Giant-Alpecin en Sky zeggen Belgische koersen af
foto; Sirotti
woensdag 2 maart 2016 om 15:47

Giant-Alpecin en Sky zeggen Belgische koersen af

Omwille van blessures komen Giant-Alpecin en Sky niet in actie tijdens twee Belgische wedstrijden. De Duitse ploeg slaat Nokere Koerse over, terwijl de Britse sterrenformatie niet aan het vertrekt van de Driedaagse van West-Vlaanderen staat. Beide teams melden dat op Twitter.

Blessures
Bij Giant-Alpecin ligt het welbekende ongeluk op het trainingskamp in januari, waardoor onder meer John Degenkolb, Warren Barguil en Ramon Sinkeldam nog altijd onbeschikbaar zijn, ten grondslag aan deze beslissing. Teammanager Iwan Spekenbrink dankt in een persbericht de organisatie van Nokere Koerse voor haar begrip. Ook Sky kan geen ploeg op de been krijgen, door blessures van onder meer David López (gebroken sleutelbeen) en Danny van Poppel (aanhoudende knieproblemen). Mikel Landa is daarnaast nog niet fit na zijn ziekteverzuim in de Ruta del Sol.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2016 15:49
Wat betreft Giant snap ik dit. Van Sky valt het me tegen, met zo'n selectie moet er wel iets van te maken te zijn lijkt me. Desalniettemin beterschap aan de zieken in de ziekenboeg.
2 maart 2016 16:15
@redactie
Sinkeldam is volgens mij wel weer beschikbaar. Hij heeft zelf gezegd dat als alles goed gaat hij de Tirreno zal gaan rijden, maar hij is in dat geval niet beschikbaar voor Nokere omdat dat praktisch overlapt, zit maar één dag tussen, dat klopt dan weer wel.
2 maart 2016 16:32
Alsof we Lopez en Landa anders aan de start hadden gezien in West-Vlaanderen....
2 maart 2016 16:46
Konden ze dat niet wat eerder zeggen?
2 maart 2016 16:52
Je moet de blessure van van Poppel maar aan willen grijpen om koerssen af te zeggen..
2 maart 2016 17:05
Hopelijk is er geen trend in het leven geroepen ...
2 maart 2016 17:07
Van de origineel geplande ploeg van Sky voor de Driedaagse zijn er uiteindelijk nog maar twee beschikbaar. De anderen rijden allemaal Strade Bianche of Parijs-Nice, waarschijnlijk ter vervanging van bijvoorbeeld Lopez of Landa. Volledig begrijpelijke beslissing dus om niet van start te gaan in Vlaanderen, met zieken en blessures en renners als Froome die op trainingsstage zijn is op drie fronten actief zijn praktisch onmogelijk..
2 maart 2016 20:02
Sky ook niet in Nokere dan?
2 maart 2016 21:02
Sky wel in Nokere

Reacties zijn gesloten.