Giant-Alpecin gaat knechten aantrekken voor Dumoulin en Barguil

maandag 14 september 2015 om 13:50
Giant-Alpecin gaat knechten aantrekken voor Dumoulin en Barguil

foto: Sirotti (archief)

Na de zesde plek van Tom Dumoulin in de Vuelta a España en Warren Barguil die lang meestreed om een plek in de top tien in de Tour de France, gaat Giant-Alpecin de koers licht wijzigen. Teammanager Iwan Spekenbrink gaf al aan dat zij rekening houden met wijzigingen. Dumoulin bevestigt dat: “De ploeg zal renners aantrekken om mij en Warren Barguil in de bergen te ondersteunen.”

Dit vertelde de Limburger in het radioprogramma De Nieuws BV. “We zullen niet meer puur gericht zijn op de sprint de komende jaren. Natuurlijk zullen we ons daar ook op blijven focussen, maar we gaan ook voor het klassement. Daar gaan we stappen in maken”, aldus de tweevoudig ritwinnaar in de voorbije Ronde van Spanje, die de laatste weken in de bergen vooral hulp kreeg van Lawson Craddock. De Vuelta-selectie was eigenlijk ingericht rond sprinter John Degenkolb.

De 24-jarige Nederlander heeft inmiddels al het kopmanschap opgeëist. “Die status heb ik al wel afgedwongen in de ploeg, ook voor de Vuelta al”, zegt de erkende tijdrijder, die het naar zijn zin heeft bij Giant-Alpecin. “Er wordt van bovenop weinig druk op ons gelegd. Er zijn andere ploegen waar renners misschien meer verdienen, maar die wel de helft van het jaar ongelukkig zijn omdat ze niet presteren en boze mailtjes van managers krijgen. Daar heb ik geen zin in.”

Dit artikel delen:

179 Reacties

Mkay 14 september 2015 om 13:53

Heeft Ten Dam al een nieuwe ploeg?

0
Ab Normaal 14 september 2015 om 13:54

Heerlijke renner, mooi nuchter.

0
LinusGerdemann 14 september 2015 om 13:55

@Mkay Ten Dam wil naar Amerika om daar zijn carierre af te sluiten. Zou natuurlijk een ideale knecht zijn voor Dumoulin.

0
Tom Rey 14 september 2015 om 13:57

Ik heb voor het eerst dat ik kan zeggen; Wat een leuke ploeg is dat Giant – Alpecin. Niet het grootste budget, niet ’s werelds beste renners, toch een leuke mix, en zie wat ze presteren. Zij hebben echt een top seizoen dit jaar… G-A heeft er een grote fan bij!

0
Grintametbrinta 14 september 2015 om 13:58

Hahaha! Die opmerking over boze mailtjes ook. Briljant en tegelijkertijd volkomen terecht.

Klinkt goed en telkens maakt dumoulin op mij een hele volwassen en nuchtere indruk. Ik dacht eigenlijk dat hij een betere ploeg moest zoeken maar idealer is natuurlijk als deze ploeg verbetert. Er zal echter hoe dan ook meer druk komen. Of hij dat nou wil of niet..

betekent dan misschien toch dat kittel gaat vertrekken. Wellicht kunnen ze de ploeg toch interessant houden met nieuw duits talent?

0
Joachim 14 september 2015 om 13:59

Francis De Greef is misschien een optie.

0
goalgettert 14 september 2015 om 14:00

Shoppen bij Caja Rural?

0
Mark96 14 september 2015 om 14:05

Clarke zou niet eens een hele gekke naam zijn nu hij zonder contract komt.

0
Mark 14 september 2015 om 14:06

@Tom Rey.
Het spijt me maar Kittel behoort echt tot ’s werelds beste sprinters, Degenkolb tot de beste kasseienrijders van de wereld en Dumoulin is dat in het tijdrijden. Voor het klimwerk behoren Barguil en Dumoulin (nog) niet bij de absolute top.

Van LottoNL kan je wel zeggen dat ze geen absolute topper in de sprint en klim hebben, en 1 absolute topper voor het voorjaar: Vanmarcke.

0
richardm 14 september 2015 om 14:06

Lijkt me dan toch raar dat Craddock vertrekt naar TLJ. Maar goed, dat is natuurlijk ook nog niet bevestigd door een van de drie partijen.

0
watson1987 14 september 2015 om 14:07

Ten Dam, Sicard, Cam. Meyer voor mij goede opties

0
benjo maso 14 september 2015 om 14:08

Laat het speculeren omtrent wie dat wel/niet worden maar losbarsten…………….

0
Jan 14 september 2015 om 14:10

van ten Dam weten we waar de laatste jaren zijn kwaliteiten liggen.
Die had zich in de Vuelta in de picture kunnen rijden als hij direct na de eerste valpartij uit de Tour was gestapt en zich net als Tom op de Vuelta had gericht.
maar nee, lekker anoniem nog twee keer vallen en (letterlijk) als laatste binnen komen in Parijs.

0
burgyv 14 september 2015 om 14:13

Welke knechten komen in aanmerking? Ten Dam zou een goede zijn maar hij zal wel een bepaalde vrijheid willen in idd vooral de Amerikaanse koersen (net als Craddock?). Verder misschien Maurits Lammertink, Knees, Ruijgh, Minnaard, Ockeloen, Selvaggi, Naesen, Norris, Busche, Gadret en wellicht een Monfort ofzo. Zomaar wat namen pro conti of einde contract.

0
Marathoner 14 september 2015 om 14:21

Het verbaast me dat er hier nog niemand een vurig pleidooi heeft gehouden voor Thomas Dekker! Zonder gekheid, ik ben benieuwd welke versterkingen op dat vlak gehaald kunnen worden. Misschien een Linus Gerdemann en/of een Fabian Wegmann? Maxime Montfort (of is het al definitief dat hij bij Lotto Soudal blijft?)?

0
Mkay 14 september 2015 om 14:21

@burgyv: Robbie Ruigh zie ik niet meer terugkeren op het hoogste niveau…

0
Nick Nuyens 14 september 2015 om 14:24

Clarke!

0
Kingstown 14 september 2015 om 14:26

Als er meer klimmers bijkomen, dan zal dat dus ten koste gaan van een ander deel van de ploeg. Ik waag het te betwijfelen of dat een verstandige move is. Zoveel renners zijn er niet die een grote ronde kunnen winnen, terwijl de ploeg ruimschoots bewezen heeft dat men een prima team heeft voor de klassiekers en sprints.

Om dat succesvolle concept te gaan aanpassen voor een top-10 plaats in een grote ronde zou betekenen dat het 1 van de vele (inwisselbare) ploegen in het peloton zou worden. Schoenmaker hou je bij je leest ipv teveel stappen te willen zetten. Dat soort onzinnige kretologie horen we al genoeg.

0
Chaba 14 september 2015 om 14:31

@burgyv

Ik zie bij de meeste namen geen renners die bergop veel gaan betekenen voor Dumoulin en Barguil. Gadret zou als Fransman misschien interessant zijn voor Barguil en is een goede klimmer maar is ook 36 en dat betekent dat het toch ook minder zal worden. Hij heeft dit jaar geen grote ronde gereden dus veel verwacht ik daar niet van. Monfort zie ik gewoon blijven bij Lotto Soudal.

0
Colbrelli. 14 september 2015 om 14:33

Mogelijk dat ze dan weer een paar jongens uit het Amerikaanse circuit gaan opvissen, net als met Craddock en Haga. Een Squire of Mannion zou misschien wel bij de ploeg passen. Lijkt mij waarschijnlijker dan wat Spaanse of Colombiaanse klimgeiten.

Voor Barguil wellicht nog een Fransman erbij? Jeandesboz of Edet zou van waarde kunnen zijn.

Heerlijk speculeren, maar goed :)

0
Liefhebbertje 14 september 2015 om 14:36

Inderdaad een blikje Colombianen opentrekken. Er zijn daar veel talenten in opkomst maar ze moeten zich wel kunnen aanpassen (blijven vaak eenlingen)

0
Contador 14 september 2015 om 14:37

@Kingstown. Daar ben ik het niet mee eens stel dat ze drie klimmers zouden aantrekken dan zouden ze nog makkelijk kunnen spreiden. Dit ivm de Olympische spelen volgend jaar waar Tom wil vlammen. Als hij dit wil zou die er verstandig aandoen om de Giro ipv de Tour te rijden. Zodoende hoeft er geen halve klimploeg mee te worden genomen en kunnen ze nog prima een ploeg voor Kittel opstellen.

Aangezien het parcours van de Giro volgend jaar drie tijdritten zal bevatten lijkt mij dit de ideale grote ronde voor Dumoulin volgend jaar. Nou maar hopen dat er geen Zoncolan en Stelvio worden aangekondigd voor de Giro.

0
Natrix maura 14 september 2015 om 14:37

Sam Oomen ligt nog niet vast toch?

0
Wielerfan1987 14 september 2015 om 14:38

Ik weet er wel een…

Sam Oomen!!

Of gaan we er achter komen dat dat contract al reeds getekend is??

0
laurens0605 14 september 2015 om 14:38

Ik vraag Me af of dit wel zin heeft.ten eerste welke goede knechten zijn er nog op de markt.aan tweederangs mannen heb je niks.en Ten tweede moet je toch financiële ruimte gaan creëren als je een goede knecht wil halen.dus dan moet toch een van de twee sprinters vertrekken.ik zou niet investeren en laten hoe het is.deze twee gaan nooit een grote ronde winnen ook Tom niet is mijn mening.te weinig klimmer.hij zal moeten vermageren wil hij meekunnen met de geiten en dat gaat weer wegen op zijn tijdrijden

0

Headlines

Populair

Materiaalzone