Gestopte Annemiek van Vleuten gaat WK Gravel rijden
foto: Cor Vos
maandag 25 september 2023 om 11:27

Gestopte Annemiek van Vleuten gaat WK Gravel rijden

Annemiek van Vleuten gaat, ondanks dat ze al gestopt is met wielrennen, begin oktober toch nog een WK rijden. De renster van Movistar rijdt op zaterdag 7 oktober, daags voor haar 41ste verjaardag, namelijk het WK Gravel in het Italiaanse Veneto. “In een gekke bui heb ik daar ‘ja’ tegen gezegd”, lacht Van Vleuten in gesprek met de AD-podcast In Het Wiel.

“De ploeg vond het leuk, de sponsors vinden het leuk en ik vind het zelf ook wel grappig om mee te doen”, aldus Van Vleuten, die onlangs in de Simac Ladies Tour haar wegcarrière definitief afsloot. Een nieuwe loopbaan in het gravel is uitgesloten. “Ik heb geen ambities in een gravelcarrière, dus ik denk dat ik die hier ook gelijk beëindig.”

Van Vleuten keert ook niet terug uit haar ‘wielerpensioen’ voor het WK Gravel. “Ik ga in mijn pensioen dit rijden. Ik ben er niet op voorbereid en ga er niet voor trainen. Ik ga lekker meedoen en leuk op de foto met Alejandro Valverde”, grapt ze over haar oud-ploeggenoot bij Movistar. “Het hoort een beetje bij mijn afscheidstournee. Ik gooide het balletje zelf op en dat werd meteen ingekopt door de ploeg. Voor ik het wist stond ik ingeschreven. Zeker als het in Italië is, ben ik daar wel voor te porren.”

De tweede editie van het WK Gravel staat in het weekend van 7 en 8 oktober op het programma. De vrouwen strijden op zaterdag 7 oktober om de opvolging van Pauline Ferrand-Prévot. Eerder liet ook Demi Vollering al weten deel te gaan nemen aan het WK Gravel.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
25 september 2023 12:02
Annemieke heeft altijd een kans.
25 september 2023 12:42
Zalig toch als je dat kan doen, gewoon meedoen voor het plezier! En met een beetje pech voor de rest eindigt ze nog op het podium ook.
Ik vind het een goeie beslissing want misschien haalt ze een goede plek en gaat ze zich een beetje focussen op de gravelwedstrijden en kan ze nog een paar overwinningen halen.
25 september 2023 12:34
Begrijp ik nu goed dat hier geen landenploegen maar merkenploegen aan de start staan? Ik lees namelijk niets over selectie door een bondscoach of zo. Dus wie zijn hand opsteekt, mag meerijden?
  25 september 2023 15:44
  Nee, je moet je kwalificeren via die wedstrijden van de Gravel World Series of een plek krijgen toegewezen door je bond. Elk land heeft een x-aantal van dat soort aanwijsplekken. Twintig of zoiets. Van Vleuten zal een aanwijsplek hebben, aangezien ik me niet kan herinneren dat ze ooit heeft meegedaan aan een kwalificatiewedstrijd (maar misschien is dat me ontgaan).
25 september 2023 13:15
De ploeg vond het leuk, de sponsors vinden het leuk en ik vind het zelf ook wel grappig om mee te doen, wat is de wielersport toch een leuke en grappige sport !!!! en maar shinnen
  25 september 2023 14:37
  Annemiek en Alejandro naar de wereldtitel, dat zou voor Movistar de prestatie van het seizoen zijn
  25 september 2023 23:59
  Valverde maakt wel kans op de titel. Van Vleuten niet, die stuurt simpelweg niet goed genoeg.
25 september 2023 11:58
Iemand enig idee van de tegenstand op het WK gravel? in hoeverre maakt ze met haar conditie en voorbereiding serieus kans? Of is het niveau ook bij de dames inmiddels dusdanig hoog geworden dat je niet zomaar even wint als uitgerangeerde toprenster?
  25 september 2023 12:28
  Dit zit vrij kort op haar laatste koers, dus conditioneel zal ze nog best in orde zijn. Volgens mij doet Vollering mee, die schat ik hoger in, ik weet niet of PFP haar titel verdedigt, die schat ik ook hoger in. Maar meedoen voor het podium moet wel lukken lijkt me.
25 september 2023 13:42
Laat ze nou toevallig in Livigno -op hoogte- op vakantie zijn… How convenient:-)
25 september 2023 15:12
Mooi voor Annemiek.
Verder ben ik blij dat AvV en AVv uit het peloton zijn vertrokken.

Reacties zijn gesloten.