Giant-Alpecin geeft Lunke en Walscheid profcontract

woensdag 14 oktober 2015 om 14:27
Giant-Alpecin geeft Lunke en Walscheid profcontract

De stage van Max Walscheid bij Giant-Alpecin is succesvol verlopen, en dus ontvangt de jonge Duitser een profcontract. Daarnaast legt de Duitse formatie wil Sindre Skjølstad Lunke voor twee jaar vast. 

Max Walscheid
“Max is een getalenteerde sprinter die een goede indruk heeft gemaakt in de wedstrijden die hij met ons als stagiair heeft gereden in de afgelopen maanden”, vertelt ploegleider Marc Reef in het persbericht. “Het logische vervolg is een profcontract. We geven hem ruimte en ondersteuning om te verbeteren, terwijl hij ondertussen onze sprinttrein versterkt. In de toekomst zal hij ook succes in de klassiekers proberen te behalen.”

“Dit is het perfecte team voor mij in de komende jaren”, reageert de 22-jarige renner die overkomt van Kuota-Lotto zelf. “Ik wil verbeteren als een sprinter en dat is al gelukt in mijn stageperiode, een goed teken. Ik wil ook een koersprogramma dat me meer ervaring geeft in grote wedstrijden en kansen op sterke resultaten in kleinere wedstrijden.”

Sindre Skjølstad Lunke
“Sindre is een klimmer die twee jaar op rij heeft getoond sterk te kunnen presteren in de bergen”, legt Reef uit. “We hebben een plan om hem op een brede manier te ontwikkelen, maar met een eerste focus op zijn specialiteit, klimmen. We denken dat hij de mentale en fysieke mogelijkheid heeft om in de toekomst lastige klimkoersen goed te rijden. In de tussentijd zal hij onze klassementsrenners Warren Barguil en Tom Dumoulin ondersteunen.”

“Ik kijk er erg naar uit om in de moeilijkere etappekoersen mee te doen”, vertelt de 22-jarige Noor van Team Joker zelf. “Nu ben ik op mijn best in de bergen, vooral op lange klimmen, maar ik hoop op het vlakke te verbeteren en in de tijdrit, om een klassementsrenner te worden.”

[poll id=”129″]

Dit artikel delen:

21 Reacties

burgyv 14 oktober 2015 om 14:23

Beetje vergelijkbaar met Gerts. Ietwat verrassend dat hij in aanmerking kwam voor een stagecontract. Maar hij heeft zich prima laten zien zowel in de sprints als door de aanval te kiezen. Dik verdiend dus.

Youri IJnsen 14 oktober 2015 om 14:38

Waanzinnig! Met het oog op de toekomst (Andersen, Oomen en nu Skjøstad Lunke) is Giant-Alpecin misschien wel de grote winnaar van de transfermarkt dit jaar!

achtpuntzes 14 oktober 2015 om 14:48

@ youri:
bedoel je die ploeg van gatlikkers en kermiscoureurs? (quote van lefevre) ;)

vlek 14 oktober 2015 om 14:52

Lunke past mooi in die lange rij klimmende toptalenten die ze de laatste jaren hebben gehaald. Benieuwd of hij dat kan vertalen naar de profs. En benieuwd of het plan om het karakter van de ploeg te veranderen meer richting een ploeg die Dumoulin en Barguil kan ondersteunen in de bergen deze winter nog een vervolg krijgt buiten Ten Dam. Ik heb niet het idee dat er nog veel van dat soort renners vrij zijn momenteel.

Dayer Quintana 14 oktober 2015 om 15:09

Bij de Noren blijft het talent maar komen he :)

Ciclismo92 14 oktober 2015 om 15:24

Ja, heel bijzonder dat Giant drie zulke toptalenten aan zich kan binden. Rijst bij mij toch de vraag waarom hen dat wel lukt en LottoNL niet. Is het puur een financiële kwestie? Of is ook de uitstraling van Giant (die als ploeg nu eenmaal een stuk succesvoller zijn op sportief gebied dan LottoNL) hier ook een doorslaggevende factor geweest?

tendam 14 oktober 2015 om 15:25

Van ‘saaie’ sprintploeg naar een ploeg vol jonge klimmers. Ik vind het een leuke ontwikkeling. Ze missen zoals vlek zegt wel een beetje het middenveld, een paar bewezen klimknechten. Je kunt moeilijk nu al van jongens als Oomen en deze Noor verwachten dat ze de laatste man zijn voor Dumoulin en Barguil.

Hakkie2 14 oktober 2015 om 15:33

@Ciclismo: dat zal inderdaad een financiële kwestie zijn, maar ook interesse. Lotto-Jumbo heeft wel wat geld, maar zal dat vooral in Nederlanders, onder andere behouden van hun huidige kopmannen, en ondersteuning van die Nederlanders willen steken. Dus zijn aankopen van echte buitenlandse toptalenten minder logisch, maar ook gewoon te duur.

Giant heeft een wat internationalere ploeg, ook naar wens van de sponsors. En heeft natuurlijk een behoorlijk gat in hun budget gekregen met het vertrek van zowel Kittel als Mezgec.

Of Giant nou zo succesvoller is met jongeren betwijfel ik trouwens. Tot nu toe niet echt.

nielsboy 14 oktober 2015 om 16:01

@Tendam: in die rol zie ik Ten Dam als meesterknecht voor Dumoulin en/of Barguil ;)

LutsenkoFan 14 oktober 2015 om 16:01

Ik geloof best dat over 2/3 jaar Giant Alpecin met 3 man bergetappes overleeft. En voor de winst rijdt. Of dat dan Dumoulin of een ander talent is maakt mij niet uit.

Pieterboy 14 oktober 2015 om 16:05

Dit wordt een heel sterk team

tendam 14 oktober 2015 om 16:06

@nielsboy
Ja, Ten Dam noemt vlek ook al. Maar verder?

vlek 14 oktober 2015 om 16:19

Misschien gokken ze er op dat het er bij Ludvigson eindelijk uit gaat komen, dat Preidler zich verder verbetert en dat Jones wel kan brengen wat Haga niet kon? Ze hebben natuurlijk talent genoeg aangetrokken de laatste jaren, dus de klim ondersteuning zou ook intern gevonden kunnen worden. Heel overtuigend is die eerste opsomming echter niet. Het vertrek van Olivier en Craddock helpt verder ook niet echt mee wat dat betreft en de nieuwe jongens zijn nog te jong om op te kunnen bouwen.

rahimns 14 oktober 2015 om 16:35
Quote:
As our last signing for 2016, we are happy to welcome @SindreSL: http://teamg-a.com/1LNHXrF . #KeepChallenging

Dus dit was hun laatste renner die gehaald wordt, dan vermoed ik dat de contracten van Frohlinger, Ludviggson en Stamsnijder verlengd gaan worden en komen ze ook komend jaar uit op 26 renners, of Haga moet toch ook blijven dan evt 27.

xistnc 14 oktober 2015 om 16:56

'Last' zou je ook kunnen lezen als 'meest recente'. Maar het zou inderdaad ook letterlijk de laatste kunnen zijn.

Walscheid is de afgelopen weken een aantal keer goed opgevallen, toen moest ik inderdaad ook aan Gerts denken. Lunke kende ik niet, is me nog nooit opgevallen – ook niet in uitslagen. Misschien vooral omdat er andere Scandinaviërs boven hem eindigden, want hij reed wel degelijk een klassement in de U23-koersen die er toe doen.

Giant maakt in ieder geval werk van de aangekondigde koerswijziging, het succes daarvan moet natuurlijk nog blijken. Tot dusver kent Giant immers meer voorbeelden van renners die het niet hebben gered, dan klimmers/klimknechten die zijn doorgebroken. Ik had eigenlijk wat meer aandacht voor de korte termijn verwacht, maar ook bij Giant zijn de middelen niet onbeperkt. Het verlengen van Dumoulin en Barguil en het aantrekken van Oomen en Ten Dam zal echt wel op de begroting drukken.

Darth333 14 oktober 2015 om 18:46

@xistnc niet zoveel op je post aan te merken, maar als ze het over ‘meest recente’ hadden dan zouden ze wel ‘latest’ gebruiken ;).

Jans Koerts 14 oktober 2015 om 19:23

Hoewel ik veel sympathie heb voor deze ploeg, ben ik ook van mening dat diverse renners binnen deze ploeg weinig groei hebben doorgemaakt in 2015. Ik denk dan aan de broers Ludvigsson, Haga, Craddock, Barguil en Mezgec. Ik vraag me ook hardop af of Barguil nog verder gaat doorgroeien? Ze hebben natuurlijk wel weer een aantal erkende hardrijders als De Kort, Stamsnijder, Curvers en De Backer die zich moeiteloos wegcijferen voor Big John.

jvh93 14 oktober 2015 om 19:27

misschien een gekke vraag, maar Giant geeft aan dat dit de laatste aanwinsten voor 2016 zijn, gaat het team volgend jaar maar met 23 renners rijden of zullen er nog contractverlengingen aankomen?

Romāns Vainšteins 14 oktober 2015 om 19:31

Barguil wordt veel te vaak als tegenvaller gekwalificeerd, ik irriteer me daar wel wat aan. Het is een grillige pure klimmer voor rondekoersen waar lekker veel bergen in liggen, geen klassiekerman of complete ronderenner, die gast moet je gewoon los laten en in de aanval sturen. Toptalent.

xistnc 14 oktober 2015 om 19:37

@Darth333
Idealiter inderdaad ;)

@RV
Als je je dan wilt irriteren, zou je je dan niet juist moeten irriteren aan het feit dat Barguil als klassementsman wordt uitgespeeld? Want dat is wat mij betreft de onderliggende factor bij het tegenvallen dit seizoen.

9e in Quebec,
9e in San Sebastian,
14e in de Tour (2x 10e in een etappe),
12e in Zwitserland,
17e in Catalonië.
Dat is toch allemaal niet echt beter dan de jaren hiervoor. Zijn laatste (en enige) overwinningen tot dusver waren de 2 ritten in de Vuelta van 2013.

vlek 14 oktober 2015 om 19:38

Misschien dat hij inderdaad zo’n renner is, maar dan moet het je toch alsnog tegenvallen dat je hem nauwelijks lekker los over de bergen hebt zien rijden? Ik begrijp niet zo goed waarom de inschatting van het type renner dat hij is wat aan die tegenvaller doet. Hij valt als absoluut toptalent in beide gevallen wat tegen dit jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair