Gianluca Pollefliet is Max Kroonen de baas in Memorial Philippe Van Coningsloo
foto: Pollefliet Pictures (archief)
zondag 4 juni 2023 om 17:28

Gianluca Pollefliet is Max Kroonen de baas in Memorial Philippe Van Coningsloo

Gianluca Pollefliet heeft zondag de zege gegrepen in de Memorial Philippe van Coningsloo. Na een koers van 184 kilometer tussen Wavre en Bonheiden was het Belgische talent van Lotto Dstny de snelste in de sprint van een kopgroep. De Nederlander Max Kroonen werd tweede namens VolkerWessels.

In de eerste zestig kilometer lagen met de Holstheide, de Smeysberg, de Herstraat en de Diepestraat nog meerdere heuvels, maar een massasprint kon niet voorkomen worden. In de finale stonden vijf lokale rondes van bijna 15 kilometer gepland rond Bonheiden, inclusief de kasseienstrook van de Peulisbaan.

In de sprint om de overwinning trok de 21-jarige Pollefliet aan het langste eind. Hij bleef Max Kroonen (VolkerWessels) en de Luxemburger Cedric Pries (Leopard TOGT) voor. Sam Gademan van het Nederlandse Allinq viel net naast het podium.

Pollefliet is op de erelijst van de Memorial Philippe van Coningsloo (UCI 1.2) de opvolgers van de Australiër Cameron Scott, die vorig jaar won nadat de koers twee jaar niet verreden werd.

 
4 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023 08:03
Een massasprint werd dus WEL voorkomen, het werd een sprint van een kopgroep van 12...
    6 juni 2023 20:10
    Precies. De schrijver van dit artikel heeft die massasprint zelf verzonnen. Er was geruime tijd een kopgroep van 4 renners waar later 8 renners vanuit het peloton bij zijn aangesloten. Ze reden gezamenlijk een voorsprong bij elkaar van max. 55 sec. Dat liep naar de finish toe iets terug.
6 juni 2023 07:44
Gianluca Pollefliet, geboren op 28 januari 2002. Gianluca, dan denk je toch meteen aan... Op 8 april 2001 behaalde Gianluca Bortolami met de Ronde van Vlaanderen zijn grootste overwinning. Op 28 april 2001, dag op dag 9 maanden vòòr de geboorte van kleine Gianluca, reed de kersverse RvV winnaar de Amstel Gold Race. Just saying...
    6 juni 2023 08:42
    De winst in de Ronde is goed gevierd!

Reacties zijn gesloten.