Gezondheidsproblemen in privésfeer houden Betancur van speciale ‘sportersvlucht’
Carlos Betancur - foto: Cor Vos
woensdag 22 juli 2020 om 20:16

Gezondheidsproblemen in privésfeer houden Betancur van speciale ‘sportersvlucht’

Carlos Betancur is begin deze week niet met zijn landgenoten teruggekeerd naar Europa om zich voor te bereiden op de hervatting van het seizoen. Naar verluidt miste de Colombiaan de speciale ‘sportersvlucht’ omdat iemand in zijn naaste omgeving ernstige gezondheidsproblemen had.

Atleten uit de omgeving van Medellín, zoals Betancur, zouden met twee kleine vliegtuigen afreizen naar Bogotá, waar zij zouden overstappen op de speciale sportersvlucht. Tot het laatste moment zouden de andere atleten op hem hebben gewacht, maar de Movistar-renner kwam niet opdagen op de luchthaven José María Córdova. Volgens Zikloland kon de Colombiaan zijn verzuim echter rechtvaardigen vanwege een ernstig gezondheidsprobleem in zijn naaste omgeving.

Door de coronamaatregelen in het vliegverkeer tussen Zuid-Amerika en Europa komt Betancurs deelname aan de tweede helft van het seizoen in het gedrang. Normaal gesproken zou hij een Italiaans getint programma afwerken met onder meer Strade Bianche op 1 augustus, Tirreno-Adriatico, de Giro d’Italia, waar hij Marc Soler zou moeten bijstaan in de bergen, en de Ronde van Lombardije. Verder zou hij deelnemen aan de Waalse Pijl.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
22 juli 2020 21:09
Je afmelden zou in zo'n geval toch wel handig lijken. Maar goed, ik ken de details niet. Zal in ieder geval wel moeilijk worden om dan later nog naar Europa te komen.
22 juli 2020 21:41
Geen veroordeling hier, want er zal echt wel wat aan de hand zijn dit keer. Maar wat heeft Betancur zijn carriere om zeep gebracht. Reed een aantal jaren terug gewoon naar een 5e plek in de giro en wist in heuvelkoersen te winnen. Het is ergens verkeerd gegaan of hij heeft vrede met knechten.
    23 juli 2020 09:31
    Ik denk dat het verkeerd ging, toen hij veel te veel ging eten en kilo's te zwaar werd
22 juli 2020 22:27
Zijn vader zou overleden zijn ...
    22 juli 2020 22:37
    Ja dan kun je wel spreken van ernstige gezondheidsklachten in zijn geval.

Reacties zijn gesloten.