Giant-Alpecin met Dumoulin en Degenkolb in Parijs-Nice

dinsdag 3 maart 2015 om 08:43
Giant-Alpecin met Dumoulin en Degenkolb in Parijs-Nice

Giant-Alpecin heeft het achttal op papier dat van start zal gaan in Parijs-Nice. De grote namen binnen de formatie zijn John Degenkolb, Warren Barguil en Tom Dumoulin. Die laatste staat echter niet topfit aan de start, nadat hij afgelopen weekend ziek was geworden.

Vorig jaar wist de ploeg met Degenkolb een rit te winnen in de Rit naar de Zon. De Duitser wil zich in Frankrijk testen of het goed zit met zijn vorm in de aanloop naar de klassiekers.

De ploeg wilde zich richten op een goed klassement met Dumoulin, maar die moet zijn verwachtingen misschien bijstellen. “Zijn kansen hangen af van hoe hij herstelt van zijn recente ziekte”, aldus ploegleider Christian Guiberteau.

Naast Dumoulin staan er nog drie Nederlanders aan de start; Ramon Sinkeldam, Koen de Kort en Roy Curvers.

Selectie Giant-Alpecin voor Parijs-Nice 2015 (8-15 maart)
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de John Degenkolb
flag-fr Warren Barguil
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Koen de Kort
flag-at Georg Preidler
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-be Zico Waeytens

Dit artikel delen:

27 Reacties

Romāns Vainšteins 3 maart 2015 om 08:51

Tja, als Dumoulin werkelijk ziek is en het wordt een beetje naar weer kan hij beter rustig in buik peddelen en wellicht in 1 vd latere ritten, al op mooie afstand, eens voor een vlucht/kans op dagzege gaan.

0
Pipodennis 3 maart 2015 om 09:06

Off: Weet iemand toevallig of er een stream beschikbaar komt voor de Driedaagse van West Vlaanderen? Kan het niet precies vinden op Google..

On: Wellicht toch de kaart Barguil trekken?

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 09:40

@Pipodennis,
Off: Volgens mij wordt voor alle koersen in Vlaanderen die op de tv komen de uitzending geregeld door Sporza, dus als het daar niet live is te zien dan verwacht ik dat er geen beelden zijn. Net iets te kleine wedstrijd verwacht ik. Kan mij ook niet heugen dat ik daar ooit live-beelden van heb gezien.

Meestal zend Sporza in het weekend daarna wel een samenvatting uit. Die zie ik nu ook weer aangekondigd staan voor zondagmiddag (waarschijnlijk voorafgaand aan de proloog van Paris-Nice).

On: Jammer, met een proloog, klimtijdrit, 1 aankomst bergop en mogelijke waaiers lijkt het een uitstekend parcours voor Dumoulin. Barguil zou echter ook een eind moeten kunnen komen inderdaad, weet alleen niet in hoeverre hij hier naar toe heeft geleefd.

0
wolfje 3 maart 2015 om 09:51

Erg jammer. Het leek mij een mooie test om te kijken in hoeverre Dumoulin in staat is om de echte klimmers te volgen op een langere klim en in het verlengde daarvan in in hoeverre hij in staat is om vaker klassementen te rijden in rondes van een week

0
OudeKwaremont 3 maart 2015 om 09:52

Misschien had Dumoulin zich ietsje minder in het carnavalsgedruis moeten storten, dan had ‘ie zich ongetwijfeld beter gevoeld.

0
Chaba 3 maart 2015 om 10:05

Ik ben vooral benieuwd naar de vorm van Barguil. Ik had toch al niet de hoogste verwachtingen voor Dumoulin vanwege de etappe met de lange slotklim. Ik denk dat deze toch al wat te zwaar voor hem zou zijn om een goede eindklassering te rijden.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 10:05

@wolfje,
Ik had dit geen test willen noemen, het is/was gewoon een kans om Paris-Nice te winnen. De echte klimmers zitten namelijk in de Tirreno en die ene aankomst bergop (10km a 6,7%) is nu ook niet enorm lastig.

En verder heeft hij met een 2de en een 3de plek in de Eneco Tour, een 5de plek in de Ronde van Zwitserland en een 4de plek in de Tour Down Under al meerdere keren laten zien mee te kunnen doen in rondes van 1 week.

0
Boum05 3 maart 2015 om 10:16

Als Tom nog ziek is , zou het dan niet wijselijk zijn om hem in Tirreno
in te zetten, dan heeft hij nog enkele dagen extra om te herstellen.
En ook het weer is daar beter om te herstellen.

0
Noud89 3 maart 2015 om 10:20

@snoepdehond

10km a 6,7% is gewoon een TdF col hoor. Mannen als Aru, Talansky, van Garderen, Rui Costa, Kelderman, Bardet en Majka kunnen daar in principe gewoon dikke minuten pakken op Dumoulin, terwijl de tijdrit naar col D'eze in principe ook niet eens in het voordeel van Dumoulin is. Neem dan verder mee dat mannen als Kwiatkowski, Porte, Thomas, Frank, Dennis en Peraud er ook nog zijn en dan denk ik dat Dumoulin op voorhand in goede vorm al amper in de top-10 zou staan hier.

De koersen die je noemt waren qua profiel niet heel erg vergelijkbaar, zelfde de ronde van Zwitserland niet.

Edit: Moet eerlijk zeggen dat de klimmen naar Saas-Fee en Verbier zwaarder zijn dan ik dacht. Maar wel zater er behoorlijk veel tijdrit kilometers (34 over 2 tijdritten) in dit rondje, en was de concurrentie minder dan in P-N.

0
wolfje 3 maart 2015 om 10:22

@snoep
De Eneco en Down Under zijn qua parcours wel echt andere rondes. Dat Dumoulin goed over heuvels gaat is al wel langer duidelijk. Bij deze twee rondes zal hij altijd bij de favorieten horen.

De 5e plek in de ronde van zwitserland geeft wel aan dat hij ook in klimrondes kansen heeft. Ik was benieuwd of hij dat kon bevestigen. Te meer omdat de klimmers die nu op de startlijst staan ook allemaal een goede tijdrit hebben (Talansky, v Garderen, Peraud, Kelderman, Kwiatkowski, Costa, Thomas, Porte), dus Dumoulin zou geen grote voorsprong hebben na de tijdrit.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 10:37

@Noud89 en wolfje,
Ik weet ook wel Eneco en TDU heel andere rondes zijn, maar ik wou alleen maar aangeven dat hij allang heeft aangetoond dat rondes van een week niet het "probleem" zijn. Verder gaat hij echt geen minuten verliezen op die klim. Ik doe het hem zeker niet na, maar kijk naar het profiel, hier hoeft een goede Dumoulin toch niet heel veel schrik voor te hebben?

Een WT-koers winnen is altijd lastig en zag hem ook niet als topfavoriet, maar ik had hem met dit parcours en deze startlijst wel bij de kanshebbers geplaatst.

0
Miller 3 maart 2015 om 10:38

Deze Col heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 4.7% heren, al denk ik ook dat het niet reëel is om te denken dat Dumoulin in deze tijdrit kan concurreren met de toppers. Hopelijk snoert hij mij de mond

0
wolfje 3 maart 2015 om 10:56

@snoep
Dan zijn we het redelijk eens. Ik zie Dumoulin ook zeker wel een redelijk klassement rijden, al zou ik hem niet bij de kanshebbers voor de eindoverwinning plaatsen. Echter bestaat ook de kans dat blijkt dat Dumoulin de eerder genoemde klassementsmannen simpelweg niet kan volgen op de Chaubouret. Ik was vooral benieuwd naar zijn klassementskwaliteiten in rondes met meer klimwerk, ik schreef hem niet af.

0
Noud89 3 maart 2015 om 10:58

@Snoepdehond

Dumoulin verloor vorig jaar in Zwitserland wel gewoon 2:18 op de klim naar Saas-Fee tov Rui Costa, en ook twee minuten op Mollema en bijna 2 minuten op Frank. Alle renners die ik in mijn vorige post noemde zijn van dat niveau, en de berg is ook relatief gelijk aan de Chaubouret. De Col D’eze is inderdaad lichter, maar ook zeker niet in het voordeel van Dumoulin.

Ik vind Dumoulin een ongelofelijke klasbak, en als hij zich er op zou gaan focussen dan zou hij dit soort rondjes in de toekomst zeker kunnen gaan winnen. Maar met zijn huidige focus op tijdritten + zwaardere parcoursen met heuvels is het niet reeel om te verwachten dat hij in rondes met dit soort parcoursen kan concurreren met mannen als van Garderen, Talansky , Rui Costa en Aru.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 11:04

@Miller,
De nummer 3 van het WK tijdrijden zou niet met de toppers kunnen concurreren in een tijdrit? Hij is zelf de topper in deze discipline.
Door de klim waren er mogelijk renners in staat geweest om met hem te kunnen concurreren niet andersom.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 11:11

@wolfje en Noud89,
Misschien onderschat ik die Croix de Chaubouret en de rest van het parcours en/of overschat ik Dumoulin zijn huidige klimkwaliteiten, maar ik achtte het wel reëel dat hij de concurrentie aan zou kunnen gaan. Helaas zullen we er komende week naar het lijkt niet achter gaan komen.

0
denise 3 maart 2015 om 11:23

Spijtig voor Dumoulin. Dan maar Kelderman voor mijn pronostiek.

0
Miller 3 maart 2015 om 12:50

@Snoep de hond Ik denk persoonlijk dat deze tijdrit (met pieken tot 9%) toch meer voor de klassementsmannen met klimmersbenen is. Tuurlijk hoop ik dat Dumoulin hier naar boven schiet. We zullen het zien.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 13:02

@Miller,
In hoe verre we het echt zullen zien is maar de vraag gezien hij dus de afgelopen week ziek is geweest en niet of nauwelijks heeft kunnen trainen.

0
Miller 3 maart 2015 om 13:07

Hier wat beelden uit 2013. Valt op dat sommige rijders hier met een normale fiets omhoog gaan en andere met de TT fiets https://www.youtube.com/watch?v=13Creb9iy90

0
tendam 3 maart 2015 om 13:49
Quote:
snoep de hond – 3 maart 2015 om 11:04
@Miller,
De nummer 3 van het WK tijdrijden zou niet met de toppers kunnen concurreren in een tijdrit? Hij is zelf de topper in deze discipline.

Wat is dit voor een onzin? Een klimtijdrit heeft toch niks te maken met wat ze op het WK voorgeschoteld kregen.

Wiggins kan/kon het allebei, of Dumoulin dat ook kan moet nog blijken.

0
snoep de hond 3 maart 2015 om 14:04

@tendam,
Ik had het profiel nog niet heel goed bekeken, ik ging er vanuit dat als een beer als Westra hier in 2012 2de kan worden dan moet Dumoulin dit ook aankunnen. Ziet er iets lastiger uit dan gedacht, maar ik blijf erbij dat Dumoulin dit prima aan zou kunnen.

0
vlek 3 maart 2015 om 16:07

Balen dat Dumoulin ook ziek is geworden. Barguil viel toch ook wat tegen in Oman en dan zal dit mogelijk nog te vroeg komen om met de beste mee te doen. Gelukkig hebben ze dan nog gewoon Degenkolb om uit te spelen. Het valt alleen te hopen dat hij niet bij diegene was die vorig week ziek waren op het trainingskamp van de ploeg. Vooral ook met het oog op de koersen hierna zou dat behoorlijk vervelend kunnen zijn. Hij heeft nog wat te goed in Sanremo na die lekke band van vorig jaar.

0
Amsruud 3 maart 2015 om 21:01

is gewoon voor Wiggens dit rondje vrees ik

0
vlek 3 maart 2015 om 21:09

Wiggins zal in dit rondje niet op klimgewicht aantreden lijkt me. Afvallen van Roubaix gewicht naar dat van de ronde van Californië lukt bij Sky blijkbaar zonder moeite binnen een maand, maar andersom lijkt me voor een wielrenner sowieso niet te doen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone