vind deze ploeg echt een prachtig project. Wat mij betreft de mooiste ploeg van het peloton. Ik hoop nog steeds dat Der John blijft.
4 juli 2016 09:37
@Wielerfan
Wat suggereer je? Financiele doping?
4 juli 2016 09:40
"een kapitaalkrachtig bedrijf uit Zwitserland " - het zal toch geen farmaceut zijn?
4 juli 2016 09:49
Wellicht dat Tissot een grote sponsor wordt? :) Doet al het nodige voor de ASO, maar wellicht nu meer binden aan een team?
4 juli 2016 09:52
Kapitaalkrachtig bedrijf uit Zwitserland. Argos is tegenwoordig gefuseerd met het Zwitserse bedrijf Varo. Dat zou lachen zijn. Gewoon weer terug komen in de wielersport.
4 juli 2016 09:55
@wielerfan
Misschien dat ze serieuzer worden genomen, een meerjarenplan kunnen voorleggen en ook kunnen uitvoeren.
4 juli 2016 09:58
@Wheely

Moet ik hiermee iets suggereren dan??

Ik vind het alleen typisch dat het Spekenbrink wel elke keer lukt een grote sponsor aan zich te binden waardoor de ploeg uit financieel oogpunt groeit waar al jaren ploegen verdwijnen of budgetten zien slinken.
4 juli 2016 09:59
Is Matthews zometeen eindelijk van Gerrans verlost.
Goede renner, wint wel eens iets, maar mist wat mij betreft de gunfactor die Degenkolb heeft.
4 juli 2016 10:03
Die zullen vast wat zwitsers kunnen overnemen van IAM Cycling
4 juli 2016 10:11
@Wielerfan1987, met 1t4i hebben ze toch meer identiteit dan bijna elke andere wt ploeg?

Ik vind dat ze Kittel op een waardeloze manier hebben laten vallen, maar hoe ze van Skill naar de beste sprinttrein ter wereld zijn gegaan was een staaltje vakmanswerk.

Nu het proces om ook een klassementteam te worden zal ook een tijdje duren, maar met Barguil hebben ze wel een pareltje in handen en voor kortere etappe koersen kunnen ze met Dumoulin al uitpakken.
4 juli 2016 10:17
Kittel heeft Giant laten vallen, door ene jaar society te leven in plaats van topsport.
4 juli 2016 10:37
Zal einde betekenen voor renners als Timmer, Curvers, Stamsnijder en waarschijnlijk ook wel Ten Dam en Veelers. De Kort vertrekt al naar Trek, van de Haar was al bekend. Sinkeldam blijft misschien nog wel, net als Oomen en Dumoulin en Hofstede voegt zich waarschijnlijk bij de ploeg volgend seizoen.

Ik weet dat bovenstaande veel speculeren is, maar ik denk dat het duidelijk moge zijn dat de Nederlandse kern langzaam maar zeker verdwijnt. Zeker nu er een Zwitserse sponsor op de proppen komt. Misschien wel kansje voor Clement om samen met een paar Zwitserse teamgenoten van IAM over te stappen (ook weer speculatie)?
4 juli 2016 11:57
Quote:
aoyen - 4 juli 2016 om 10:11

@Wielerfan1987, met 1t4i hebben ze toch meer identiteit dan bijna elke andere wt ploeg?


Loze, mierzoete prietpraat. Meer is dat niet. Snap echt niet dat mensen daarvoor vallen.
4 juli 2016 11:58
Leuk dat speculeren.

Ik gok Adecco
4 juli 2016 12:13
@SolitaryShell

Wel precies dezelfde taal als ze op de marketingafdeling van grote bedrijven spreken, dat verklaart naar mijn idee ook het succes van Spekenbrink. Als ze op de marketingafdeling termen als 'team' en 'innovation' horen kunnen ze niet meer helder denken, zeker niet als dat gebeurt in combinatie met een hippe afkorting met een 4 erin.

Spekenbrink bespeelt dat slim en haalt zo veel geld op om zijn sportieve doelen te behalen.
4 juli 2016 12:31
Ik ga ook ff een gokje wagen:

Swatch (horloges).

En dan Spartacus als ploegleider. Tony Martin erheen om de Duitsers te pleasen en Albasini en Frank voor de Zwitsers. Leuk toch?
4 juli 2016 12:48
@kirsipuu
Iets wat normaal is moet je mooi verpakken. Dat kan Speekenbrink wel. Daarnaast is de 1t4i natuurlijk wel een succesverhaal uit het verleden en dat horen bedrijven graag.

Van een nietszeggende ploeg naar een ploeg met een fantastische sprinttrein en één van de beste tijdrijders. Eerstgenoemde natuurlijk niet echt meer maar dat ruilen ze in voor een nieuwe grote ronde winnaar.
4 juli 2016 12:54
@wielerfan
Spekenbrink weet het vooral goed te verkopen, en je trapt er zelf ook in :) Qua binding van sponsoren doen ze het niet beter of slechter dan andere ploegen. Immers, het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Giant hoofdsponsor zou zijn, maar de aanvankelijke sponsor trok zich terug. En Alpecin vertrekt nu blijkbaar alweer. You win some, you lose some. Ook bij de ploeg-Spekenbrink.
4 juli 2016 13:08
@wf
Klinkt nogal tegenstrijdig, vreemdelingen legioen maar met name sympathie voor onze nl jongens, juist die mixture is wat giant als sponsor wereldwijd nodig heeft, qua presentatie en taalkennis komen ze gewoon degelijk over.
Begrijp nog altijd die aversie niet, komt het misschien door een nlr in Duitse dienst?
4 juli 2016 13:25
Mooi nieuws! En ook goede belofte binnen gehaald.
Matthews ook geen slechte. Voor de gunfactor hoop ik dat Degenkolb blijft.
Wel benieuwd naar de andere Duitse aankopen, zoveel zijn er niet einde contract volgens mij?

Reacties zijn gesloten.