Gestopte Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto Soudal

maandag 9 november 2020 om 14:00
Gestopte Nikolas Maes wordt ploegleider bij Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Nikolas Maes treedt komend seizoen toe tot de ploegleiding van Lotto Soudal. De Belg, die vorige maand zijn afscheid aankondigde als wielerprof, wordt ingezet in het voorjaar en krijgt de jongere renners in het team onder zijn hoede.

“Ik ben al bezig met de voorbereidingen op mijn tweede carrière in de bouw- en vastgoedsector, maar de kans die ik nu krijg om bij te springen bij Lotto Soudal laat ik niet liggen Wielrennen is mijn passie en zal dat altijd blijven”, laat Maes (34) weten via de ploeg, waarvoor hij de afgelopen vier seizoenen reed.

Dat de klassiekers zijn vakgebied zijn, gaat hij verder. “De ploeg rekent op mijn ervaring, maar ik kijk er evenzeer naar uit om al die vele jonge, nieuwe en jeugdige talenten te integreren in de ploeg. Dit is een project waar ik graag mijn schouders onder zet. 2021 wordt een leerrijk jaar voor mij.”

Manager John Lelangue laat weten dat de ploeg de expertise die het in huis heeft, niet verloren wil laten gaan. “We trekken de lijn door die we vorig jaar al zetten met Maxime Monfort, onze nieuwe performance Manager. Hij heeft ervaring zat en kent het huis door en door. De afgelopen vier seizoenen was hij een onmisbare schakel bij Lotto Soudal in het voorjaarswerk.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

SnellePelle 9 november 2020 om 19:40

Nog een paar jaar en Lotto zit in de ProTour.

Peetvader 10 november 2020 om 10:26

Waar slaat dit nu op?

Is 1 van de meest stabiele ploegen in het peloton.
Dit was inderdaad door omstandigheden niet hun beste jaar (vooral in de klassiekers, winnen nog wel ritten in tour en vuelta), maar doen nog steeds beter dan WT teams Movistar, Cofidis, NTT, Israel.

De verjonging volgend jaar gaat op termijn volgens mij wel opleveren. Het is nu niet dat ze veel kwaliteit inleveren door toppers te laten vertrekken (enkel Dewulf is echt jammer).

Wim Dingemanse 9 november 2020 om 22:19

Leuk voor Frederik Willems.

chiller87 10 november 2020 om 08:24

Was net hetzelfde aan het denken. Plots terug budget gevonden? Want dat was toch de reden dat hij weg moest.

Dario Koelkast 10 november 2020 om 08:44

misschien wilde Frederik niet part-time aan de slag en Maes wel.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair