Gianni Moscon maakt komend seizoen debuut in Giro d’Italia

Gianni Moscon maakt komend seizoen debuut in Giro d’Italia

foto: Sirotti

zondag 21 oktober 2018 om 14:31

Gianni Moscon zal in 2019 zijn debuut maken in de Giro d’Italia. Dit liet de Italiaan na afloop van de slotetappe van de Gree-Tour of Guangxi weten aan Cyclingnews. “Ik zal tot en met Parijs-Roubaix de klassiekers rijden, om vervolgens van start te gaan in de Giro. Het zal lastig zijn om daar in goede vorm aan de start te verschijnen, maar ik ga het proberen.”

Moscon reed in zijn carrière al de Tour de France en de Vuelta a España, maar nog nooit zijn thuisronde. “Ik wil heel erg graag de Giro betwisten.” De 24-jarige allrounder zal echter niet voor een klassement gaan. “Ik zal op jacht gaan naar dagsucces. Ik weet niet wie de kopman is, maar ik zal het waarschijnlijk niet zijn. Ik denk dat ik nog niet klaar ben om een klassement te rijden in een grote ronde.” Als knecht maakte het supertalent vooral in de Vuelta van 2017 indruk. Tijdens de voorbije Tour de France werd hij uit koers gezet, nadat hij Elie Gesbert een klap had verkocht.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Johnny7 21 oktober 2018 om 14:37

Met Thomas waarschijnlijk als kopman niet veel kans voor dagsucces, tenzij hij het over de boksring heeft. Daar heeft hij al succes genoeg geboekt.

0
achtpuntzes 22 oktober 2018 om 07:35

Beetje voorbarig, eerst maar eens zien of Moscon weer niet op de een of andere manier geschorst wordt.

0
T-Rex 22 oktober 2018 om 08:11

Deze Moscon in opmars, nog maar 24 en mag hij hopelijk voor meer eigen kansen gaan in 2019.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone