Giant-Alpecin gelooft in Tourritzege Kittel

Giant-Alpecin gelooft in Tourritzege Kittel

foto: ASO

maandag 25 mei 2015 om 15:00

Ploegleider Rudi Kemna heeft vertrouwen in een Tourstart van Marcel Kittel. De topsprinter van Giant-Alpecin kwakkelt dit seizoen met zijn gezondheid. Afgelopen weekend maakte de Duitser een nieuwe comeback in de World Ports Classic. Volgens Kemna heeft Kittel een ‘bemoedigende stap’ gezet.

Als Kittel over vijf weken in Utrecht aan de start van de Tour de France staat, is dat met doel te gaan voor ritwinst. “Voor minder dan een ritzege gaan we niet”, zegt Kemna in de WielerFlits Podcast. “Je mag ervan uitgaan dat we zeker het doel hebben om een etappe te winnen, dat kan er één zijn en als je er één wint, kan je er meer winnen.”

Het is echter een vraagteken of Kittel in de korte periode tot het Grand Départ op zijn oude niveau kan terugkeren. In de World Ports Classic kwam hij nog zichtbaar tekort in de aanloop naar de sprint. “Ik zie wél dat Marcel makkelijker mee gaat dan in Yorkshire (waar Kittel in de eerste rit na 120 kilometer moest afstappen, red.), maar er moet nog veel gebeuren om de volgende stap te maken. Hij heeft bijvoorbeeld nog niet bergop gereden. Maar als de vraag is: ben je tevreden? Ja, ik ben tevreden!”

“Het plan is nu in ieder geval om op hoogtestage te gaan. Een deel van de ploeg is daar nu al mee bezig, waardoor de stage van Marcel iets korter zal zijn”, zegt Kemna over het plan van aanpak dat de ploegleiding heeft bedacht om Kittel klaar te stomen voor de Tour. De eerstvolgende wedstrijd van de 27-jarige Duitser is Rund um Köln, op 16 juni. Daarna volgen de Ster ZLM Toer en het kampioenschap van Duitsland.

De zeven koersdagen die de wedstrijdvoorbereiding telt, moet uitwijzen of Kittel er klaar voor is. “Marcel is nog geen zekerheid voor de Tour, al is het wel ons plan om met hem te starten. Maar het zou niet goed voor ons zijn en voor Marcel om wanneer je niet goed bent naar de Tour te gaan, dat zou een lijdensweg worden.”

[poll id=”46″]

Dit artikel delen:

31 Reacties

Romāns Vainšteins 25 mei 2015 om 15:08

Kemna ziet ze wel vliegen de laatste tijd. Kittel nu ineens van nagenoeg niks naar tourritzege vorm brengen? Hij mag me zelf zeggen of dit vooral knap of meer ongeloofwaardig is.

Pingdo 25 mei 2015 om 15:11

Er staat : ‘Als’ Kittel naar de tour gaat, dan gaan ze voor de ritzege. Maar er staat nergens dat hij naar de Tour gaat.

Parijs is nog ver 25 mei 2015 om 15:19

Kemna heeft helemaal niet gezegd dat hij gelooft in een ritzege van Kittel. Hij heeft alleen gezegd dat er een plan is bedacht (via 7 koersdagen) om dat doel te bereiken. Maar hij zegt in het desbetreffende interview nergens dat hij zeker weet dat Kittel het ook gaat halen. Sterker nog, als Kittel niet goed genoeg is voor ritwinst in de Tour, laten ze hem thuis.

schipperaar 25 mei 2015 om 15:23

In 5 weken in topvorm is zeker niet onmogelijk maar is voor een sprinter zelfs geen noodzaak, ook op 90%kan hij nog winnen.

albertooo 25 mei 2015 om 15:26

Op 90% wordt Kittel op elke molshoop eraf gereden.

BlancoProCycling 25 mei 2015 om 15:36

@albertooo
Het scheelt weer dat er die niet zijn in Nederland de eerste dagen. En in Frankrijk zijn er ook wel eens biljartvlakke etappes. De bergen doorkomen wordt alleen iets moeilijker dan, maarja. Gelukkig hebben ze Degenkolb en Barguil nog als backup. Mocht Kittel het niet halen dan hebben ze nog steeds twee kopmannen om voor te rijden.

Grote Meneer Terpstra 25 mei 2015 om 15:42

Ik zou gewoon lekker met degenkolb voor de groene trui gaan en kittel de tijd geven.

schipperaar 25 mei 2015 om 15:47

Alvorens de bergen komen hebben ze er al gauw een week op zitten en kijk eens hoe Kruiswijk gegroeid is in een week. Mocht het niet lukken kan ie altijd nog acteur worden misschien veel leuker.
@rv
Geloof niet dat Kenma bij jou verantwoording hoeft af te leggen.

koos1 25 mei 2015 om 15:48

Een Kittel in vorm is bijna zeker van een ritzege, alleen de vraag is en blijft of Kittel in topvorm komt voor de tour, in de WorldPorts kwam hij duidelijk nog veel te kort om mee te sprinten.
Als Kittel al gaat starten in de tour, zie ik hem in de eerste bergrit afstappen, kan me niet voorstellen dat hij naast sprintvorm ook ‘klimvorm’ krijgt, zeker als hij zonder een klimkoers naar de tour gaat.

Guushovd 25 mei 2015 om 15:48

Ik kan me niet voorstellen dat ze 1,5 maand voor de tour iets anders zouden zeggen.

Velodore 25 mei 2015 om 16:09

Kristoff zou wel eens de rittenkaper kunnen worden in de tour.

Turtlehead 25 mei 2015 om 16:32

Wat een vreemde move om op hoogtestage te gaan. Ronde van België, Ronde van Zwitserland en kampioenschap lijkt me kansrijker als je echt op de Tour mikt.
Als je nu al wilt voorsorteren op ‘niet naar deTour gaan’, en via RvP en Eneco Tour naar de Vuelta is het wel logisch.
Veel zal afhangen van de vraag hoeveel arbeid hij heeft gedaan de afgelopen maanden, en dat weten wij natuurlijk niet en de ploeg wel (neem ik aan).

Ivanoviclover 25 mei 2015 om 17:11

Ik begrijp dit soort berichten niet. Wat kan hij anders zeggen? Dat ze verschikkelijk teleurgesteld zijn over het seizoen van Kittel en dat hij momenteel amper meekan in een peloton, en dat een ritzege in de tour geen half maar een volledig mirakel zou zijn? Pfff.

Purito 25 mei 2015 om 17:17

@Ivanoviclover
Als dat de daadwerkelijke situatie is, dan is dat inderdaad beter om te zeggen.

Ik ben Ik 25 mei 2015 om 17:28

Ik geloof er ook in, en niet omdat Giant-Alpecin dit zegt, nee Kittel is klaar en zal vriend en vijand versteld doen staan.

ikbenprocycling 25 mei 2015 om 17:45

Ik kan totaal niet peilen waar Kittel staat. Had ‘m graag gisteren goede vorm zien demonstreren in Rotterdam maar door de valpartij bij Feyenoord kwam dat er in elk geval niet van, helaas.

For toursprints’ sake hoop ik dat Kittel er straks in de TdF minstens voor 95% zal staan

TeamNL 25 mei 2015 om 17:53

Ik had gisteren het idee dat hij mee wilde gaan sprinten in de WPC en dan is het heel jammer dat het niet gebeurd. Het mooiste sprintduel blijft Kittel, Cav en Greipel.

Ik geloof wel dat hij de Tour rijdt maar dat hij inderdaad voor het hooggebergte afstapt en zich dan gaat richten op de Vuelta.

Vorig jaar 7 overwinningen in de Giro en Vuelta voor Giant, dat zal dit jaar bij lange na niet gehaald worden aangezien ook Mezgec teleurstelt dit seizoen.

sven241 25 mei 2015 om 18:24

Denk dat het heel lastig gaat worden en dat het eigenlijk te vroeg komt. Met zo weinig koersdagen is het heel lastig en wordt je bij elk heuveltje gelost. Ben benieuwt of hij wel aan sprinten toekomt als hij mee gaat. Die sprint zelf zal nog wel goed zijn, zeker na training, maar voor die koershardheid om van voren te zitten en om te kunnen klimmen moet je gewoon wedstrijden hebben gereden.

Lover16 25 mei 2015 om 19:13

Kittel weet het best waar hij nu staat met zijn vormpeil, voor mij is het gissen.

Deoudjes 25 mei 2015 om 19:37

Met alle respect. Bij de Tour moet je in topvorm zijn en dat is Kittel geenszins met zo weinig koersdagen . De andere goeie sprinters zullen in topconditie zijn. Dus ik ben bang dat zijn deelname op een grote teleurstelling zal uitlopen

Roberto 25 mei 2015 om 19:54

De kop komt niet overeen met de inhoud van het artikel.

tdv21 25 mei 2015 om 20:14

Ik heb gehoord dat er dit jaar niet zo veel echt vlakke etappes zijn, maar meer over een geaccidenteerd terrein (Degenkolb terrein dus). Als dit klopt zou ik voor de volle 100% voor ‘Jon Beton’ gaan want dan zie ik hem als de absolute favoriet voor Groen. Kittel geraakt toch sowieso geen heuvel over.

robotour 25 mei 2015 om 20:53

Momenteel zie ik niet in waar dat geloof van Giant-Alpecin op is gebaseerd. Kittel heeft natuurlijk genoeg talent, maar met zo weinig koershardheid zal dat niet voldoende zijn om in de Tour een ritzege te behalen. Misschien dat hij in de eerste de beste waaieretappe er al uitwaait.

Thijs E 25 mei 2015 om 21:24

Ik denk dat ze met deze sponsor weinig keuze hebben. Kittel gaat mee zolang als het gaat. Maar ik heb er een hard hoofd in; hij heeft vorm nodig en moet trainen met zijn trein.

vinnievidefietsen 25 mei 2015 om 22:37

Geloof er helemaal niets van, het is te kort dag, tenzij hij een spuit er in hengst, dan wordt het misschien nog wat. Anders wordt ie finaal, maar dan ook finaal naar huis gereden. Ik zeg: alle ballen op Degenkolb en Dumoulin zo goed mogelijk beschermen en afzetten in zijn zoektocht naar zijn eigen klassementsmogelijkheden.

Headlines

Materiaalzone

Populair