Gianni Bugno (56) opgenomen in ziekenhuis

vrijdag 1 mei 2020 om 14:56
Gianni Bugno (56) opgenomen in ziekenhuis

© Cor Vos

Gianni Bugno ligt in het ziekenhuis van Rome, waar hij een aantal onderzoeken ondergaat. De tweevoudige ex-wereldkampioen verloor donderdagmorgen even het bewustzijn en is volgens Il Messaggero daarna overgevlogen naar de Italiaanse hoofdstad.

“Ik viel als een peer op de grond”, vertelde Bugno aan de Italiaanse krant. “Ik denk dat het aan stress te wijten is, na een moeilijke periode, maar ondertusse gaat het veel beter”. De Italiaan moet wel nog enkele dagen in het ziekenhuis San Camillo in Rome blijven.

Gianni Bugno is voorzitter van de rennersvakbond CPA en schoolde zich na zijn carrière om tot helikopterpiloot. Als renner was hij niet alleen tweevoudig wereldkampioen, meer schreef hij onder meer ook de Ronde van Vlaanderen en de Giro d’Italia op zijn naam.

Dit artikel delen:

12 Reacties

odiel 1 mei 2020 om 17:10

Als een peer, sjonge jonge… klinkt niet goed, hoor!

koos verrek 1 mei 2020 om 21:09

Klopt odiel, zowat me favo renner van de jare 90 als dat maar goed komt

IlPirata 1 mei 2020 om 18:04

Sterkte Gianni. Steengoede renner met een palmares van heb ik jou daar. En in 1990 als niet echte berggeit de Giro winnen. Knap (met of zonder ‘hulp’).

Beekman 2 mei 2020 om 10:52

@illPirato, dan ben je toch slecht op de hoogte, die heeft wel degelijk uit de pot gesnoept.

TheBFG 2 mei 2020 om 12:25

@Beekman In vergelijking met Il Pirata zelf viel het waarschijnlijk wel mee, vandaar dat hij dat niet zo ziet wellicht ;-)

IlPirata 2 mei 2020 om 14:59

@TheBFG Lolbroeken, natuurlijk reed hij rond met middelen, maar dat was in die tijd , net als pantani in zijn tijd, meer gewoon dan uitzondering. Daarom schreef ik'met of zonder hulp:-). En vergeet niet dat bv.Pantani bij de jeugd al iedereen deed lossen bergop, gewoon veel talent. Baby Giro winnaar o.a. Goed weekend.

Romāns Vainšteins 2 mei 2020 om 17:04

Freak of nature was dat die Pantani.

Maar Il Pirata is natuurlijk een geforceerd, met aan wanhoop grenzende ijver zichzelf opgeplakt nepbijnaampje, il Elefantino klaar. Een soort kruising tussen Icarus en Dombo, zo heet ie.

IlPirata 2 mei 2020 om 18:28

@Romāns Vainšteins Ben jij het broertje van Mart Smeets? In heel Italie is Il Pirata nog steeds de geuzennaam. Bijna op dezelfde hoogte als Fausto Coppi, in sommige streken zelfs andersom. Jouw nickname hier is trouwens van die eendagsvlieg toch?Maar wel wereldkampioen, dat dan weer wel. Elefantino was meer van de Mart Smeetsen en Armstrongen van die tijd, geen respect voor een uitmuntend klimmer.

HennieK 2 mei 2020 om 20:13

Fausto Coppi en Pantani zijn enkel in verblinde fan-ogen van vergelijkbaar niveau. Kijk anders even naar hun palmares.

Romāns Vainšteins 2 mei 2020 om 22:29

Nee.

El elefantino was zijn natuurlijke bijnaam en vervolgens werd de piraat, inclusief hoofdlapje, de tegenbeweging. Dat Pantani er zelf niet tegen kon en zijn fans hem volgen hierin verandert dat niet.

For the record > waanzinnige renner van het onderscheidende type dat ik met een andere coureur vergelijken kan/mag. Qua persoonlijkheid en uitstraling was het triestheid all over. Een legende.

IlPirata 3 mei 2020 om 09:31

@Romāns Vainšteins Dat weet ik zonet nog niet, instabiel na uitsluiting in 1999 Giro, dat zeker.
Maar als je onderstaand boek leest met heel veel reacties van ploegmaten, personeel etc. die zijn allemaal lovend over Pantani. Bescheiden verlegen man met een goed hart (en heel wat tegenslagen, ook voor 1999):
https://www.bol.com/nl/f/pantani-was-god/9200000052813320/

IlPirata 2 mei 2020 om 21:35

@HennieK Klopt zeker, maar de tifosi in Italie zien dat niet altijd zo. Misschien generatieverschillen. Coppi was een grotere kampioen dat is duidelijk.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone