Gesprek Orica-GreenEDGE en Van den Broeck loopt op niets uit

zondag 5 juli 2015 om 11:03
Gesprek Orica-GreenEDGE en Van den Broeck loopt op niets uit

foto: Sirotti - archief

Jurgen Van den Broeck heeft gesprekken gevoerd met Orica-GreenEDGE, maar die zullen niet leiden tot een contract. De Belg staat momenteel nog onder contract bij Lotto Soudal. Een vertrek bij de Belgische ploeg ligt voor de hand.

Matthew White, ploegleider bij Orica-GreenEDGE, vertelt tegenover Cyclingnews dat Van den Broeck niet zal tekenen bij de Australische formatie. “We hebben gesprekken met hem gevoerd, maar hij komt niet naar ons”, aldus White. Dit seizoen werd de 32-jarige klassementsrenner bij Lotto Soudal niet geselecteerd voor de Tour de France. In de Giro d’Italia eindigde VDB op een twaalfde plek.

Afgelopen week wist Van den Broeck nog zijn tweede profzege te boeken. Hij versloeg zijn landgenoten op het Belgisch kampioenschap tijdrijden en zal het komende jaar in de Belgische kleuren zijn tijdritten afwerken.

Dit artikel delen:

36 Reacties

LyndaLid 5 juli 2015 om 11:07

Zo, kort en duidelijk. Daar zat duidelijk een groot verschil tussen wat VDB wilde en wat de ploeg met hem van plan was. Die had vast geen interesse om op een tweede plan achter de Yates-jes en Chaves te zitten.

Ok, speculatie, maar zo kijk ik naar Van den Broeck.

0
rahimns 5 juli 2015 om 11:09

Opvallende tweet van JvdB die complimenten gaf richting Wilco en Robert na aanleiding van hun proloog. Ondertussen heeft hij deze tweet weer verwijderd.

0
Thijs E 5 juli 2015 om 11:10

Dan ben ik heel benieuwd naar het waarom. Een beter bod vanuit een andere ploeg? Ik vind hem qua karakter ook niet echt bij Orica passen. Dat is in mij ogen een straight foward/recht voor je raap ploeg.

0
nickdt 5 juli 2015 om 11:13

@LL.
Ben ik met je eens, dat hij geen meesterknecht wil zijn, maar kopman. En uiteindelijk zorgt dat ervoor dat hij een stapje terug moet doen naar Pro Conti omdat ie niet wil inbinden.

0
LyndaLid 5 juli 2015 om 11:16

Ja of misschien IAM ofzo, waar ze echt nog wel wat klimmers missen. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat VDB ook in het peloton niet erg populair is.

0
Roberto 5 juli 2015 om 11:19

Daarom natuurlijk die verkapte sollicitatie bij TLJ via Twitter natuurlijk. ;)

#rahimns
Verwijderd? Wat is er mis met een aanmoediging als er niks achter schuilt?
Hij leest hier blijkbaar mee..

0
sven241 5 juli 2015 om 11:24

@LL Zoiets denk ik ook inderdaad. Voor Van Den Broeck zou het juist goed zijn als hij meesterknecht is. Hij heeft geen druk meer en kan op een Zubeldia manier alsnog de top 15 inkomen.
Ik twijfel wel persoonlijk nog aan Chaves. Die heeft het dit jaar tot nu toe laten afweten en viel mij wat tegen in de Giro. Hij is nog jong natuurlijk, maar ik zie hem niet echt als kopman tot nu toe in tegenstelling tot de Yates brothers.

0
Gilberto 5 juli 2015 om 11:25

Hem kennende zal het mij niets verbazen wanneer zijn eisen gewoon te gortig waren voor de ploeg. Jongen heeft zichzelf veels te hoog zitten..

0
albertooo 5 juli 2015 om 11:26

Op zijn twitter zie ik alleen wat gejammer dat hij de Tour niet kan rijden. Verman jezelf een beetje Jurgen, je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de mindere prestaties.

0
Verweggistan 5 juli 2015 om 11:26

A la Dennis per direct overstappen naar Lotto-Jumbo en kopman zijn in de Vuelta? ;)

0
MooieMario 5 juli 2015 om 11:32

Jurgen van den Broeck laat te weinig zien. Wint weinig en richt zich het hele jaar op de tour. Hij zal qua salaris in moeten leveren en dat doen zulke renners vaak niet.

0
Esko 5 juli 2015 om 11:36

Ik vind Van Den Broeck een renner die zijn mogelijkheden zwaar overschat. Hij wint weinig koersen, hij koerst niet veel en hij kan top 10 rijden in een grote ronde. So what, dat kunnen denk ik wel 40 renners. Hij zal een stapje moeten terugdoen in salaris en verdere eisen zoals de onbetwiste kopman zijn.

0
Sephiroth 5 juli 2015 om 11:37

Kort en duidelijk, en ik vermoed dat het kopmanschap inderdaad een probleem gaat zijn. Eerlijk gezegd denk ik niet dat er veel ploegen zijn die hem en zn gewenste loon kunnen betalen en hem kopman laten zijn. Of als knecht tegen een dik loon bij sky etc of als kopman tegen een minder loon bij een kleinere ploeg.

0
Twixman 5 juli 2015 om 11:40

Waarom niet eens proberen bij Lampre, IAM of zelfs Katusha. Vooral die eerste twee kunnen nog zo iemand gebruiken voor een grote ronde.

0
Poeksel 5 juli 2015 om 11:42

@sven241: Chaves richt zich op de Vuelta, het lijkt me nu nog wat vroeg op conclusies te trekken over hem.

0
achtpuntzes 5 juli 2015 om 11:52

dit is toch wel de laatste renner die je zou willen hebben als ploeg op het hoogste niveau. te veel eisen, te veel gejammer en gezeik. ik verwacht een stapje terug in zijn mooie Belgische trui.

0
Sephiroth 5 juli 2015 om 11:52

@poeksel, hij heeft zich ook op de Giro gericht.. en daar stelde het niet veel voor.

0
TeamNL 5 juli 2015 om 11:52

Voor van den Broeck zou het beter zijn om bij een Buitelandse ploeg te rijden want hij kon de druk die door de Belgen wordt opgelegd totaal niet aan.

Ik zie hem wel naar IAM of MTN gaan.

0
Giant-GreenEdge 5 juli 2015 om 11:56

Vdb werd vorig jaar nog 3de in de dauphine, hij werd net bk tt en reed tot aan zijn val in de giro echt wel als serieuze top 10 kandidaat rond. 12de is ook geen schande…

Dat er renners rondrijden als knecht die even goed of zelfs beter zijn dan hem, wil niet zeggen dat hij ook maar beter ergens knecht wordt. Ik vind het namelijk van een echte sportmentaliteit getuigen dat je liever als kopman rondrijdt dan dat je ergens gaat lopen knechten in ruil voor een grote zak geld. In het professionele wielrennen is er echt nog wel plaats voor jurgen als (mede-)kopman.

Dat zijn looneisen veel te hoog zouden zijn is pure speculatie. In het begin van een onderhandelingsperiode is het desalnietemin beter om meer proberen te krijgen, dan dat je je direct als koopje aanprijst.

Jurgen heeft als middelmatig renner een mooie carriere uitgebouwd, steeds ambitie getoond en een voor zijn capaciteiten een uiterst riant loon verkregen. Een op en top professional dus die eigenlijk heel wat meer respect verdient. Ook hier…

0
sudlowe 5 juli 2015 om 11:59

Ik vind hem wel een goede ondersteuning voor Mollema bij Trek, die zijn toch op zoek naar versterking in de bergen.

0
Silent Hill 5 juli 2015 om 12:23

Zal wel een Franse ploeg worden, AG2R ofzo.

0
DerPantzerwagen 5 juli 2015 om 12:23

@giant-greenedge
Helemaal mee eens.
Weten jullie misschien wat VDb vraagt? Dacht het niet. Het is nog maar Juli en dan kan je toch niet direct de eerste de beste aanbieding aanvaarden. Zwaar inleveren kan hij nog steeds in Augustus en September

0
TalatTunçalp 5 juli 2015 om 12:50

Van den Broeck zal momenteel ongetwijfeld nog het salaris van een rondekopman ontvangen. Het zal moeilijk voor hem worden om daar een beetje bij in de buurt te blijven.

0
Musselwhite 5 juli 2015 om 12:59

“Geruchten” in de Belgische pers spraken van € 1.000.000. Of dit waar is weten alleen hij en zijn ploeg maar aan het begin van het seizoen was er ook al sprake van dat de ploeg heeft gevraagd om in te leveren en dat hij dat heeft geweigerd.

0
Verzuurde Benen 5 juli 2015 om 13:00

Hij zal wel moeten inleveren. Maar als hij blessure vrij is, is het nog altijd een top subtopper. Helemaal niet een slechte rijder voor bv. Lotto-Jumbo

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone